Mind

Recunostinta – disciplina spirituala

Disciplina spirituala

Recunostinta –

Practicarea intenționată a recunoștinței este transformatoare.

Această disciplină spirituală ne ajută să ne concentrăm asupra a ceea ce avem – nu a dorințelor de care credem că avem nevoie.

A fi recunoscător ne ajută să ieșim din drum, mulțumind divinității pentru toate lucrurile, fără să ne bazăm pe forța centrată pe sine.

Recunostinta ne învață distracția în a descoperi binecuvântări ascunse, comori pe care poate le-am ratat dacă nu am fi fost mai atenți.

Adaugă sens vieții, chiar și în momentele dificile.

 

„Recunostinta nu este doar cea mai mare dintre virtuți, ci părintele tuturor celorlalte.” Cicero

Gândirea la recunoștință mi-a stârnit curiozitatea cu privire la motivul pentru care recunoștința ca practică spirituală este atât de puternică.

Iată doar o sumă a beneficiilor recunoștinței dovedite în cercetare:

  • Recunoștința te face să apreciezi valoarea a ceva. Iar atunci când apreciezi valoarea a ceva, extragi mai multe beneficii din ea. Este mai puțin probabil să o dai de la sine.

Studiile au constatat că dacă ești recunoscător, ești mai puțin resentimentat față de cineva care are ceva ce nu ai.

  • Recunostinta te ajută să te recuperezi mai repede din stres, adversitate și traume. Te ajută să interpretezi evenimentele negative. S-a constatat că îți oferă o perspectivă pentru a te ajuta să te protejezi de stresul post-traumatic și de anxietatea durabilă.

Oamenii care sunt recunoscători tind să fie mai ajutători și mai empatici. Mai spirituali și religioși, mai iertători și mai puțin materialiști decât alții care sunt mai puțin predispuși la recunoștință.

  • Recunostinta îți mărește sentimentul de auto-valoare.

Oamenii recunoscători demonstrează la teste creșteri uriașe ale scorurilor lor de fericire.

  • Recunostinta poate îmbunătăți relațiile. Recunoștința ne face mai drăguți, mai încrezători, mai sociali și mai apreciați. Drept urmare, ne ajută să ne facem mai mulți prieteni, să ne aprofundăm relațiile existente și să ne îmbunătățim căsnicia.

Oamenii care practică Recunostinta raportează în mod constant beneficii, cum ar fi sistemele imune mai puternice și scăderea tensiunii arteriale; niveluri mai ridicate de emoții pozitive; mai multă bucurie, optimism și fericire; acționează cu mai multă generozitate și compasiune; și să te simți mai puțin singur și izolat.

Păstrarea unui jurnal de recunoștință a dus la mai multe studii privind o calitate mai bună a somnului.

  • Recunostinta reduce sentimentele de invidie. Ne face amintirile mai fericite, ne permite să experimentăm sentimente bune și ne ajută să ne revenim din stres.

Ce este Recunostinta?

Diferite studii au definit Recunostinta cu termeni diferiți. Ar fi interesant să scrii o definiție pentru tine – cum definești recunoștința în practica ta?

Explorează cuvinte precum binecuvântări, observare, recunoaștere, abundență, mirare.

Te învață să trăiești fiecare moment ca un cadou?

Ne reformulează viața în lumina și înțelegerea lui Dumnezeu?

Trăiește momentul prezent și nu ia lucrurile de la sine?

Toate aceste lecturi despre cercetări legitime îmi confirmă faptul că recunoștința este un instrument esențial și puternic pentru a ne hrăni în călătoria noastră de credință.

A fi recunoscător este o alegere cu beneficii puternice pentru individ și pentru lume.

Mă întreb câtă ură, lăcomie și neîncredere ar fi depășite dacă ar exista mai multă recunoștință în lume.

Nu pot schimba întreaga lume, dar pot începe cu mine și cu cei pe care îi ating.

Aceasta este ziua pe care o avem… să ne bucurăm de ea și să fim recunoscători pentru toate zilele ce au trecut și pentru cele ce vor urma…

Voi pregăti un ebook despre recunoștință, cu exerciții și mult mai detaliat, pentru că, un lucru relativ atât de simplu, poate avea rezultate nesperate asupra vieții noastre. Trebuie doar să începem să mulțumim mai des!

Te invit așadar pe site-ul meu și urmărește apariția ebook-ului, te asigur că îți va îmbunătății viața, relația ta cu tine și cu cei din jurul tău.

www.georgenedelcu.ro

recunostinta

Previzualizează(se deschide într-o filă nouă)

 

 

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also
Close
Back to top button