Mind

8 motive pentru a trăi cu mai puțin- minimalismul

TRĂIEȘTE CU MAI PUȚIN - Minimalismul

Minimalismul –

Indiferent care este abordarea ta, dacă vrei să depui efort pentru simplificare, este atât de important să înțelegi în primul rând de ce dorești să trăiești cu mai puțin.

Îți poți petrece viața într-un ciclu de cumpărături… Organizare… Acumulare… Decomandare… Suprasolicitare cadou de vacanță> curățenie de primăvară> repetă.  Sau,  îți poți identifica de ce- ul  și rupi ciclul.

TRĂIEȘTE CU MAI PUȚIN – Minimalismul

De ce vrei să trăiești cu mai puțin?

Odată ce știi de ce-ul, notează-l și folosește-l ca pârghie emoțională.

Conectează-te la motivul tău când …

  • lucrurile devin grele
  • ești tentat cu o vânzare semestrială sau de vacanță
  • declutarea se simte copleșitoare
  • crezi că cumpărăturile te vor face să te simți mai bine

Motivul tău se poate schimba în timp și este bine să ai mai multe motive. Pentru a te ajuta să îți gândești de ce-ul, iată 8 motive convingătoare pentru care minimalismul poate fi pentru oricine.

  1. Sănătate

Dacă descoperi că dezordinea ta este stresantă și că dezordinea ar putea să te îmbolnăvească, acordă prioritate sănătății mentale și fizice și dăi drumul.

Stim că stresul ne face să ne simțim rău și contribuie la senzația de deteriorare și copleșire. Ca să nu mai vorbesc de efectele asupra sănătății. Dar nu am crezut niciodată că dezordinea noastră poate fi stresantă, până când nu am aruncat o privire mai atentă.

Dezordinea este un memento constant al datoriilor și nemulțumirii. Este stresantă.

Mersul într-o casă aglomerată la sfârșitul unei zile de muncă stresante te poate face și mai stresat.

Gestionarea dezordinii; organizarea, curățarea și îngrijorarea pentru lucrurile tale este stresantă.

A face față emoțiilor legate de dezordine este foarte stresant.

Pentru a combate stresul cronic este nevoie de mai mult decât decolorare, dar este un început puternic. Fiecare schimbare pozitivă pe care o faci și fiecare pas făcut către o viață mai sănătoasă va oferi încredere și impuls pentru a face următoarea schimbare.

Alte lucruri care ajutată la elimiinarea stresului cronic includ, crearea unei rutine de dimineață, mișcarea corpului regulat și meditația.

minimalismul

  1. Claritate

Ceață pe creier? Nu mă gândesc bine? Ușor distrat? Suntem copleșiți de tot ceea ce trebuie să ne gândim, să gestionăm și să fim atenți zilnic. Unul dintre citatele mele preferate din Thrive este de la Iain Thomas,

 „Și în fiecare zi, lumea te va trage de mână, strigând:„ Acest lucru este important! Dar si acest lucru este important! Și acest lucru este important! Trebuie să vă faceți griji în legătură cu acest lucru! Și asta! Și asta!” Și în fiecare zi, depinde de dvs. să vă smulgeți mâna înapoi, să o puneți pe inimă și să spuneți: „Nu. Iată ce este important ”.

Când începi să elimini din lucruri, va deveni din ce în ce mai ușor să identifici și să protejezi în mod clar lucrurile despre care inima ta știe că sunt importante.

  1. Bucurie

Dacă trăiești cu mai puțin, îți vei oferi spațiu pentru a crea mai multă bucurie în viața ta. Eliberarea și simplificarea îți oferă timp pentru plimbări lungi, mese lente, conversații semnificative. Sau orice altceva care îți aduce bucurie reală.

 

  1. Odihna

S-a făcut un mare deserviciu prezentând odihna și relaxarea ca pe un lucru pe care îl obținem dacă lucrăm din greu. Dacă putem face totul până la sfârșitul zilei sau ceva ce merităm dacă suntem complet epuizați și extenuați.

Contrar credinței populare, odihna nu este o recompensă, ci o parte esențială a călătoriei noastre de sănătate și vindecare (de exemplu viața noastră). A trăi cu mai puțin face mai ușor să-ți revendici dreptul la odihnă.

  1. Tăcerea

Pacea și liniștea nu trebuie considerate un lux. Meriți zilnic momente de liniște completă. Este o lume zgomotoasă, gălăgioasă, dar o poți naviga și aprecia mai bine alimentând tăcerea și singurătatea.

  1. Lumina

Lumina de călătorie. Lumina vie. Simte-te lumină. Fii gentil. Este la fel de bun pe cât pare.

  1. Timpul

Dacă preferi să petreci timp cu oameni pe care îi iubești. Să faci lucruri pe care le iubești în loc să te organizezi și să îți gestionezi lucrurile. Să trăiești cu mai puțin te poate ajuta. Mai puține lucruri înseamnă mai puțin timp pentru curățare. Mai puțin timp pentru a căuta lucruri și mai puțin timp pentru a pune lucrurile acolo unde le e locul.

  1. Scop

Dacă vrei să găsești un scop și să descoperi ceea ce contează cel mai mult pentru tine, scapă de tot ce nu contează.

Care de ce rezonează cel mai mult cu tine? Este minimalismul potrivit pentru tine?

 

 

Previzualizează(se deschide într-o filă nouă)

 

 

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also
Close
Back to top button