Mind

Provocari – cum să nu mai fugi de ele si sa le infrunti

Cum să nu mai fugi de ele

Provocari – lumea poate fi cu siguranță un loc plin de provocari. Lucrurile se mișcă într-un ritm mai rapid ca niciodată, iar provocările par să apară de oriunde.

Ducem o grămadă  de bătălii în fiecare zi și poate fi foarte ușor să ne lăsăm copleșiți. Aceste sentimente pot determina o persoană să fugă de provocările cu care se confruntă.

Din nefericire, dacă încerci în mod continuu să faci acest lucru, îți vei irosi întreaga viață fugind de provocari. În cele din urmă, acestea te vor ajunge totuși din urmă.

Cum putem să ne confruntăm eficient cu provocările noastre și să ne îndreptăm spre o viață în care nu ne mai este frică de ele?

Am selectat mai jos câteva modalități prin care să nu mai fugi de provocările tale.

 

  1. Acceptă provocarile

Ar putea părea contra-intuitiv, dar îmbrățișarea unor sentimente precum disconfortul și suferința ar putea fi un pas important pentru a învăța cum să nu mai fugi de provocari.

Scopul acestui lucru este că majoritatea lucrurilor bune din viață ne vor provoca în mod inevitabil o anumită suferință. Trebuie să câștigăm aceste lucruri și trebuie să trecem prin durere și suferință pentru a le obține.

A deveni în formă fizică ne obligă să respectăm o dietă și să facem exerciții fizice în mod regulat.

Obținerea unei promovări ne obligă să muncim mai mult decât persoanele cu care concurăm. De ce? Pentru a demonstra că suntem persoana potrivită pentru postul respectiv.

Majoritatea lucrurilor câștigate vin cu prețul unui anumit tip de suferință. Va fi nevoie de muncă. Dacă vrem să facem față situațiilor cu care ne confruntăm în drumul nostru spre succes, atunci va trebui să ne obișnuim cu disconfortul. Și provocările pe care acestea ni le provoacă.

Aproape orice tip de schimbare va fi asociat cu un anumit tip de provocare pe care va trebui să o depășim.

  1. Folosește sprijinul social

 

Aceasta este o resursă subtilizată – rețeaua noastră socială.

Te simți singur în acest moment? Simți că nimănui nu-i pasă și că nu există nimeni în jur care ar fi dispus să te ajute?

Dacă da, ar trebui să te uiți puțin în jur. Îți garantez că există cineva care ar fi mai mult decât fericit să te ajute să treci peste această provocare.

Nu uita, ne confruntăm cu o mulțime de provocări în fiecare zi. Nu există niciun motiv pentru care ar trebui să simți că trebuie să le rezolvi pe toate de unul singur. Acest lucru te poate face să te simți copleșit. Ceea ce te poate determina să începi să fugi de provocările tale.

Așadar, caută sprijin din partea familiei, a prietenilor, a resurselor comunitare. Cum ar fi terapia, grupurile de sprijin sau chiar grupurile de sprijin anonime online. Fă tot ceea ce ți se pare potrivit pentru a putea obține sprijinul de care ai nevoie pentru a te confrunta cu această provocare.

  1. Fă-ți un plan

Dacă te întrebi cum să nu mai fugi de provocari, un lucru la care trebuie să te gândești este dacă ai sau nu un plan. Te-ai gândit cum vei aborda situația?

Adesea, fugim de provocările noastre pentru că nu știm cum să le rezolvăm. Cu toate acestea, doar pentru că nu știm cum să ne confruntăm cu provocarea în acest moment pare copleșitor. Nu înseamnă că nu putem petrece ceva timp pentru a o procesa și a găsi o soluție.

Să ne acordăm ceva timp pentru a afla despre provocare și despre modul în care alții au depășit-o în trecut este o modalitate excelentă de a începe. Oriunde mergi pentru informații, asigură-te că sursele sunt corecte.

Pe baza acestor sesiuni poți începe să creezi obiective și să îți pui laolaltă planul. Poți crea o serie de pași pe care îi poți urma pentru a dezvolta un curs de acțiune care te va ajuta să depășești situația. Și, în cele din urmă, să ajungi la succesul pe care îl cauți.

Nu subestima rolul pe care îl poate juca aici stabilirea obiectivelor. Aceasta te poate menține motivat și îți poate oferi ceva pentru care să lucrezi în fiecare etapă a călătoriei tale.

  1. Fii atent la cercul de prieteni și la cei mai apropiați de tine

provocari

Crezi sau nu, cercul tău social este un factor important. Astfel, este important să iei în considerare acest lucru atunci când încerci să înveți cum să nu mai fugi de probleme.

Există o mulțime de oameni negativi și toxici. Aceștia pot submina eforturile altora de a deveni de succes. Pentru că vor să mențină pe toată lumea la nivelul lor. Intenția lor este foarte greu de spus, dar ei sunt acolo.

De aceea este atât de important să fii atent la cercul tău social. În special persoanele cu care petreci cel mai mult timp. Atunci când încerci să depășești un anumit tip de provocari, este important să te asiguri că te înconjori de oamenii care te vor susține. Și te vor ajuta să treci peste acea provocare.

Atunci când faci acest lucru, s-ar putea să observi că mulți dintre prietenii tăi apropiați nu au întotdeauna în vedere interesele tale. Este posibil ca ei să prioritizeze în mod continuu dorințele lor în detrimentul tău.

Poate că, în loc să te încurajeze să înveți, te încurajează să petreci cu ei în săptămâna dinaintea unui examen.

Poate că, în loc să respecte dieta și rutina de exerciții fizice atunci când încerci să slăbești, ei sunt mai preocupați să te convingă să te alături lor pentru o seară de vineri de jocuri video și pizza.

Trebuie să recunoaștem că autoperfecționarea și depășirea acestor provocari va fi întotdeauna dificilă.

Dacă ar fi fost ușor, toată lumea ar fi făcut-o.

Dacă ar fi fost ușor, nu ai fi citit acest articol.

Realitatea este că nu toată lumea te va susține în această călătorie. Și, atunci când începi să renunți sau să te îndepărtezi de aceste relații, persoanele la care renunți s-ar putea să se simtă ca și cum le dai afară din viața ta pe nedrept. S-ar putea să se supere pe tine pentru asta. Dar nu uita că faci ceea ce este mai bine pentru dezvoltarea ta personală.

Și nu este vorba despre a arunca prietenii sau alte persoane din viața ta doar pentru că acțiunile și obiectivele lor nu se mai aliniază cu ale tale. Este vorba despre a te distanța de persoanele care îți pot submina progresul către acest obiectiv. Reduci capacitatea lor de a-ți influența progresul pe această cale.

Acesta este motivul pentru care adesea ajungem să depășim vechile relații.

  1. Pregătește-te să te confrunți cu provocari

Ori de câte ori faci o schimbare semnificativă în viață, este important să recunoști că, dacă dorești să depășești provocarea, trebuie să te pregătești corespunzător. Trebuie să te angajezi că depășești provocari.

Trebuie să fii și tu cel care decide să faci această schimbare. Acesta este motivul pentru care încercarea de a convinge un membru al familiei să facă o schimbare, cum ar fi renunțarea la fumat, rareori funcționează. Pentru că schimbările din viață semnificative ca aceasta, pentru a se produce în mod eficient, trebuie să fie dorite de persoana care face schimbarea. Dacă nu își dorește cu adevărat să se lase de fumat, sunt șanse mari să nu o facă.

Dacă nu este dispus să se angajeze să se confrunte cu provocari și, în cele din urmă, să le depășească, sunt șanse să nu o facă. Trebuie să vrei să faci această schimbare în viața ta mai mult decât să vrei să continui să fugi de situație.

Când iei această decizie, recunoaște că ai puterea și rezistența necesare pentru a depăși aceste provocari.

  1. Fuga nu este o soluție pe termen lung

Aceasta este probabil cea mai importantă parte a învățării cum să nu mai fugi de provocari.

provocari

 

Este să recunoști că fuga nu este o soluție pe termen lung. Și nu contează cât de repede sau cât de departe fugi, în cele din urmă, ele te vor ajunge din urmă și vei fi forțat să le înfrunți, fie că îți place sau nu.

Fuga de provocările tale este adesea ceva ce facem pentru a încerca să scăpăm de ele, este un mecanism de protecție. Dar fuga nu ne protejează cu adevărat de nimic.

Evitarea nu ne rezolvă niciuna dintre situații. Nu a făcut-o niciodată în trecut și nici nu o va face vreodată în viitor. Provocările noastre nu vor dispărea de la sine.

Fuga de provocările noastre oferă doar o ușurare temporară a presiunii pe care ne-o oferă acestea. Nu rezolvă nimic. Îți permite doar să te îndepărtezi de situație, forțându-te să o confrunți la o dată ulterioară.

De aceea, este mai bine să înveți doar să îți dezvolți abilitățile de care ai nevoie pentru a-ți confrunta provocările. Te vei simți mult mai bine în legătură cu viața ta, iar încrederea ta va începe să crească atunci când vei începe să faci acest lucru.

Până când nu îți vei aduna curajul de a înfrunta ceea de ce fugi, provocările tale nu vor dispărea pur și simplu. Te vei trezi în permanență luptând în buclă cu situații similare la nesfârșit. Eliberarea de acest ciclu necesită un efort conștient din partea ta.

Și este în regulă dacă eșuezi de câteva ori pe parcursul acestui proces. Probabil că o vei face. Dar, cu fiecare încercare de a aborda provocarea, vei învăța și vei deveni mai puternic. În cele din urmă, vei fi mai mare decât provocările tale.

Când ajung în acel punct, devii cu adevărat liber.

Nu mai ești obligat să fugi și să te ascunzi de provocările tale, deoarece știi că ai abilitățile și capacitățile necesare pentru a le depăși.

Așadar, sper că ai obținut o valoare reală din acest subiect și că te-am convins că întotdeauna este mai bine să înfruntăm situațiile pe care le întâlnim, decât să fugim de ele.

Dacă ar fi să te las cu un singur lucru de reținut, acesta ar fi acesta:

Fuga de problemele tale nu te va ajuta niciodată să te dezvolți în persoana pe care vrei să devii. Așadar, află ce trebuie să faci pentru a deveni genul de persoană care își înfruntă provocările pentru ca, în cele din urmă, să-și poată atinge obiectivele!

Dacă simți că ai nevoie de ceva susținere sau ghidare, îți recomand să stabilești  o programare cu mine la colegii mei și te ajut să găsești soluția cea mai potrivită pentru tine.

 

Previzualizează(se deschide într-o filă nouă)

 

 

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also
Close
Back to top button