Obiceiuri sanatoase – Cele mai bune moduri de a-ți îmbunătăți viața și de a deveni cel mai bun eu al tău.
Ce sunt obiceiurile sanatoase?
Obiceiuri sanatoase – Cine nu isi doreste asa ceva?
Ce sunt aceste obiceiuri sanatoase?
Dacă nu ai făcut recent o călătorie de dezvoltare, este timpul să începi.
Probabil că ți-ai promis o dată sau de două ori sau de un milion de ori că vei dezvolta niște obiceiuri sanatoase. Să faci sport în mod regulat sau să dezvolți o dietă mai echilibrată.
Dar, invariabil, pe măsură ce se apropie weekendul, te trezești că îți este poftă de junk food.
Și vei schimba sala de antrenament cu statul pe canapea.
Cu toții am trecut prin asta. Este dificil să dezvolți disciplina și automotivarea în așa măsură încât să te facă să-ți schimbi obiceiurile.
În timp ce dezvoltarea unor obiceiuri sanatoase va fi cu siguranță dureros de dificilă la început vor fi nenumărate momente când te vei gândi să renunți.
Să mergi până la capăt te va face să vezi rezultate incredibile pe termen lung. Te vei simți mai energic, mai atent și într-o formă mult mai bună.
Am selectat mai jos câteva exemple de obiceiuri sanatoase, care îți pot îmbunătăți viața și aș vrea să le împărtășesc și cu tine:
-
Dormi bine o noapte întreagă
Dormitul este incredibil de important pentru ca organismul nostru să funcționeze bine. Viața agitată pe care o trăim în prezent nu prea ne permite să dormim suficient, sau dacă dormim, nu reușim să ne și odihnim…
Regula generală este că ar trebui să dormim în jur de opt ore în fiecare noapte. Cu toate acestea, fiecare persoană este diferită și s-ar putea să ai nevoie de mai puține sau mai multe ore pentru a te simți bine odihnit.
Pentru a te asigura că somnul pe care îl ai este odihnitor, încorporează câteva elemente de bază de igienă a somnului în rutina ta nocturnă.
Acest lucru înseamnă să încerci să te duci la somn cam la aceeași oră în fiecare seară.
Să eviți timpul petrecut în fața ecranelor înainte de somn, precum și cofeina sau alcoolul.
De asemenea, o cameră puțin mai răcoroasă te va adormi mai repede decât una în care este mai călduroasă.
Dacă ești o persoană cu un nivel ridicat de stres, acesta poate fi un alt motiv pentru care calitatea somnului tău are de suferit. Învață câteva modalități de gestionare a stresului, vor avea efecte benefice asupra ta.
Orele pe care le dormi nu sunt singura parte importantă a rutinei de somn. Ora la care te vei treziți va avea, de asemenea, un impact mare asupra ta.
Nu trebuie să te ridici în picioare în zorii zilei pentru a observa o îmbunătățire. Chiar și un sfert de oră mai devreme va veni cu beneficii.
Cel mai mare dintre acestea fiind acela că vei avea ceva mai mult timp pentru restul activităților tale pe parcursul zilei.
-
Programează-ți ziua
Programarea zilei este o modalitate excelentă de a adăuga structură vieții tale zilnice. Este o modalitate excelentă de a nu te simți copleșit de sarcinile zilnice și de a te asigura că nu aloci prea mult timp pentru o activitate în detrimentul altora, sau că pur și simplu te lași purtat de vânt și nu știi cu ce să începi.
Programarea zilei va face să îți stabilești prioritățile în ordine.
Astfel încât să nu ai distrageri de atenție și să nu pierzi din vedere planurile pe care ți le-ați făcut. De asemenea, îți va fi mai greu să uiți termenele limită și îți va fi mai ușor să finalizezi sarcinile.
Astfel, nu vei mai fi luat prin surprindere de un dead-line sau că ai omis complet să faci ceva.
Este important să înțelegi faptul că dacă nu ai reușit să duci toate sarcinile la final din ziua respectivă nu înseamnă că nu a fost o zi bună.
Poate însemna la fel de bine că ți-ai alocat mai multe sarcini decât poți duce, saau… vezi care a fost cu adevărat motivul și caută să îndrepți.
O parte din a deveni cel mai bun sine al tău este să-ți oferi spațiu pentru o îmbunătățire continuă și să înțelegi că nicio ființă umană nu este perfectă.
-
Investește timp în educația ta
Să ai grijă de corpul tău este foarte important, dar îmbunătățirea minții tale este la fel de necesară. Există multe modalități de a face acest lucru.
Poți practica meditația și atenția.
Sunt modalități excelente de a îmbunătăți somnul, de a reduce stresul și de a îmbunătăți abilitățile cognitive.
Dacă ești mai atras de mediul academic, te poți înscrie la un curs online.
Există o multitudine de site-uri gratuite din care poți învăța aproape despre orice capitol.
Sunt foarte multe webinarii, cărți foarte bune, despre orice aspect al vieții, este nevoie să îți dedici câteva minute pe zi pentru educația ta.
Și mai ales pentru dezvoltarea ta. Gândește-te la asta ca la antrenamentele de la sala, ca să fii sănătos, trebuie să faci exerciții…
-
Fă-ți timp pentru exerciții fizice
A te apuca de exerciții fizice este probabil unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face pentru tine. Oamenii devin din ce în ce mai sedentari.
Iar acest lucru înseamnă scăderea calității vieții și creșterea mortalității.
Exista un mod de a reduce efectele negative ale șederii prea mult timp. Fie la locul de muncă, la școală sau pur și simplu în timpul liber, este să te asiguri că te antrenezi suficient.
Ai nevoie de cel puțin o jumătate de oră de activitate fizică în fiecare zi.
Iar dacă urmărești să slăbești sau ai anumite obiective de fitness pe care vrei să le atingi, trebuie să faci mai mult sport.
Activitatea fizică îți stimulează sistemul imunitar și reduce probabilitatea de a dezvolta un număr mare de boli cronice.
Dacă simți că programul tău este prea încărcat pentru a te antrena cu greutăți, ia în considerare HIIT. Rutinele de antrenament cu intervale de intensitate ridicată tind să fie rapide.
Dar sunt și cele mai potrivite pentru persoanele cu un program încărcat.
Mersul pe jos este o altă opțiune excelentă. Da, mersul pe jos pur și simplu poate avea un efect uimitor asupra sănătății tale generale.
Este firesc să fii rezistent la schimbări majore în rutina ta zilnică. Dar, cu puțină perseverență, vei vedea că faci pași tangibili spre o îmbunătățire majoră a propriei sănătăți.
Trebuie doar să adopți cateva din aceste obiceiuri sanatoase!
Nu este niciodată prea târziu să începi să faci ceva pentru tine, pentru dezvoltarea ta.
My Journey Journal: https://myjourneyjournal.ro/