Mind

Motivatia – 5 tactici privind creșterea memoriei și a motivației

Cum te motivezi?

Motivatia

Cum te motivezi?

Cu toții ne dorim să ne maximizăm timpul și să facem mai multe din lucrurile pe care ne place să le facem, dar uneori ne blocăm în procesul de “pregătire”.

Ne dorim să trăim fiecare zi cu o intenție clară de a ne apropia de atingerea obiectivelor noastre și de a trăi o viață fericită și de succes. Vrem să devenim mai buni în fiecare zi, dar niciodată nu ne aruncăm cu adevărat.

Cea mai puternică formă de motivatie este auto motivatia.

Nu este suficient să aștepți pur și simplu ca inspirația să te pună în mișcare. Nu trebuie să fie ceva ce ți se întâmplă, ci poate fi ceva ce tu creezi.

Orice progres și motivație începe cu luarea de măsuri. O acțiune va duce la alta. Acțiunea va crea rezultate mai bune și noi experiențe pentru tine.

Atunci când clienții mei de coaching suferă de distragere a atenției, îi fac pur și simplu să înceapă să acționeze. Să se aprindă. Să facă ceva anume.

Acest lucru poate fi să se trezească mai devreme sau să se angajeze să facă exerciții fizice zilnic. Să citească 30 minute pe zi, sau să scrie într-un jurnal… Chiar dacă este vorba de a face ceva timp de doar 5 minute… De multe ori acel mic impuls este suficient pentru a-i face să pornească.

Dacă te concentrezi pe un număr mic de lucruri pentru a crea schimbarea pe care o dorești…Aceasta poate avea un efect dramatic asupra afacerii și vieții tale.

Am selectat 11 lucruri pe care le poți face chiar acum pentru a face acest salt și în procesul de creștere a puterii creierului, a memoriei și de a crește motivatia.

  1. Simplifică-ți viața

Prin planificarea creativă a vieții tale, îți permite să simplifici. Delegarea și eliminarea activităților care nu te motivează sau nu te entuziasmează te asigură că îți maximizezi timpul și îți concentrezi energia pe atingerea obiectivelor tale.

Este foarte greu să rămâi motivat atunci când mintea ta este confuză și aglomerată de toate proiectele și sarcinile pe care trebuie să le faci. Dar dacă poți simplifica, dacă poți elimina inutilul, viața ta va deveni mai concentrată. Iar mai multă concentrare duce la mai multă motivație.

Ce domenii din viața ta ai putea simplifica?

Un mod în care ai putea face acest lucru este să combini sarcinile. Gândește-te la două lucruri pe care dorești să le faci și vezi cum ai putea să le combini într-o singură activitate.

În esență, contopește o mulțime de sarcini mai mici într-o singură sarcină și le finalizezi pe toate împreună.

Acest lucru ne eliberează mai mult timp și oferă un sentiment de realizare, care crește motivatia.

  1. Concentrează-te pe cât de departe ai ajuns

 

Unul dintre lucrurile care ne împiedică să fim motivați și provoacă amânarea este că ne măsurăm succesul nu în funcție de cât de departe am ajuns, ci de cât de departe suntem de visele și idealurile noastre.

Dacă putem să ne schimbăm modul de gândire și să devenim mai conștienți de modul în care funcționează creierul nostru, ne putem pregăti pentru succes.

Adesea suntem cel mai fericiți atunci când ne folosim creierul pentru a rezolva probleme, a vizualiza, a realiza și a ne măsura progresul.

Dacă vorbești în termeni specifici, mai degrabă decât în generalități, există posibilitatea de a te simți mai fericit și mai plin de energie.

O modalitate de a face acest lucru este să începi să îți antrenezi creierul să măsoare specificul, ceea ce îți fundamentează sentimentele în realitate și poate stimula motivatia.

În loc să te concentrezi asupra idealului tău, gândește-te la ceea ce ai realizat dintr-un punct de plecare specific.

Dacă obiectivul tău este să slăbești 14 kg în următoarele 6 luni și ai pierdut 3 kg în primele 3 luni, ai două opțiuni. Ai putea să te concentrezi pe faptul că ești încă la 11 kg distanță de obiectivul tău sau ai putea să te concentrezi pe faptul că ai slăbit 3 kg de când ai început.

A doua opțiune îți va permite să sărbătorești succesul și să te motivezi și să îți reorientezi mintea pentru a pierde mai multă greutate, în timp ce prima opțiune îți poate concentra mintea pe cât de departe ești de obiectivele tale.

Lasă-ți creierul să își stabilească propriile obiective și să aibă propriile experiențe.

  1. Stabilește obiective măsurabile

Acest lucru urmează frumos de la punctul anterior. Atunci când lucrez cu clienții de coaching, stabilim întotdeauna obiective specifice și măsurabile pentru 30-90 de zile.

Acest lucru este grozav pentru a stimula motivatia și pentru a antrena creierul să se concentreze doar pe lucruri care sunt specifice și măsurabile.

Atunci când facem progrese reale către obiectivele noastre, ne face mult mai fericiți. Suntem motivați și inspirați.

Cu toții simțim unde ne aflăm în momentul prezent. Trecutul a trecut, iar viitorul este, ei bine, viitorul.

În acest moment prezent, simțim că facem progrese, că avansăm în direcția corectă sau nu. Nu putem opri timpul. Putem doar să îl folosim mai bine.

Dacă nu ești mulțumit de progresul pe care îl faci, poți începe să te compari cu alții. Ceea ce te poate face să te simți mult mai rău și să oprești motivatia în calea ei.

Așadar, gândește-te la obiectivele pe care dorești să le atingi în următoarele 90 de zile. Întreabă-te care este semnificația/scopul din spatele fiecăruia dintre obiective.

Scrie-ți obiectivele. Pune măsurători specifice pentru fiecare obiectiv. Vizualizează ce va însemna pentru tine atingerea obiectivelor în ceea ce privește progresul personal.

  1. Schimbă-ți motivatia de la a obține la a dărui

 

Unii oameni se concentrează doar pe ceea ce pot obține din viață și din relații. Totul se rezumă la mine, eu, eu, eu.

“Când îți schimbi modul în care privești lucrurile; lucrurile pe care le privești se schimbă.” – Wayne Dyer

Cu toate acestea, dacă vii dintr-o poziție de servire și de ajutorare… Dacă ești mai conștient față de lumea din jurul tău, mentalitatea ta se poate schimba de la simpla primire la dăruire.

Iar atunci când creezi această schimbare, venind dintr-un spațiu al dăruirii, creierul tău începe să vină cu modalități din ce în ce mai creative de a răspândi din ce în ce mai multă abundență.

Este mult mai satisfăcător să te concentrezi pe dăruire. Dacă te concentrezi cu adevărat asupra acestui lucru, poate deveni un adevărat scop și un accent pentru tine.

În loc să te concentrezi pe simple tranzacții, te concentrezi pe aprofundarea relațiilor și pe a face lucruri care îi vor face cu adevărat fericiți pe oameni.

Dacă te concentrezi pe dăruire și recunoștință și te înconjori de oameni cu o mentalitate similară… Energia ta motivațională va fi întotdeauna ridicată.

Există, de asemenea, beneficii suplimentare. Atunci când cei care dăruiesc se reunesc, rezultatele pot fi mult mai mari decât la nivel individual. Deoarece totul are capacitatea de a fi multiplicat.

Atunci când motivația ta este să dăruiești…Creierul tău se va gândi la modalități din ce în ce mai creative de a face acest lucru. Gânduri aleatorii îți vor apărea în cap… Vei găsi mai multe moduri creative de a îmbunătăți alte persoane atât în afaceri, cât și în viața personală.

  1. Creează și repetă un nou obicei

Uneori, cele mai mici schimbări creează cele mai mari rezultate. Atunci când începi un nou obicei, fie că este vorba de a merge la sală, de a crea videoclipuri sau de a-ți îmbunătăți exprimarea orală, cheia este consecvența și repetiția.

Făcând efectiv ceva nou de mai multe ori, creierul tău conectează noi căi care te ajută să creezi îmbunătățiri.

Dacă dorești să începi o nouă rutină de dimineață, cheia este repetiția. Îți dorești să începi să meditezi, cheia este să continui. Te pregătești să alergi o cursă de 5 km, cheia este să alergi în fiecare zi și să îți construiești puterea și rezistența.

Ai o viziune despre tine ca fiind o persoană care nu finalizează proiectele… Atunci gândește-te la tine ca la acea persoană. Dar dacă îți spui în fiecare zi că ești un “finalizator de proiecte” de clasă mondială, vei începe să gândești și să acționezi ca acea persoană.

Cheia este să decizi ce dorești să îmbunătățești și apoi să lucrezi la acel lucru în fiecare zi. O îmbunătățire de 1% în fiecare zi poate produce rezultate mari în cele din urmă.

Concluzie

Îți las aici câteva lucruri pe care să le iei în considerare în timp ce reflectezi asupra acestui articol:

Ce te motivează în acest moment?

Ești atât de inspirat pe cât îți dorești să fii?

Ești deschis la noi experiențe?

Înveți în permanență modalități noi și mai bune de a trăi?

Le pui în practică?

Vrei să fii mai motivat și mai inspirat?

Sper că acest articol ți-a oferit câteva informații și că poți folosi unele dintre aceste tactici pentru a te ajuta să trăiești fiecare zi cu o intenție clară de a te apropia de atingerea obiectivelor tale.

Dacă simți că ai nevoie de ajutor sau de îndrumare, programează o sesiune cu echipa mea și discutăm despre cum aș putea să te ajut.

motivatia

 

Previzualizează(se deschide într-o filă nouă)

 

 

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also
Close
Back to top button