Responsabilitatea – 9 moduri de a-ți asuma responsabilitatea pentru viața ta
Fii responsabil pentru viata ta
Responsabilitatea
Înlocuiește vina și plângerea cu acte de intenție.
Adesea auzim să ne asumăm 100% responsabilitatea pentru viața noastră. Care este marea afacere la asta?
Te pune la cauză și nu la efect, ceea ce înseamnă că accepți faptul că îți creezi viața și nu doar reacționezi la ea.
Înțelegi că lucrurile se întâmplă pentru tine și nu din cauza ta.
Asumarea responsabilității te pune la alegere și acest lucru îți permite să alegi cum să răspunzi provocărilor vieții. Te mută pe scaunul șoferului călătoriei vieții tale.
Mai presus de toate, asumarea responsabilității în proporție de 100% îți schimbă energia, iar practicile descrise aici te plasează în stări mai puternice ale minții.
După cum știți, suntem energie, gândurile, sentimentele, cuvintele și acțiunile noastre sunt energie și legea atracției ne aduce mai mult din ceea ce gândim și simțim. Se potrivește doar cu energia gândurilor și sentimentelor voastre cu experiențe care vă vor oferi aceeași energie.
Acum, când avem gânduri care ne fac să ne simțim bine, legea atracției răspunde aducându-ne experiențele care ne vor confirma că ne simțim bine.
Deci, merită să îți asumi responsabilitatea vieții tale.
Ești de acord?
Să explorăm 9 moduri în care arată acest lucru în viața de zi cu zi, inclusiv în afacerea ta.
-
Asumă-ți responsabilitatea pentru gândurile, sentimentele, cuvintele și acțiunile tale.
A-ți asuma responsabilitatea pentru viața ta, înseamnă a-ți asuma responsabilitatea pentru puterile tale de a gândi, a simți, a vorbi și a acționa, deoarece aceasta este structura întregii experiențe umane. Îți creezi viața cu gândurile, sentimentele, cuvintele și acțiunile tale.
Îți asumi responsabilitatea atunci când accepți că gândurile pe care le ai, sunt gândurile tale care vin din mintea ta. Cum te simți se întâmplă în corpul tău și este rezultatul gândurilor tale. Cuvintele pe care le spui provin din gura și din vocea ta. Acțiunile pe care le întreprinzi sunt luate de tine.
Ceea ce înseamnă este că nimeni nu te poate face să gândești, să simți, să spui sau să faci ceva. Nimeni nu-ți poate apăsa butoanele, pentru că tu ești producătorul de butoane! În același mod, nu deții controlul asupra modului în care reacționează alte persoane, așa cum răspund din mentalitatea lor.
-
Nu mai da vina
Nu mai da vina pe partenerul tău, pe părinți, pe economie, pe creșterea ta sau pe câine pentru nenorocirea ta. Vina te menține în modul victimă și te împiedică să îți schimbi situația.
Când încetezi să dai vina și accepți responsabilitatea, treci de la victimă la învingător. Acum poți privi situația și poți decide ce să faci în această privință.
Întrebă-te: „Care este rolul meu în asta?”
3. Nu te mai plânge
Plângerea este o altă formă de a învinui și a juca victima de parcă nu ai de ales. De asemenea, arată că te concentrezi asupra lipsei, asupra lucrurilor care merg prost, lucruri care ți se întâmplă. În tot ce nu merge conform planului, există un cadou, există o imagine mai mare.
Întrebă-te: „Care este darul aici? Ce pot învăța din asta? ”
-
Refuză să iei totul personal
Presupunem că totul este despre tine, luăm orice formă de dezacord ca un atac personal. Amintește-ți , nu ai control asupra modului în care reacționează alte persoane, ai control doar asupra modului în care răspunzi.
Refuză să iei totul personal. Cel mai probabil nu este vorba despre tine, ci despre problema în discuție. În loc să faci presupuneri, pune mai degrabă întrebări. Aceasta este o practică foarte puternică și eliberatoare, cu surprize nesfârșite.
Întrebă-te: „Este vorba despre mine sau despre problema la îndemână?”
-
Fă-te fericit
A-ți asuma responsabilitatea pentru fericirea ta este eliberator. În primul rând pentru a realiza că fericirea nu vine din afara ta. Nu este treaba partenerului, părintelui, prietenului, copilului tău să te facă fericit.
A fi fericit este o decizie, iar poarta către fericire este recunoștința. Păstrează un jurnal de recunoștință și vei găsi multe despre care să te bucuri.
De asemenea, fă lucruri care te fac să te simți fericit. Ascultă-ți muzica preferată, înconjoară-te de frumusețe, exprimă-ți creativitatea, fă acte de bunătate etc.
Întrebă-te: „Ce-ar putea să mă bucure despre asta?”
-
Trăiește în momentul prezent
Viața e acum. Există doar un moment, acum.
Trecutul este istorie, viitorul este un mister, deci există doar acum, acest moment.
Asumă-ți responsabilitatea pentru acest moment și profită din plin pentru a răscumpăra trecutul și a crea viitorul dorit.
Alege-ți gândurile cu atenție în fiecare moment și când devii prezent ai conștientizarea a ceea ce gândești și simți. Acest lucru îți permite apoi să întrerupi gândurile care nu te ajută..
Întrebă-te: „Sunt în momentul prezent și ce vreau?”
-
Folosește puterea intenției
Ai puterea de a alege. De fapt, faci alegeri tot timpul. Ceai sau cafea, rochie roșie sau rochie neagră, păr în sus sau în jos, yoga sau cardio. Chiar dacă nu faci o alegere, faci o alegere.
Devin-o intenționat în a face alegeri având o viziune în minte. O viziune pentru viața ta, afacerea ta, relația ta, sănătatea ta, bogăția etc.
A trăi în mod intenționat făcând alegeri în mod deliberat pentru a te deplasa înainte spre a-ți manifesta viziunea sau rezultatele, este să îți asumi în mod conștient responsabilitatea pentru viața ta.
Întrebă-te: „A spune da la asta mă îndreaptă spre obiectivul meu?”
-
Simtă-te calm și încrezător
Când îți asumi responsabilitatea pentru viața și experiența ta, pășești într-un loc de încredere calmă. Te simți calm pentru că știi că ești responsabil în mod conștient de tine și că poți alege modul în care răspunzi.
Te simți încrezător că nu vei cădea în modul victimă aspirând vărsăturile verbale ale altor persoane. Ei pot păstra aceste daruri.
Întrebă-te: „Ce aleg să accept din această conversație și cum aleg să răspund?”
-
Căută binele în oameni
Există o zicală că ne judecăm după intențiile noastre și îi judecăm pe alții după comportamentul lor.
Fă-ți noul obicei să cauți intențiile din spatele comportamentului oamenilor. Atât de des, atunci când înțelegem de unde vine cineva, renunțăm la judecată.
O practică excelentă este de a îndepărta etichetele pe care le agățăm de oameni ca niște salopete la gât și care ne oferă cumva permisiunea de a le trata în cel mai rău mod posibil. De multe ori acest lucru se aplică persoanelor cele mai apropiate de noi.
Întrebă-te: „Dacă îl văd doar ca pe o ființă umană, cum voi răspunde diferit?”
O altă practică eficientă este ascultarea pentru a înțelege în loc de a asculta pentru a răspunde. Aceasta înseamnă să exersezi întrebările pentru a înțelege cu adevărat ce înseamnă cealaltă persoană, în loc să aștepți o șansă de a întrerupe și de a-ți exprima opinia importantă.
Acest lucru îți permite să îți asumi responsabilitatea de a avea în mod intenționat conversații iluminante și relații împlinitoare, deoarece persoana cu care vorbești îți va aprecia atenția, te va plăcea și va avea încredere în tine și te va sprijini în schimb.
Previzualizează(se deschide într-o filă nouă)