Mind

Cum să te reinventezi și să obții succesul in viata

Succesul in viata –

 

Te-ai săturat să trăiești sub potențialul tău maxim? Nu ai destui bani? Timp?

În loc să inventezi scuze, reinventează-te și fă viața ta de vis o realitate.

Mulți oameni sunt nemulțumiți de cine sunt. Sunt nemulțumiți de viața lor și simt că sunt blocați. În cele din urmă, lipsa lor de pasiune pentru viață duce la pierderea identității, depresie, anxietate și o serie de alte probleme.

La fel ca majoritatea oamenilor care se scuză, acești oameni nu își dau seama că au un dar special. De sute de mii de ani, oamenii au cutreierat Pământul.

Chiar dacă multe alte specii de animale au crescut și au căzut, oamenii au continuat să supraviețuiască până în prezent. Acest lucru se datorează faptului că, spre deosebire de orice alt animal, oamenii posedă capacitatea de a se adapta la mediul înconjurător mai repede decât oricine altcineva.

Aceasta înseamnă că printre toate creaturile de pe Pământ, oamenii au cea mai puternică capacitate de a se schimba.

Acum, la prima vedere, acest lucru poate părea contra-intuitiv. La urma urmei, nimănui nu îi plac schimbările bruște – am prefera mult mai mult o rutină de zi cu zi.

Dar istoria arată altfel – oamenii sunt capabili să supraviețuiască în diferite medii din întreaga lume. De la climatul tropical fierbinte până la vânturile dure și reci din Antarctica, oamenii au capacitatea de a se schimba și de a se adapta oricărei situații cu care se confruntă.

Dacă te simți nemulțumit de viață sau de modul în care acționezi, poți oricând să te schimbi. De exemplu, dacă simți că nu trăiești la maximul potențialului tău, poți oricând să te reinventezi în genul de persoană pe care vrei să fii, sa obtii succesul in viata ta.

Dacă te-ai săturat să trăiești sub potențialul tău, iată câteva sfaturi despre cum te poți reinventa și pentru a obține succesul in viata pe care îl meriți.

Asumăți proprietatea și responsabilitatea – Ai o mentalitate fără scuze

Dacă vrei să te reinventezi, primul lucru pe care trebuie să-l schimbi este mentalitatea ta.

Vezi, majoritatea oamenilor au ceea ce eu numesc o mentalitate de victimă. În orice situație în care se află, ei sunt întotdeauna victima.

Nu au niciodată vina – este întotdeauna altcineva vinovat. Și când lucrurile nu merg așa cum vor, îi învinovățesc pe alții pentru asta. Dacă sunt nemulțumiți de viața lor,  vor da vina pe șeful lor sau pe prietenii lor. În realitate, dacă ești nemulțumit de situația ta actuală, singurul vinovat ești tu.

Gândește-te astfel – dacă dai vina pe altcineva, te va face să te simți mai bine. Dar se va schimba ceva de fapt? Vei deveni o persoană mai bună?

Viața ta se va îmbunătăți în mod magic, punând vina pe toți cei din jur?

Raspunsul este nu.

Oamenii de succes înțeleg că a da vina pe alții nu schimbă nimic. Dacă vor să obțină succes în viața lor, trebuie să își asume dreptul pentru tot ce se întâmplă. Se uită mereu la situații și se întreabă – Ce aș fi putut face altfel?

Când începi să te gândești la toate modurile în care ai putea face lucrurile diferit, perspectiva ta se schimbă. Nu mai dai vina pe ceilalți pentru ceea ce se întâmplă, privești  ce ai fi putut face diferit pentru a crea un alt rezultat.

De exemplu, să presupunem că mergi la serviciu și că te confrunți cu un blocaj de trafic. În loc să te enervezi și să dai vina pe toată lumea pentru că ți-au ieșit în cale, gândește-te care sunt modalitățile prin care ai fi putut evita acest scenariu?

Ce ai fi putut face diferit pentru a schimba acest rezultat?

Preia totul. Dacă viața ta e nu e cum îți dorești, e vina ta și o poți schimba.

Controlează-ți emoțiile sau te vor controla ele pe tine

Dacă dorești să obtii succesul in viata ta, sa te reinventezi, trebuie să reinventezi fiecare parte a ta. Asta înseamnă și emoțiile tale. Vezi, este important să ai o mentalitate bună. Dar a avea stabilitate emoțională este la fel de important – dacă nu, chiar mai mult.

succesul in viata

Să lași emoțiile să controleze modul în care te simți este periculos.

De exemplu, cum te simți când cineva te întrerupe în trafic sau dacă cineva îți vorbește urât? Instinctiv, prima ta reacție este să te enervezi. Iar când te enervezi, nu mai ești logic.

De aceea, controlul asupra emoțiilor este la fel de important ca schimbarea mentalității. Dacă nu-ți poți controla emoțiile, fiecare lucru mic din jurul tău te va declanșa. Vei fi pentru totdeauna sclavul tuturor celor din jur, reacționând din moft la cea mai mică insultă pe care ți-o aruncă.

Chiar vrei să fii controlat în așa fel, unde te scufunzi în furie ori de câte ori cineva spune ceva care nu-ți place? Sau ai prefera să fii calm și să știi că numai tu poți decide cum trebuie să te simți?

„Vei continua să suferi dacă ai o reacție emoțională la tot ceea ce ți se spune. Adevărata putere este să stai înapoi și să observi lucrurile cu magie. Adevărata putere este reținerea.

Dacă cuvintele te controlează, înseamnă că toți ceilalți te pot controla. Respirați și lăsați lucrurile să treacă. ” – Warren Buffett

Nu mai urmări știrile și ține-te la curent cu ultimele tendințe

Massmedia este inundată de negativitate. Reporterii vorbesc în mod constant despre dezastre naturale, criminalitate și alte evenimente negative în fiecare zi.

Dacă vrei să te reinventezi și să obții succesul in viata, nu mai urmări știrile.

Aproape fiecare persoană de succes  nu urmărește știrile și nu citește ziare. Cu excepția cazului în care se întâmplă un eveniment global important care le va afecta afacerea sau finanțele. Nu există niciun motiv să fii la curent cu ceea ce se întâmplă.

Doar informațiile inutile îți aglomerează creierul. Același lucru este valabil și pentru bârfele celebrităților. Cel mai probabil cunoașteți pe cineva care pare să știe totul despre fiecare celebritate.

Sunt mereu la curent cu ultimele știri sau ultimele scandaluri și nu par să înceteze niciodată să vorbească despre ele. Întrebarea pe care acești oameni ar trebui să și-o adreseze este:

Cum mă avantajează aceste informații?

În loc să asculți știrile sau bârfele celebrităților, ascultă podcast-uri sau vizionează videoclipuri de la oameni de succes care au făcut-o.

Aceștia sunt oameni care au trecut printr-o luptă similară și sunt dispuși să împărtășească ideea și povestea lor despre modul în care își depășesc punctele slabe pentru a-i inspira pe alții să facă același lucru.

Dacă dorești să te reinventezi, trebuie să știi exact ce părți ar trebui să reinventezi. Ascultarea unor oameni de succes în locul reporterilor de știri negative te va ajuta să faci exact acest lucru.

Practică pozitivitatea și  o perspectivă optimistă asupra vieții

A fi pozitiv este un lucru. Practicarea conștientă a pozitivității este un alt lucru. Când ai fost ultima dată forțat în mod intenționat să vezi un eveniment negativ ca unul pozitiv? A-ți forța creierul să vadă lucrurile într-o lumină pozitivă este practicarea pozitivității.

Când te forțezi să fii pozitiv, îi spui creierului ce fel de viață vrei. Dacă ești familiarizat cu Legea Atracției, vei ști de ce este eficient acest lucru: ceea ce crezi este ceea ce realizezi.

Reîncadrând modul în care vezi evenimente negative, poți influența modul în care simți despre ele.

De exemplu, să presupunem că ți-ai pierdut accidental portofelul. Majoritatea oamenilor se supără și se învinovățesc pentru că au făcut ceva atât de prost. A practica pozitivitate înseamnă să-ți spui că este în regulă, că este de fapt un lucru bun că ți-ai pierdut portofelul.

Asta înseamnă că nu mai ai o scuză pentru a cumpăra unul nou. Sau înseamnă că, în cele din urmă, poți actualiza permisul de conducere la modul în care arăți în prezent.

Reîncadrarea evenimentelor negative este o modalitate puternică de a vă controla starea emoțională.

Schimbând dezastrele în binecuvântări, îți iei controlul asupra vieții tale și îl orientezi către viața pe care ți-o dorești. În loc să lași întâmplările accidentale să îți dicteze viața, percepi acele evenimente ca evenimente intenționate care sunt un semn că ești pe drumul spre succes.

De aceea, a avea o perspectivă pozitivă asupra vieții este foarte important pentru a obține succes. Unii dintre cei mai amărâți oameni de pe Pământ sunt nemulțumiți de viață, deoarece sunt pesimiști extremi. Întotdeauna îi lasă pe alții sau pretind că ideile nu vor funcționa înainte de a le încerca.

Dacă pesimismul tău îți afectează calitatea vieții, este timpul să te reinventezi și să îți schimbi perspectiva, sa lupti pentru a obtine succesul in viata ta.

Fă mișcare și mișcă-ți corpul

Dacă dorești să te reinventezi în genul de persoană care are succes, atât mintea cât și corpul trebuie să fie sincronizate. A avea o minte sănătoasă este inutil dacă corpul tău nu reflectă asta.

Gândește-te la corpul și mintea ta ca la o singură entitate – un corp nesănătos va avea impact asupra funcționării minții și invers.

Dacă chiar și unul dintre acestea funcționează dezechilibrat, încurcă totul. De aceea, este important să te menții sănătos și în formă.

Dacă vrei să te reinventezi, trebuie să schimbi atât ceea ce este în interior, cât și ceea ce este în exterior. Când iei măsurile necesare pentru a schimba modul în care arăți, nu numai că vei arăta mai bine, dar te vei simți mai bine.

Când te uiți într-o oglindă, persoana care te privește înapoi este cineva care a încetat să mai ofere scuze și, în schimb, a decis să preia controlul.

Acesta este unul dintre cele mai importante semne că ești pe cale să te reinventezi și să atingi cel mai înalt nivel de succes – ai un corp care îl reflectă.

Fii recunoscător pentru tot ce ai

Dacă vrei să te reinventezi, practică recunoștința în viața ta. Vedeți, recunoștința este o formă de meditație care vă aduce mai aproape de realizarea vieții dorite.

Când ești recunoscător, nu poți simți emoții negative. Frica și tristețea dispar. Îndoiala dispare. Chiar și vocea ta interioară, care te va sabota, va fi redusă la tăcere datorită recunoștinței.

Emoțiile pozitive și emoțiile negative nu pot exista împreună. Imaginați-vă că vă simțiți deprimat și absolut uimitor în același timp – este imposibil. Recunoștința urmează același principiu.

Când ești într-o stare de recunoștință, ești recunoscător pentru tot ce ai în viață. Lucrurile pe care le considerați bune, cum ar fi mâncarea, apa și adăpostul… Devin lucruri pe care le puteți aprecia.

Sentimentele de îndoială, cum ar fi să crezi că nu ești suficient de bun sau că ar trebui să lucrezi mai mult, îți sabotează starea emoțională și mentală. Acest conflict intern vă face mai dificil să vă reinventați. De aceea recunoștința este importantă – reafirmați-vă că dețineți controlul.

Ești o persoană diferită de cea care erai înainte și ai rezultatele care să o demonstreze, nu ai cum sa nu obtii  succesul in viata.

Deblochează potențialul ascuns și obține cea mai bună versiune a ta.

Oamenii au capacitatea de a se schimba. Pentru oamenii care sunt nemulțumiți de viața lor și cred că merită mai mult, au capacitatea de a-și controla propriul destin.

Atingerea celui mai înalt nivel de succes in viata nu este ușoară. De fapt, este aproape imposibil dacă nu ai făcut treaba și știi exact ce pași trebuie să faci pentru a te reinventa.

Cine ești și cine vrei să fii, sunt două versiuni diferite ale tale.

Dar ceea ce majoritatea oamenilor nu reușesc să realizeze este că puterea de a aduce cea mai bună versiune a lor în realitate este în controlul lor.

Asta înseamnă să acționezi, să refuzi să-ți pui scuze și să-ți controlezi viața în tot ceea ce faci.

Pentru persoanele care doresc mai multe informații despre cum să se reinventeze și să obtina succesul in viata… Vă stăm la dispoziție cu programe special concepute, program de coaching… Urmărește-mă pe conturile de socializare și află cum.

Îți mulțumesc.

 

Previzualizează(se deschide într-o filă nouă)

 

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also
Close
Back to top button