Puterea obisnuintei recenzie – citate din cartea lui Charles Duhigg
Puterea obisnuintei recenzie carte
Știm cu toții cât de importante sunt obiceiurile pe care le avem, fie ele bune sau mai puțin bune.
Nu este deloc ușor sa le schimbăm pe cele mai puțin bune sau să implementăm unele noi…
Mai jos găsiți câteva citate din cartea
Puterea obisnuintei recenzie ,
scrisă de Charles Duhigg, care sunt foarte utile , măcar să le citim și ne gândim la ce ar însemna aplicarea lor în viața noastră.
„Și cel mai bun mod de a consolida puterea de voință și de a le oferi studenților un pas în sus, arată studiile, este să-l transformi într-un obicei”.
„Pe măsură ce oamenii și-au întărit mușchii voinței într-o parte a vieții lor – în sala de gimnastică sau într-un program de gestionare a banilor – acea forță s-a revărsat în ceea ce au mâncat sau cât de mult au muncit. Odată ce puterea de voință a devenit mai puternică, a atins totul. ”
„Dar pentru a schimba un obicei vechi, trebuie să te adresezi unei pofte vechi. Trebuie să păstrați aceleași indicii și recompense ca înainte și să alimentați pofta inserând o nouă rutină ”.
„Campionii nu fac lucruri extraordinare. Fac lucruri obișnuite, dar le fac fără să se gândească, prea repede pentru ca cealaltă echipă să reacționeze. Urmează obiceiurile pe care le-au învățat. ”
„Este posibil ca schimbarea să nu fie rapidă și nu este întotdeauna ușoară. Dar, cu timp și efort, aproape orice obicei poate fi remodelat. ”
„Companiile nu sunt familii. Sunt câmpuri de luptă într-un război civil. “
„Oferind un sentiment de control angajaților a îmbunătățit cât de multă autodisciplină au adus în slujbele lor.”
„Liderii buni apucă crizele pentru a reface obiceiurile organizaționale.”
„Obiceiurile sunt puternice, dar delicate. Ele pot apărea în afara conștiinței noastre sau pot fi proiectate în mod deliberat. Apar adesea fără permisiunea noastră, dar pot fi remodelate jucând piesele. Ne modelează viața mult mai mult decât ne dăm seama – sunt atât de puternice, de fapt, încât fac ca mintea noastră să se agațe de ele, excluzând orice altceva, inclusiv bunul simț ”.
„Obiceiurile, spun oamenii de știință, apar deoarece creierul caută în mod constant modalități de a economisi efort”.
„Cum o să studiezi în seara asta? Ce o sa faci mâine? De unde știi că ești pregătit pentru testul tău? ‘M-a instruit să-mi stabilesc obiective. ”
„Dacă crezi că poți schimba – dacă îți faci un obicei – schimbarea devine reală.”
“Dacă doriți să faceți ceva care necesită voință – cum ar fi să alergați după muncă – trebuie să vă păstrați mușchiul voinței în timpul zilei.”
„Este ușor să sugerăm că fumatul, alcoolismul, mâncarea excesivă sau alte tipuri de rădăcini înrădăcinate pot fi răsturnate fără eforturi reale. Schimbarea autentică necesită muncă și auto-înțelegere a poftelor care conduc comportamentele. ”
„Mai degrabă, pentru a schimba un obicei, trebuie să păstrezi vechiul indiciu și să oferi recompensa veche, dar să introduci o nouă rutină.”
„Pur și simplu oferindu-le angajaților un sentiment de agenție – sentimentul că dețin controlul, că au o autoritate autentică în luarea deciziilor – poate crește radical cantitatea de energie și concentrare pe care o aduc în slujbele lor.”
„Câștigurile mici reprezintă o aplicare constantă a unui avantaj mic.”
„Așadar, la majoritatea companiilor, apare un compact nerostit: este bine să fii ambițios, dar dacă joci prea dur, colegii tăi se vor uni împotriva ta. Pe de altă parte, dacă vă concentrați pe stimularea propriului departament, mai degrabă decât să vă subminați rivalul, probabil veți fi îngrijit în timp. “
„Într-o zi curând, spun experții în analize predictive, va fi posibil ca companiile să ne cunoască gusturile și să ne prezică obiceiurile mai bine decât ne cunoaștem noi înșine”.
„Studiile au documentat că familiile care iau cina împreună în mod obișnuit par să crească copii cu abilități mai bune pentru teme, note superioare, un control emoțional mai mare și mai multă încredere.”
„Cele mai bune agenții au înțeles importanța rutinelor. Cele mai rele agenții erau conduse de oameni care nu s-au gândit niciodată la asta și apoi s-au întrebat de ce nimeni nu le-a respectat ordinele. ”
„Regula de aur a schimbării obiceiurilor: nu poți stinge un obicei prost, îl poți schimba doar”
„Cheia victoriei a fost crearea rutinelor corecte”.
„Nu poți face nimic dacă ai obiceiul corect”.
„Există un instinct natural încorporat în prietenie… O simpatie care ne face dispuși să luptăm pentru cineva care ne place atunci când este tratat pe nedrept”
„Așa devine voința obiceiul – Alegând un anumit comportament înainte de timp… Și apoi urmând acea rutină când ajunge un punct de inflexiune.”
„Aceasta este adevărata putere a obișnuinței: înțelegerea faptului că obiceiurile tale sunt ceea ce alegi să fie”.
„De obicei, oamenii care fac mișcare, încep să mănânce mai bine și devin mai productivi la locul de muncă. Fumează mai puțin și arată mai multă răbdare cu colegii și familia. Ei își folosesc cardurile de credit mai rar și spun că se simt mai puțin stresați. Exercițiul este un obicei cheie care declanșează schimbări pe scară largă. ”
„Când apare un obicei, creierul încetează să participe pe deplin la luarea deciziilor. Încetează să lucreze atât de mult sau se îndreaptă spre alte sarcini. Deci, dacă nu lupți în mod deliberat cu un obicei – Dacă nu găsești rutine noi – modelul se va desfășura automat. ”
„Fie că vindeți un cântec nou, o mâncare nouă sau un pătuț nou, lecția este aceeași: dacă îmbrăcați ceva nou în obiceiuri vechi, este mai ușor pentru public să îl accepte.”
„Voința nu este doar o abilitate. Este un mușchi, cum ar fi mușchii brațelor sau picioarelor… Și obosește pe măsură ce funcționează mai mult… Deci rămâne mai puțină putere pentru alte lucruri. “
Dacă ti-a placut acest articol, puterea obisnuintei recenzie carte – te invit sa o achizitionezi si sa o citesti… nu iti va parea rau 🙂