Citim și învățăm

Calea spre succes – Napoleon Hill – suntem ceea ce gandim

Suntem ceea ce gandim

 

Suntem ceea ce gandim

– Napoleon Hill, un autor american, este cel mai bine cunoscut pentru cartea sa,

Think And Grow Rich

care este una dintre cele mai bine vândute cărți timp de un deceniu.

Cărțile sale sunt printre cele mai bine vândute 10 cărți din toate timpurile. În America și pe tot globul. Cărțile lui Napoleon Hill sunt compuse din cercetări și observații ample. Sunt ușor de citit și de înțeles de către oamenii obișnuiți.

Majoritatea cărților sale se bazează pe obținerea succesului și pe lecții de viață. Care ajută la modelarea vieții multor oameni. Fundația Napoleon Hill este un alt filantrop, instituție educațională non-profit dedicată transformării lumii într-un loc mai bun prin educație.

Autorul începe prin a le cere cititorilor să înțeleagă contextul cărții, parcurgând 14 panouri publicitare diferite care dau peste autostradă reprezentând fiecare calitate. Aceste 14 panouri publicitare ale succesului sunt valori și obiceiuri care trebuie urmate dacă dorești să obții un succes de lungă durată.

Unele dintre calitățile cheie sunt menționate prin analogia panourilor publicitare pe care le vedem pe drum și sunt explicate foarte bine prin exemple care se întâmplă în viața noastră de zi cu zi. Specialitatea acestei cărți este pe măsură ce citești fiecare capitol…eP care îl treci către următorul panou publicitar … Și acea călătorie de lectură te învață toate calitățile necesare pentru a atinge drumul către succes.

„Calea succesului este calea urmăririi continue a cunoașterii.”

Primul panou începe prin a înțelege definiția succesului și a dorinței.

Mulți dintre noi își doresc succesul definit de societatea tipică de a avea un salariu bun. O casă mare, mașini și familie.

Dar pentru a obține acest succes, majoritatea oamenilor nu știu de ce și cum din spatele acestui succes. În viața noastră, dacă ne dorim succesul pe care ni-l dorim în mod ideal, atunci este esențial să avem un scop și un scop definit în viață.

Spre al 2-lea panou, cartea menționează decalajul dintre așteptările noastre și realitate. Mulți oameni au adesea un scop în viața lor de a avea succes.  Dar le lipsește încrederea în sine necesară pentru a cuceri acest decalaj. Autorul vorbește despre a avea încredere în sine pentru a obține succesul.

Autorul cere să ia inițiativă pentru a începe lucrurile.

A avea o imagine în creier este important pentru a cunoaște succesul. Și este un ingredient important al fundației tale.

La fel cum Thomas Edison a inventat becul, el și-a imaginat becul în minte înainte ca invenția să se întâmple. Autorul subliniază apoi să ofere un exemplu de a fi entuziasmat în munca ta și de a fi entuziasmat de călătorie.

„Dacă nu poți face lucruri mari, fă lucruri mici într-un mod grozav.”

Pe măsură ce trecem la un alt panou publicitar, mai multe calități sunt explicate în detaliu.

Cum ar fi acțiunea zilnică în munca și viața de rutină… Și a avea autocontrol care te ghidează prin urcușurile și coborâșurile scării succesului.

O altă calitate descrisă este aceea de a atrage succesul având o personalitate atractivă. Gânduri precise, iar cel mai important este concentrarea în munca ta.

Unul dintre lucrurile bune este că, pe măsură ce citesc cartea, mi se pare că trec prin călătorie și, dacă am îmbunătățit fiecare calitate, dacă este implementată, adaugă structura către realizarea procesului de succes. Fiecare panou publicitar sau capitol care urmează apoi vorbește despre persistența, chiar dacă eșuezi, iar învățarea din eșecuri te aduce mai aproape de succes.

La sfârșitul cărții, Napoleon Hill menționează cea mai importantă calitate de a fi lider. Prin exemplul unui băiat care intră în acțiune pentru a salva oamenii și îi salvează cu succes pe toți cei blocați în incendiu, când alții doar așteptau să obțină o linie de ajutor pentru pompieri.

În cele din urmă, Napoleon Hill vorbește despre a avea viziunea și a fi optimist pentru a atinge obiectivul.

Suntem ceea ce gandim, devenim ceea ce gandim ,mai devreme sau mai tarziu. De aceea este foarte important cum gandim.

„Orice mintea ta poate concepe și crede, poate realiza.”

Citirea acestei cărți pare o călătorie în care autorul explică unele dintre cele mai importante concepte pe rând. Această carte este scurtă în pagini și ușor de înțeles într-un limbaj simplist. Autorul conduce la o perspectivă care provoacă gândirea cititorului și, pe măsură ce cititorii parcurg fiecare capitol, există un sentiment de realizare în sine.

Fiind o carte scurtă, și cu imagini mici, vei găsi o voce monotonă a cărții în mijlocul călătoriei și poate îți va testa puțin persistența. În afară de asta, această carte îl ajută pe cineva să înțeleagă unde se află și ce îmbunătățiri ar trebui să facă pentru a finaliza drumul către succes.

Nu uita, asadar, suntem ceea ce gandim!

Mai multe detalii pe: https://lglconsulting.eu/

Previzualizează(se deschide într-o filă nouă)

 

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button