Mind

Pasiunea – 9 moduri de a descoperi care e pasiunea ta

Care e pasiunea ta

Pasiunea – Poate fi dificil să te orientezi atunci când ai un milion de interese care îți solicită sufletul. Toate par a fi oportunități care te așteaptă, dar care dintre ele este pasiunea potrivită pentru tine?

Să alegi doar o singură pasiune poate părea că renunți la alte interese cheie, lăsându-te cu sentimentul că nu știi dacă alegi cea mai bună opțiune posibilă dintre toate cele disponibile sau dacă te orientezi către ceva care ar putea funcționa, dar nu ar fi atât de satisfăcător pe cât ar putea fi.

Cum poți lua o decizie?

  1. Concentrează-te pe ceea ce revine mereu.

Ia  în considerare interesul care revine cel mai des. De exemplu, dacă ești foarte interesat de pictură și de cântatul la chitară, dar te trezești că te întinzi mai des după pensulă, ar putea fi un semn că aceasta este adevărata ta vocație.

  1. Aruncă-te

Singurul mod adevărat de a ști ce pasiune ar trebui să urmărești este să le încerci pe toate. Alege una și dă-i drumul. Dacă ajungi să nu-ți placă, treci la următoarea. Sau, dacă găsești una care îți place, atunci fă-le pe celelalte ca o activitate secundară sau ca hobby. În lumea de astăzi, există o mulțime de oportunități de a te ocupa de mai multe activități.

  1. Încearcă experimente care durează o lună.

Nu este nevoie să îți găsești”singura vocație adevărată” dacă îți place să înveți despre mai multe subiecte. Dar dacă vrei cu adevărat să-ți explorezi pasiunile, programează o lună de concentrare profundă asupra unui singur subiect. Întâlnește-te cu persoane din industrie sau din rolul respectiv. Citește fiecare buletin informativ și carte relevantă. Trezește-te devreme și “lucrează” la acel subiect. După 20 sau 30 de zile de studiu intens, acordă-ți permisiunea de a dubla sau de a renunța.

  1. Rămâi răbdător.

Pasiunea nu este ceva ce putem învăța într-o zi. Atunci când cineva este pasionat de ceva, acest lucru se întâmplă în mod natural. Dacă nu ești pasionat de niciunul dintre interesele tale, atunci ar trebui să te gândești să te relaxezi și să înveți mai multe despre tine în timp, în timp ce descoperi noi interese. Lasă pasiunea să te găsească.

  1. Întreabă-i și pe alții.

Întreabă-i pe alții din cercul tău pentru a vedea la ce cred ei că te pricepi cel mai bine și ce te entuziasmează cel mai mult. Care consideră ei că sunt cele mai mari puncte forte ale tale? Care este interesul care te face să ți se aprindă ochii atunci când le vorbești despre el? Acest feedback este valoros atunci când nu ești sigur de tine.

  1. Nu fă nimic.

Dacă nu ești sigur de adevărata ta vocație, există o modalitate sigură de a o găsi: Ia-ți ceva timp pentru a nu face absolut nimic – fără muncă, fără hobby-uri, doar libertate totală fără scop. Orice activități sau interese care ți se par cele mai atrăgătoare în această perioadă de timp sunt probabil lucruri care te pasionează și ar fi inteligent să urmezi această cale în viața profesională și/sau personală.

pasiunea

  1. Rămâi agil.

Dacă nu ți-ai descoperit încă nișa specifică, atunci concentrează-ți cariera pe o gamă largă de interese. Explorând mai multe interese, vei câștiga mai multă experiență și vei putea eventual să îți găsești pasiunea în timpul procesului. Dacă nu, cel puțin vei avea o gamă largă de experiențe și vei fi mai bine poziționat pentru a rămâne agil până când îți vei găsi adevărata pasiune.

  1. Fă cercetări.

Dacă ai multe interese, dar nu ai o pasiune clară, poate că este timpul să te scufunzi puțin mai adânc. Nu te grăbi să cercetezi și să experimentezi întreaga gamă de interese pe care le ai. Dacă la un moment dat te gândești: “Aș prefera să nu fac asta”, atunci probabil că nu este chemarea ta. Dar dacă informația îți pare fascinantă și interesantă, atunci concentrează-te asupra acestui aspect și vez cât de pasionat te simți cu adevărat.

  1. Caută în altă parte.

Uneori, interesele tale generale pur și simplu nu sunt menite să fie pasiunea ta. Dacă nu ești suficient de devotat pentru a investi cu normă întreagă într-unul dintre interesele tale, poate că este timpul să începi să cercetezi alte subiecte și nișe pentru a găsi ceva care să te pasioneze cu adevărat. Unii oameni își petrec întreaga viață căutând ceva care să le inspire pasiune – nu renunța.

Dacă ți-a plăcut articolul și simți că ai nevoie de ceva ajutor sau îndrumare în găsirea pasiunii, sau simți că nu ai nicio direcție clară, programează o sesiune cu mine la colegii mei și te voi ajuta .

 

Previzualizează(se deschide într-o filă nouă)

 

 

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also
Close
Back to top button