Mind

Timp liber de calitate al oamenilor de succes

Timp liber de calitate

Timp liber?

Este ceva normal să vezi oameni de succes în elementul lor; îi vedem la productivitate maximă, lucrând ore întregi și observăm lucrurile care îi fac grozavi.

Dar ce fac ei cand au timp liber, atunci când nu își urmăresc în mod activ obiectivele?

Probabil că nu te va surprinde să afli că modul în care oamenii își petrec acest timp liber contează la fel de mult ca și modul în care își petrec orele de lucru.

Bineînțeles, oamenii de succes nu sunt la fel. Se bucură de o mare varietate de diferite hobby-uri și stiluri de viață. Dar caracteristicile petrecerii timpului  liber „eficiente” includ aproape întotdeauna unele din aceste calități:

Educaţie.

timp liber

Oamenii de succes nu încetează niciodată să învețe. Sunt mereu dornici să primească cele mai recente știri legate de industria lor și vor să rămână înaintea tendințelor mai largi.

Dar vor și să învețe despre alte subiecte și să își extindă abilitățile – ceea ce le face suficient de bine pentru a gândi în moduri noi și inovatoare.

Sanatate si fitness.

Majoritatea oamenilor de succes își petrec, de asemenea, timp îmbunătățindu-și starea de sănătate și condiția fizică. O stare fizică mai bună duce adesea la o gândire mai bună și la o productivitate mai mare. Cultivă și autodisciplina.

Relaxare.

Oamenii de succes nu fac în mod constant lucruri grele în timpul liber. Se relaxează, de asemenea. A merge în vacanțe și a te relaxa cu prietenii și cei dragi îți poate ameliora stresul. Și te poate pregăti pentru o mai bună concentrare și claritate în viitor.

Socializare.

Socializarea este vitală pentru sănătatea ta mentală și emoțională. Fără aceasta, chiar și cei mai independenți oameni pot suferi de singurătate și depresie.

Socializarea este, de asemenea, o poartă către rețea și întâlnire cu oameni noi. Care te pot ajuta să reușiți în nenumărate moduri.

Acestea sunt doar câteva exemple de hobby-uri, obiceiuri și activități de care se bucură oamenii de succes atunci când nu lucrează:

  1. Meditație

Beneficiile meditației sunt bine documentate și nenumărați antreprenori de succes urmează acest proces. Chiar și 15 minute pe zi, concentrându-te asupra momentului prezent și clarificându-ți gândurile. Îți pot aduce introspecție, pace interioară și gândire mai clară. Incorporează-l în rutina ta zilnică.

  1. Exercițiu fizic

Exercițiul fizic te menține în formă, reduce susceptibilitatea la boli. Crește energia percepută, mărește productivitatea și este o oportunitate perfectă de a vorbi cu alte persoane.

Cel mai bun dintre toate, există nenumărate modalități de a face acest lucru. Aleargă, mergi cu bicicleta,ridică greutăți, mergi la înot, vâslește sau kickbox. Ceea ce faci nu contează la fel de mult ca și faptul că o faci.

  1. Lectură și podcast-uri

timp liber

Nu ar trebui să te surprindă să afli că majoritatea oamenilor de succes își petrec mult timp liber citind cărți și ascultând podcast-uri.

Ei rămân conectați la cele mai noi dezvoltări într-o serie de domenii. Sunt în permanență înfometați de informații noi. Încearcăi să găsești un autor sau o gazdă de podcasturi care îți place și începe să descoperi adâncimi nespuse ale conținutului nou.

Apoi, încearcă să primești noi recomandări de conținut de la oameni pe care îi respecți și îi admiri.

  1. Vacanțe

Călătorind în lume pentru a vedea și a experimenta noi locuri, culturi, alimente și experiențe nu este doar distracție.

Este un mod fantastic de a-ți extinde mintea și de a te reîncărca de la epuizare. Personal, este modalitatea mea preferată de a-mi petrece timpul liber, dar nu o pot face tot timpul…

Cu toate acestea, este important să călătorești în diferite locuri care te fac fericit și să poți crea astfel amintiri care să dureze o viață întreagă.

  1. Cursuri

În mod similar, mulți oameni de succes se străduiesc să ia cursuri în timpul liber.

S-ar putea să afle despre subiecte legate de industria lor, dar este mai frecvent ca ei să urmeze cursuri în domenii noi.

Vor să depășească limitele propriei înțelegeri și să gândească în moduri creative. Numai expunerea la noi discipline poate cultiva acest lucru.

  1. Timp cu familia și prietenii

Există o iluzie colectivă că majoritatea oamenilor de succes își petrec tot timpul la birou, sacrificând timpul cu prietenii și familia sau renunțând cu totul la relațiile personale. Cu toate acestea, majoritatea oamenilor „cu adevărat” de succes își petrec o mare parte din timpul liber construind aceste legături. Poți realiza mult mai mult și poți fi mult mai fericit, cu o rețea de persoane dragi care să te susțină.

  1. Activități creative

Multe studii confirmă faptul că a face artă și a te angaja în activități creative poate îmbunătăți funcția creierului și îți poate crește capacitatea de gândire creativă. Nu este de mirare, așadar, că atât de mulți oameni de succes își petrec o parte din timpul liber cu hobby-uri creative. Vopsesc, învață să cânte la instrumente muzicale, scriu creativ și fac filme scurte; indiferent de mediile pe care le aleg, rămân mereu stimulați.

  1. Voluntariat

În cele din urmă, cei mai de succes oameni petrec o parte din acest timp liber și în voluntariat. Voluntariatul este un mod perfect de a da înapoi comunității care te-a ajutat să devii un succes în primul rând. Este, de asemenea, o ocazie excelentă de a întâlni alți oameni cu aceleași idei și, în funcție de locul și modul în care te oferi voluntar, poți petrece timp afară și / sau exerciții în același timp.

Am văzut cum își petrec timpul liber oamenii pe care îi admirăm.

Hai să vedem acum cum își eliberează timpul oamenii de succes?

Acestea sunt diferitele moduri în care oamenii de succes își eliberează timp din programul lor ocupat:

Trezit devreme.

Cei mai de succes oameni își încep de obicei ziua devreme. Mulți sunt de acord că este cel mai bun moment pentru a face treaba. Nu există nicio distragere a atenției și, pentru mulți oameni (inclusiv eu), productivitatea este de obicei la vârf dimineața devreme.

Folosind tehnologia.

Oamenii de succes știu cum să reducă redundanța în rutinele de zi cu zi, iar una dintre cele mai simple modalități de a face acest lucru este de a utiliza instrumente sau aplicații care îmbunătățesc productivitatea.

Prioritizarea sarcinilor.

Oamenii de succes acordă prioritate sarcinilor și delegă sarcinile neesențiale.

Lucrul de la distanță.

Studiile arată că 66% dintre profesioniști spun că productivitatea lor se îmbunătățește atunci când nu se află într-un birou și 76% spun că există mai puține distrageri în afara birourilor.

Efectuarea acestor activități nu înseamnă că vei avea succes, iar a avea succes nu înseamnă că participi la aceste activități. Cu toate acestea, există elemente ale acestor activități – cum ar fi relaxarea, învățarea și socializarea – care trebuie să facă parte din viața ta.

Sper că îți sunt de folos aceste informații și că putem integra câte ceva nou și util pentru a ne îmbunătății continuu.

 

Previzualizează(se deschide într-o filă nouă)

 

 

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also
Close
Back to top button