Mind

Cum lăsăm trecutul în urma noastră?

Trecutul

Mulți oameni cred că este imposibil să lași trecutul în urmă, dar este acesta adevărul?

Cu toții am avut o mulțime de nopți nedormite datorită faptului că ne-am gândit la trecut.

Poate că nu puteai să dormi, pentru că te stresezi pentru ceva neînsemnat. Cum ar fi să faci o primă impresie grozavă, sau poate că era ceva mult mai mare. Precum ratarea unui interviu important. Indiferent de câte ori îți imaginezi un scenariu diferit în cap, atunci când deschizi ochii… Îți dai seama că nimic nu s-a schimbat.

Cu toate acestea, este important să ne amintim că fiecare zi care trece face parte din istoria noastră. Orice vom ajunge să facem astăzi nu ar trebui să aibă impact asupra modului în care ne abordăm ziua de mâine.

De ce?

Pentru că nu avem puterea de a ne schimba trecutul.

Ceea ce avem este să ne bazăm pe povestea noastră și să creăm un viitor mai luminos pentru noi înșine.

Acest lucru ne oferă posibilitatea de a ne dezvolta și de a ne modifica povestea într-una de care putem fi mândri.

Permite-mi să adresez o întrebare: Dacă tocmai ai terminat de citit o carte grozavă, cum ai rezuma-o unuia dintre colegii tăi? Le-ai oferi o imagine de ansamblu sau ai alege fragmente și detalii pentru a le împărtăși?

Răspunsul este simplu. Ai livra mesajul ca o imagine de ansamblu. Acest lucru se datorează faptului că întreaga poveste este mult mai puternică decât oricare dintre micile părți irelevante. Așa trebuie să abordezi și viața de zi cu zi. O modalitate excelentă de a-ți imagina acest gând este să privești trecutul ca pe o țintă în mișcare.

  1. Folosește experiențele anterioare ca oportunități de învățare

Așa este, acele experiențe negative pe care le-ai avut pot fi de fapt folosite pentru a te ajuta să înveți pentru viitor. Pentru a putea lăsa trecutul în urmă, trebuie să abordezi toate aceste experiențe negative – oricât de dureroase ar fi acestea.

Adresează-ți întrebări precum:

Ce s-a întâmplat?

Cum m-a făcut să mă simt?

Ce aș fi putut face altfel?

Cum pot împiedica acest lucru să se repete?

Cum pot folosi acest lucru pentru a mă împuternici pe mine și emoțiile mele?

După ce ai răspuns la aceste întrebări, este timpul să continui. În timp ce reflectarea asupra trecutului este un instrument excelent de învățare, să te gândești la el prea mult timp îți va păstra acele gânduri și emoții negative în cap.

Soren Kierkegaard, filosof și poet danez a spus: „Viața nu poate fi înțeleasă decât înapoi; dar trebuie trăită înainte. ”

Acele succese, eșecuri, greșeli, jene, oricare ar fi acestea pentru tine. Utilizează-le pe toate ca avantaj competitiv.

Transformă-ți eșecurile în lecții de viață

Odată ce ai reflectat asupra trecutului tău, următorul pas este să-ți exprimi sentimentele. Aceasta poate fi una dintre cele mai dificile emoții pentru a te lăsa de pe piept, dar poate fi extrem de plină de satisfacții. Gata să sapi puțin mai adânc?

  1. Ia un moment pentru a exprima cum te simți

Ți-ai făcut timp să reflectezi asupra experiențelor din trecut de care nu ești mândru.

Ți-ai pus câteva întrebări simple pentru a înțelege mai bine ceea ce s-a întâmplat. Și acum ești gata să mergi mai departe, dar este chiar atât de simplu?

Pentru a lăsa trecutul în urmă, trebuie să îți iei un moment și să exprimi ce simți. Fie că vorbești cu un prieten apropiat, îți notezi într-un jurnal sau vorbești cu tine însuți cu voce tare. Acest pas este crucial pentru a te ajuta să mergi mai departe.

Mai important, acest pas este de fapt bun pentru sănătatea ta.

  1. Nu mai juca jocul de a da vina

Pentru a lăsa trecutul în urmă, trebuie să nu mai invinuiești.

trecutul

În viață și afaceri, lucrurile merg prost, oamenii fac greșeli și se întâmplă accidente. Dar instinctul tău inițial pentru o problemă este acela de a găsi pe altcineva de vină?

A fi victimă este întotdeauna cel mai ușor de făcut. De fapt, uneori a fi victimă se poate simți destul de bine, mai ales dacă înseamnă evitarea adevărului.

De exemplu, să presupunem că este o zi frumoasă, astfel încât te decizi să mergi cu bicicleta la serviciu. Pe drum te lovești de o gropă pe drum și cazi de pe bicicletă. Care ar fi reacția ta inițială?

Ai fi furios că guvernul nu pare să repare drumurile, în ciuda tuturor impozitelor pe care le plătim? Sau ai continua să comentezi cum lucrătorii din construcții sunt mereu în pauza de cafea și nu au niciodată timp să repare drumul?

Ai dreptate, problema se datorează probabil parțial acestor fapte. Dar te-ai oprit vreodată să te gândești dacă mergi cu bicicleta prea repede sau dacă te uiți unde te duci?

Robert Anthony, profesor și teoretician la Harvard, a spus odată: „Când dai vina pe alții, renunți la puterea ta de a te schimba”.

De ce îi învinovățim pe alții pentru greșelile noastre?

Pentru a lăsa trecutul în urmă, va trebui să renunți la acel obicei prost de a da vina pe alții pentru nenorocirile tale. Dacă nu ești vreodată sigur, iată cinci motive pentru care dăm vina pe alții pentru greșelile noastre:

        a. Este un mod simplu de a explica ce s-a întâmplat

Gândește-te la asta, mai degrabă decât să te uiți la imaginea de ansamblu și să te gândești la ceea ce ai făcut. Nu pare mai ușor să atribui situația altcuiva?

       b.  Ca mecanism de apărare

Prin a da vina pe altcineva, acest lucru te face să eviții să reflectezi asupra acțiunilor și comportamentelor tale.

        c. A ataca pe altcineva

A da vina pe o altă persoană este un alt mod de a o ataca. Indiferent dacă o facem inconștient sau nu, dacă se prezintă ocazia, o facem adesea.

       d.  Este mult mai ușor să o faci

De ce te-ai deranja chiar să reflectezi asupra ta atunci când ai putea pur și simplu renunța la întreaga problemă dând vina pe altcineva?

       e.  Ne oferă o scuză pentru a acționa într-un anumit mod

Când dai vina pe altcineva pentru o nenorocire, oamenii o justifică uneori ca o scuză pentru a acționa într-un mod dureros. Această mentalitate deteriorată nu te va duce nicăieri.

Pentru a lăsa trecutul în urmă, trebuie să lași și mentalitatea jocului de a da vina.

  1. Concentrați-vă asupra prezentului, lăsați trecutul în urmă

Una dintre cele mai eficiente modalități de a lăsa trecutul în urmă este de a îmbrățișa prezentul. În loc să retrăiești momente negative din trecutul tău, acum este șansa să te ții ocupat și să te bucuri de momentul actual.

Dacă primele trei strategii nu au funcționat bine până acum, te încurajez să o încerci și pe aceasta.

A trăi în prezent este mult mai mult decât o simplă zicală, este un stil de viață. Concentrarea asupra prezentului înseamnă că ești conștient de tot ceea ce se întâmplă chiar acum. Nu ești distras de zvonuri, limitări sau eșecuri din trecut. Toată atenția ta este concentrată asupra momentului prezent.

De ce este atât de eficient? A fi prezent este unul dintre cele mai simple moduri de a trăi o viață sănătoasă și fericită. Te ajută să lupți împotriva anxietății, să reduci orice îngrijorări și te ajută să te conectezi cu tine și cu toți cei din jur.

Așadar, s-ar putea să îți spui, este mult mai ușor de spus decât de făcut.

Și ai dreptate. Dar îți lipsește un lucru important. Milioane de oameni de succes din întreaga lume folosesc declanșatoare de bogăție pentru a-i ajuta să lase trecutul în urmă.

Un declanșator al bogăției este ceva care să îți amintească de ce.

De exemplu, dacă ești nou în industria independentă, ai putea să îți scrii un cec și să-l plasezi în portofel. Dacă dorești să uiți de trecutul tău, ai putea plasa o imagine de motivație pe perete pentru a te ajuta să te întorci pe traseu ori de câte ori te simți căzut.

Și vrei să știi cea mai bună parte? Declanșatorii de bogăție costă puțin sau nimic. Imaginează-ți de fiecare dată când te-ai simțit căzut, speriat sau frustrat, ai putea să te uiți în jurul camerei și să îți ridici spiritul înapoi.

Cât de mult te-ar ajuta asta?

Dacă petreci fiecare zi retrăind trecutul, nu vei putea aprecia ceea ce se întâmplă în prezent.

Deci, dacă te-ai blocat vreodată gândindu-te la trecutul tău, plasează un declanșator de avere în camera ta pentru a te ajuta să te întorci pe drumul cel bun.

  1. Iartă-i pe cei care ți-au greșit

Ultima piesă care te va ajuta să lași trecutul în urmă este să îi ierți pe cei care ți-au greșit.

Uite, te înțeleg.

Dacă ați fost vreodată rănit, trădat sau jenat de cineva, este posibil să nu cauți să-l ierți. De fapt, probabil căutați o modalitate de a te recupera.

Dar iată adevărul: Iertarea este un pas esențial către creșterea în viața ta.

Se poate crede  că e imposibil să lași trecutul în urmă.

Cu toate acestea, trebuie să îți amintești că viața se schimbă continuu. Folosind cele cinci strategii simple simple evidențiate în acest articol, te poți confrunta direct cu oricare dintre provocările tale și poți trăi o viață prosperă.

Iată cele cinci strategii simple pe care le poți folosi pentru a lăsa trecutul în urmă.

Folosește experiențele anterioare ca oportunități de învățare

Ia un moment pentru a exprima ce simți

Nu mai juca jocul de vina

Concentrează-te asupra prezentului, lasă trecutul în urmă

Iartă-i pe cei care ți-au greșit

În cele din urmă, nu uita ultima piesă când lași trecutul în urmă.

Folosește tot ce ai învățat în acest articol și pune-l laolaltă. Nu vei regreta, te asigur de acest lucru.

Fiecare zi și fiecare informație ne face să devenim mai buni pe zi ce trece, totul depinde doar de noi cum decidem să le folosim.

Îți mulțumesc.

 

Previzualizează(se deschide într-o filă nouă)

 

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also
Close
Back to top button