Mind

10 sfaturi pentru a-ti îmbunătăți stima de sine

stima de sine

Stima de sine –

Pe scurt, respectul de sine este părerea ta despre tine și despre abilitățile tale. Poate fi ridicat, scăzut sau undeva între. În timp ce toată lumea are ocazional îndoieli cu privire la sine, stima de sine scăzută te poate lăsa să te simți nesigur și nemotivat.

S-ar putea să poți identifica câteva lucruri care îți afectează opinia despre tine (poate ești agresat sau s-ar putea să te simți singur) sau ar putea fi un mister.

Oricum ar fi, dacă te întrebi cum să îți îmbunătățiți stima de sine, iată câteva dintre sfaturile noastre de top.

  1. Fii drăguț cu tine însuți

Această voce mică care îți spune că o ucizi (sau nu) este mult mai puternică decât ai putea crede. Fă un efort pentru a fi amabili cu tine însuți și, dacă simți că aluneci, încearcă să provoci orice gând negativ. O regulă bună este să vorbești cu tine în același mod în care ai vorbi cu colegii tăi. Acest lucru poate fi foarte greu la început, dar practica este perfectă.

Încearcă următorul exercițiu : Scrie trei lucruri care îți plac la tine .

  1. Tu te faci

A te compara cu alți oameni este un mod sigur de a începe să te simți crunt. Încearcă să te concentrezi asupra propriilor obiective și realizări, mai degrabă decât să le măsori în raport cu ale altcuiva. Nimeni nu are nevoie de acest tip de presiune!

  1. Fă mișcare

 

Exercițiul este o modalitate excelentă de a crește motivația, de a-ți exersa stabilirea obiectivelor și de a-ți construi încrederea. Răspândirea transpirației indică, de asemenea, corpul pentru a elibera endorfine, hormonii care se simt bine.

  1. Nimeni nu este perfect

Încearcă întotdeauna să fii cea mai bună versiune a  ta, dar este, de asemenea, important să acceptați că perfecțiunea este un obiectiv nerealist.

  1. Amintește-ți că toată lumea face greșeli

stima de sine

Trebuie să faci greșeli pentru a învăța și a crește, așa că încearcă să nu te superi  dacă uiți să apeși CTRL + S într-o misiune super-importantă. Toată lumea a fost acolo.

  1. Concentrează-te pe ceea ce poți schimba

Este ușor să te îngrijorezi de toate lucrurile pe care nu le poți controla, dar nu vei realiza prea multe. În schimb, încearcă să îți concentrezi energia asupra identificării lucrurilor care îți stau sub control și să vezi ce poți face în legătură cu acestea.

Încearcă următorul exercițiu: Scrie un lucru cu care nu ești mulțumit și  trei moduri în care îl poți schimba.

  1. Fă ceea ce te face fericit

Dacă petreci timp făcând lucrurile care îți plac, este mai probabil să gândești pozitiv. Încearcă să  programezi puțin în fiecare zi. Indiferent dacă este timpul petrecut citind, gătind sau pur și simplu te odihnești puțin pe canapea, dacă te face fericit, fă-ți timp.

  1. Sărbătorește lucrurile mici

Te-ai ridicat la timp în această dimineață. Bifați.Ai fiert ouăle la perfecțiune. Câștigător. Sărbătorirea micilor victorii este o modalitate excelentă de a-ți construi încrederea și a începe să te simți mai bine cu tine însuți.

Încearcă următorul exercițiu: Notează trei lucruri pe care le-ai făcut bine la sfârșitul fiecărei zile.

  1. Fii prieten

A fi de ajutor și atent față de alți oameni îți va spori cu siguranță starea de spirit, dar te va face și să te simți destul de bine cu tine însuți

  1. Înconjoară-te cu o echipă de susținere

Găsește oameni care să te facă să te simți bine cu tine însuți și evită-i pe cei care tind să îți declanșeze gândirea negativă.

 

stima de sine

Previzualizează(se deschide într-o filă nouă)

 

 

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also
Close
Back to top button