Citim și învățăm

The perfect day formula -Craig Ballentyne – O zi perfecta.

O zi perfecta

 

O zi perfecta – de weekend, de vacanță, de lucru?

Am citit recent o carte grozavă, despre cum să îmi pregătesc o zi perfecta – în fiecare zi!

Sunt deseori întrebat ce citesc și pe cine urmăresc în timp ce îmi promovez afacerea. M-am gândit să postez din când în când o varietate de recenzii de cărți pentru a continua să citesc în mod constant. Să trimit câteva idei pentru cei interesați…

Mi-a plăcut foarte mult

„Formula zilei perfecte: Cum să deții ziua și să-ți controlezi viața” de Craig Ballantyne.

 

În carte, Craig vorbește despre zile de succes care au fost înființate cu o seară înainte. Atât de adevărat!

Ceea ce vrea să spună prin aceasta este că trebuie să poți dormi o noapte răcoritoare, astfel încât să poți fi cel mai bun în ziua următoare. El este un adevărat credincios în a merge la culcare devreme și a se trezi devreme. Mesajul lui Craig este să te apuci de treabă cât mai curând posibil la sarcina ta prioritară pentru ziua respectivă.

Știi care este cel mai important lucru – probabil este ceea ce ai ignorat, amânat și amânat! Știai că voința se dizolvă pe parcursul zilei? Avem doar o anumită cantitate în fiecare zi (optimizată cu o dietă excelentă și un somn bun!), astfel încât orice lucru rămas până la sfârșitul zilei nu va primi cea mai bună atenție.

Craig spune că a ajunge la cel mai important lucru ca primul lucru al zilei ne va asigura succes sporit zi de zi. Știm asta, nu? O auzim toooot timpul. Stabilind obiceiuri simple în fiecare zi, vei merge mai departe. Nu ai de ales!

Iată cele mai mari idei din carte pentru mine.

Craig se referă la aceste șapte puncte drept obiceiurile de oțel pentru o zi perfecta :

 • Află ce contează …. și concentrează-te asupra acestuia
 • Identifică pașii spre succes și regulile pentru viața ta
 • Crează o listă de verificare pentru noi obiceiuri
 • Pregătește-te cu o seară înainte
 • Elimină toate obstacolele
 • Ia măsuri masive
 • Învață și dezvoltă-te

Punctele care au rezonat cel mai mult pentru mine au fost numerele 2, 3 și 5.

 • Nu ne gândim de multe ori să ne stabilim reguli oficiale pentru viața noastră! Voi face – aceste lucruri … Și nu voi face – aceste lucruri. Acum pot fi setate – și le poți lăsa să îți ghideze acțiunile! Imagineză-ți că spui: „Îmi pare rău, am stabilit această regulă pentru mine despre …” Simplu și adevărat.
 • Fiecare obicei nou pare imens. Dar dacă stabilești evenimentele care trebuie să se întâmple atât înainte, cât și după un nou obicei – obiceiul se întâmplă acum, nu? Pentru că totul a fost aranjat pentru succes! Pare atât de clar nu-i așa ??
 • Când vezi (sau inventezi!) în mod constant lucruri care îți stau în cale, nu îți poți găsi drumul înainte. Gândește-te clar la ceea ce îți provoacă iritație zilnică.  Scuze sau eșecuri de urmat. Acum fii creativ. Ai nevoie de un antrenor sau un mentor? O menajeră? Livrare de produse alimentare sau de masă? Un partener care să amuze copiii și câinele pentru o vreme? Fă-o.

O altă mare tactică de succes pe care Craig o discută în cartea sa se numește:

„Formula 10-3-2-1-0 Goodnight Formula”:

Cu 10 ore înainte de culcare – fără cofeină

 • 3 ore înainte de culcare – nu mai trebuie mâncare sau alcool
 • 2 ore înainte de culcare – gata cu munca
 • 1 oră înainte de culcare – nu mai sunt ecrane – televizoare, telefoane sau computere!
 • 0 –  de câte ori vei apăsa butonul de amânare în fiecare dimineață …

Craig se referă adesea la cei cinci stâlpi:

1) Planificare și pregătire – Stabilește și mediul înconjurător pentru o productivitate maximă… Scapă de tentații și maximizează voința ta lucrând dimineața devreme

2) Responsabilitatea profesională sau puterea unui profesionist – Angajează un antrenor sau un mentor care să te ajute să ajungi acolo unde trebuie să mergi . Într-o cronologie!

3) Sprijin social sau cum să valorifice puterea altor persoane – Recrutează o rețea de relații sănătoase. Prieteni, familie, angajați / angajator, parteneri de afaceri, asistenți personali și mentori

4) Un stimulent, sau răsfăț cu victorii mari – Întârzie satisfacția .Dar nu prea mult! Ia recompense pe parcursul drumului către obiectivul tău. Aceasta poate fi la sfârșitul fiecărei săptămâni sau, de exemplu, în fiecare lună. Ar putea fi un film, o manichiură, o carte nouă, o zi liberă în fața televizorului …

5) Marele termen limită sau cel mai important pilon al tuturor! Stai cu ochii pe premiu. Cel mai mare premiu (și trebuie să faci ca acesta să fie mare) este rezervat pentru o sărbătoare specială când îți atingi obiectivul mare!

Această recompensă ar putea fi o călătorie cu familia, o achiziție mare, o retragere într-un loc exotic, un weekend departe cu cineva special. Vei ști la ce vrei cu adevărat să aștepți cu nerăbdare !

Cartea lui Craig a fost plăcută. Are sfaturi practice ușor de citit, foarte ușor de încorporat, se concentrează pe efectuarea unor modificări simple. Și a fost livrat de cineva care a trăit cu adevărat, proiectându-și propria formulă Perfect Day.

Vă recomand cu mare drag!

Previzualizează(se deschide într-o filă nouă)

 

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button