Mind

Rutina de dimineata care ne conduce spre succes

Rutina de dimineata 

Rutina de dimineata 

Știi ce face ca oamenii de mare succes să fie mai puțin stresați, mai fericiți și mai productivi?

Știu că prioritățile lor personale valorează mai mult decât prioritățile altora.

La trezire, aceștia nu își verifică imediat e-mailul – își propun să revendice primele ore ale zilei ca fiind timpul lor… „eu”.

La urma urmei, acești oameni extraordinari cred că, dacă prioritatea lor trebuie realizată, atunci trebuie făcută mai întâi.

Ce fac antreprenorii și directorii de mare succes când se trezesc dimineața? Nimic din ce nu ai putea face și tu . Ce zici? Vrei sa afli mai multe despre rutina de dimineata?

  1. Trezește-te foarte devreme

Cu siguranță știi că timpul este un atu de neprețuit. Oamenii de mare succes îl iau treptat trezindu-se la 5:30, 4:30 și chiar la 4:00.

Nu numai că vor avea mai mult control în primele ore, dar vor avea și mai multe oportunități de a face lucruri care contează pentru ei.

Începe cu trezirea cu 15 minute mai devreme decât ora obișnuită. Apoi, ajusteaz-o treptat.

rutina de dimineata

  1. Arde-ți caloriile

Nu ne referim doar la regimul intens de exerciții – puteți pur și simplu să faceți yoga, câteva exerciții simple, care pot fi făcute în dormitor, nu neapărat la sală.

Exercițiile fizice nu te vor face doar să gândești mai clar, să fii mai sănătos și mai fericit din punct de vedere științific, ci îți permit să combați și stresul, oboseala.

Fă-ți timp pentru exercitii. O rutină de o oră pare prea descurajantă, așa că încearcă să alergi, să dansezi sau chiar să te plimbi prin cartier timp de cel puțin zece minute, dacă nualegi câteva exerciții în casă.

  1. Fă-ți o „Oră de putere”

Motivația nu durează pentru totdeauna, așa că trebuie să o completezi cu regularitate.

Oamenii cu mare succes știu acest lucru, așa că își dedică suficient timp pentru a-și crește oferta. Este mai probabil să continui să îndeplinești o sarcină odată ce ai fost investit emoțional în ea, nu?

Petrece treizeci de minute ascultând anecdote inspiraționale și citate împuternicitoare.

  1. Notează-ți jurnalul de recunoștință

Fericirea înseamnă să îți dorești lucrurile pe care le ai deja. Enumerând binecuvântările pentru care sunt recunoscători, oamenii de mare succes devin mai deschiși la optimism și inspirație și își îmbunătățesc perspectiva în viață.

În fiecare zi, scrieți cel puțin un lucru pentru care sunteți recunoscător. Învață să numeri micile victorii.

  1. Adresează-ți o întrebare importantă

„Dacă astăzi ar fi ultima zi din viața ta, ai vrea să faci tot ceea ce urmează să faci azi?”

Această întrebare dură te ajută acolo unde e nevoie.

Dacă te afli spunând „nu” de mai multe ori într-o săptămână, atunci ieși de acolo și schimbă ceva.

Nu știi niciodată când vei avea ocazia să o faci data viitoare.

  1. Mănâncă mai întâi broasca… începe cu ceea ce nu îți place

Este un concept sugerat de Brian Tracy, un mare autor pentru cartea Eat That Frog.

Dimineața, voința oamenilor de mare succes este proaspătă și gata de plecare. Deci, acesta este cel mai bun moment pentru a profita de el – fă întâi cea mai grea sarcină, mai întâi „broasca” ta.

În acest fel, este mai probabil să o finalizezi și este mai probabil să o termini fără ca alți oamnei să te deranjeze.

Alege-ți „broasca” zilei – doar una – și rămâi la finalizarea acesteia înainte de a ajunge chiar la micul dejun.

  1. Conectează-te cu partenerul tău

Folosește-ți orele de dimineață pentru a vă reconecta cu partenerul. Vorbește despre planurile tale, despre finanțele tale și chiar despre hobby-urile iubite ca o modalitate de a fi mereu prezent în viața lor.

Dimineața, oamenii cu mare succes știu că vor avea mai multă energie și mai multă concentrare, astfel încât transformarea în acest ritual este primordială.

Poți configura chiar și o zi a săptămânii ca „întâlnirea de la micul dejun”. Mergeți la cea mai apropiată cafenea pentru micul dejun sau alergați prin cartier împreună . Poate face minuni pentru relația ta.

  1. Planifică și fă strategii

Dacă nu îți iei câteva minute din timpul tău pentru a stabili direcția zilei, cum vei știi dacă te îndrepți spre direcția corectă?

Ia-ți cel puțin 10 minute din zi pentru a-ți vizualiza obiectivele de viață, revizuiește-ți sarcinile pentru ziua respectivă și alocă-ți programele pentru pauze.

Îți va ajuta ziua să fie mai ușor de gestionat și mai puțin stresantă.

rutina de dimineata

  1. Meditează și curăță-ți mintea

Păstrează-ți calmul și lasă-ți pacea interioară să te ghideze:

Petrece-ți câteva minute pentru a spune o rugăciune sau pentru a medita pentru a te relaxa.

Amintește-ți, 90% dintre boli sunt legate de stres, așa că uită de grabă, nu uita să te bucuri de câteva momente de „tăcere” cu tine însuți.

Concentrează-te asupra respirației. Poți chiar să reciți o mantră împuternicitoare în timpul rutinei.

  1. Găsește-te și leagă-te de copiii tăi

Dacă ai copii, acesta este pentru tine. Nu fi acel părinte care spune: „O, fiul / fiica mea a crescut atât de repede! Abia am avut timp să mă bucur cu ea / el. ”

Dimineața, când există mai puțină aglomerație în mintea ta și mai puțin stres în sistemul tău, fă-ți un punct pentru a-i ajuta să se îmbrace, să gătească un mic dejun consistent (sau să coaceți un lot de prăjituri) și chiar să  vorbiți despre visele lor.

La urma urmei, lucrezi pentru ca familia ta să se distreze mai bine. Nu lăsa munca să împiedice familia – fă-ți timp pentru prioritățile tale.

Asadar, cum iti pare aceasta rutina de dimineata? Este ceva ce te retine din a incepe sa faci si tu aceste lucruri? Sau faci deja din ele?

Mi-ar placea sa aflu mai multe despre rutina de dimineata pe care o urmezi :).

 

 

Previzualizează(se deschide într-o filă nouă)

 

 

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also
Close
Back to top button