Mind

Mentalitatea – 7 moduri practice de a-ți schimba gândirea și de a-ți schimba viața

7 moduri practice de a-ți schimba gândirea

Mentalitatea – Schimbarea mentalității nu este o sarcină ușoară. Dar a avea o mentalitate deschisă și pozitivă este o schimbare de joc.

Dezvoltarea ta personală este cea care propulsează alegerile pe care le faci pentru bunăstarea ta fizică, emoțională și spirituală. Doar ceva la fel de simplu ca schimbarea gândirii tale îți poate schimba viața.

Importanța lucrului cu mentalitatea

Există o mare importanță în a petrece timp făcând munca de mindset. În această perioadă, începem să ne înțelegem pe noi înșine. Și, prin această înțelegere, devenim mai plini de compasiune și mai răbdători cu noi înșine.

Societatea și cultura noastră prosperă pe baza ocupației pe care viața o aduce nu numai în viețile noastre. Ci chiar și la masa noastră.

Odată cu aceasta, apar și unele consecințe ale folosirii unor soluții “pansament” și remedii rapide pentru a trece peste anumite blocaje din viața noastră. Aceste soluții nu durează niciodată mult timp. Și este vorba despre a ne dedica timpul și efortul de a încetini, de a ne împământeni și de a ne reorienta atenția.

Schimbarea gândirii tale nu înseamnă doar a fi mai optimist. Ci și a oferi minții tale spațiul de respirație de care are nevoie pentru a crește și a se extinde. Este vorba despre a privi la tot ceea ce nu a funcționat pentru tine. Și de a fi deschis la alte modalități care ar putea funcționa.

Cum să-ți schimbi gândirea și să-ți schimbi viața

Am enumerat mai jos 11 modalități practice de a-ți schimba gândirea:

  1. Prezintă-te

Nu te simți în stare să mergi sala de sport? Mergi oricum. Nu ai chef să cânți la pian după ce ți-ai luat angajamentul de a exersa în fiecare zi? Fă-o și cântă.

Faptul de a fi prezent și de a te angaja are un mare efect. Îți construiește încrederea și, odată cu această creștere, mentalitatea ta începe să se schimbe.

Bineînțeles, să te prezinți nu va fi întotdeauna distractiv. Dar îndeplinirea acestor obiective mici de pe lista ta îți permite să te ocupi de cele mai mari. Cele care pot părea departe de a fi la îndemână.

  1. Găsește o ancoră

Cu toții avem nevoie de o ancoră. Sau, cu alte cuvinte, cu toții avem nevoie de ceva în care să credem atunci când gândurile noastre sunt șovăitoare. Fie că ești religios, ai o conexiune spirituală cu o putere superioară sau ai pe cineva care te întemeiază – ține-te de ea.

Scopul unei ancore este de a te împământa atunci când mintea și/sau factorii externi vin să te împovăreze. Este vorba despre a avea credință și încredere în acel lucru sau putere atunci când totul pare să se întunece. Acesta este unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le ai dacă vrei să începi să îți schimbi mentalitatea.

  1. Întreabă-te de ce

Este chiar atât de simplu. Pentru a-ți schimba modul de gândire, trebuie să sapi mai adânc în ceea ce cauzează o reacție.

De ce: – mă deranjează faptul că o altă persoană a ocupat locul de parcare pe care îl așteptam eu?

            – mă simt neliniștit când iau masa singur la restaurant?

            – mă simt fericită după ce îmi cumpăr o nouă ținută?

Întrebăm “de ce” la o mulțime de factori externi, dar foarte rar ne punem această întrebare despre noi înșine. Este, de asemenea, o modalitate de a te cunoaște pe tine însuți ca și cum ai cunoaște un prieten.

Pe măsură ce începem să răspundem la aceste întrebări, ne dăm seama că nu factorii externi sunt cei care ne aduc fericirea, tristețea, vinovăția sau bucuria. Și că este vorba mai degrabă de înțelegerea propriilor noastre valori.

Acum, poartă o  conversație cu tine însuți și reflectă asupra răspunsurilor pe care le dai atunci când îți pui aceste “de ce-uri”.

De exemplu:

Motivul pentru care sunt iritat de această persoană pentru că mi-a ocupat locul de parcare este că sunt ocupat… Și am comisioane nesfârșite de făcut. Nu am timp să caut un alt loc de parcare.

  1. Ieși din zona ta de confort

Așa cum am menționat mai sus, cu toții avem o zonă de confort. La fel ca o broască țestoasă, ne simțim confortabil și în siguranță în interiorul carapacei noastre, dar pentru a-ți schimba modul de gândire, trebuie să fii dispus să ieși din acea carapace, indiferent cât de mult se simte acea carapace ca acasă.

Mentalitatea noastră va începe să se schimbe doar dacă ne permitem să fim expuși la posibilitățile de schimbare. Ieșirea din zona de confort poate fi unul dintre cele mai dificile lucruri pe care le poți face, dar totul se întoarce la construirea încrederii în sine.

Unele dintre cele mai importante prietenii pe care le am până în prezent sunt datorate celor cinci secunde în care am decis să ies din zona mea de confort, să mă prezint și să port o conversație.

Străduiește-te să înveți ceva nou în fiecare zi – chiar dacă te face să te simți puțin inconfortabil la început.

  1. Privește lucrurile dintr-o altă perspectivă

Am întrebat odată o cunoștință ce înseamnă iubirea de sine pentru ea. Ea a răspuns: “iubirea de sine înseamnă să fii un părinte pentru tine însuți”.

Nu mă așteptam la acest răspuns, dar mi-a pus în mișcare rotițele din minte explorând alte definiții ale ceea ce ar putea însemna iubirea de sine pentru alții și pentru mine.

A-ți schimba gândirea înseamnă, de asemenea, să fii deschis la alte opinii, mai ales dacă acestea o contestă pe a ta. Vei începe să îți dai seama că, cu cât te scufunzi mai mult în munca de mentalitate, cu atât vei aborda mai mult opiniile și ideile noi dintr-un loc împământenit și liniștitor. Lucrurile care înainte te puneau în defensivă se vor transforma încet-încet într-o chestiune de curiozitate, în schimb.

  1. Încetinește

Iată cum stă treaba. Mergi pe același traseu spre serviciu și ieși din casă la aceeași oră. În timp ce pe când ieși de pe autostradă, te oprești la cafeneaua ta preferată pentru a-ți comanda cafeaua zilnică, apoi ieși pe ușă și te îndrepți direct spre birou.

În timpul acestei rutine zilnice, ai observat vreodată culoarea clădirii din colț chiar înainte de a ieși de pe autostradă? Sau ai observat dacă barista dumneavoastră este stângaci sau dreptaci?

Probabil că nu, pentru că în cea mai mare parte a timpului avem tendința de a ne trăi viața pe pilot automat.

Știința spune că luăm aproximativ 35.000 de decizii pe zi; prin urmare, este logic că jumătate din timp mintea noastră este pe pilot automat. Există mari neajunsuri care vin din faptul că avem acest “comutator automat”, inclusiv să avem acele sentimente de a derula fără noimă prin telefon sau de a fi atât de adâncit în gândurile tale încât ești verificat mental.

O modalitate de a-ți schimba mentalitatea este încetinirea. Atunci când încetinești, începi să te regăsești în aceeași melodie și vibrații ca și lumea din jurul tău. Începi să devii conștient de ceea ce rezonează cu tine și ce nu. Începi să devii prezent.

Dacă vrei să-ți schimbi viața, trebuie să fii prezent în viața pe care o trăiești în prezent. Fiind prezent, începi să treci la o stare de recunoștință.

  1. Elimină scuzele și crează soluții

Cât de des folosim cuvântul “dar”?

De exemplu: “Vreau să mănânc mai sănătos, dar sunt atât de ocupat încât nu pot pregăti masa”, “Vreau să îmi cumpăr o mașină nouă, dar încă mai am de plătit o parte din datorii”, “Aș vrea să îmi încep propria afacere, dar nu am timp sau finanțe pentru asta”.

Acum elimină cuvântul “dar” și imaginează-ți cum te-ai simți dacă acești factori externi nu ar fi o problemă prea mare.

Aceasta este o tehnică simplă, dar puternică în schimbarea gândirii tale. Totul constă în a te conecta la aceste emoții și a elimina obstacolele pe care ne consumăm atât de multă energie concentrându-ne asupra lor.

În schimb, începe să îți muți concentrarea de la “dar” spre “cum”.

A-ți schimbarea mentalitatea este o muncă în curs de desfășurare și una care ar trebui să fie atât revelatoare, cât și plină de satisfacții.

Este vorba de a te cunoaște la un nivel mai profund și de a-ți crea o prietenie cu tine însuți pe parcurs.

Nu există o soluție unică care să se potrivească tuturor, dar totul se reduce la a face primul pas.

 

 

Previzualizează(se deschide într-o filă nouă)

 

 

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also
Close
Back to top button