Mind

Lucrul de acasa – avantaje și dezavantaje

Munca la distanță sau la birou?

Lucrul de acasa – este mai bine… sau…. nu?

La ce vă gândiți când auziți termenul „muncă la distanță”, sau lucrul de acasa?

Vă gândiți la stilul de viață tipic laptopului: să stați în pijamale, să vă bucurați de confortul sufrageriei sau pe o plajă tropicală, să vă bucurați de soare?

Poate vă imaginați ce veți face cu acele ore suplimentare pe care nu le petreceți cu naveta la serviciu sau vă gândiți la cât liber veți avea atunci când nu trebuie să aveți de-a face cu colegii toată ziua.

Munca la distanță este incredibilă. Dar mulți oameni aud doar cele mai bune aspecte ale termenului. Așadar, când ajung în sfârșit la oportunitatea de muncă îndepărtată la care tânjeau, nu sunt pregătiți pentru adevărata natură a muncii de acasă.

Dar dacă aveți o înțelegere adecvată și sunteți pe deplin pregătiți pentru TOATE avantajele și dezavantajele care vin cu lucrul de acasa, veți fi gata să apreciați cu adevărat noul dvs. stil de viață.

Iată 7 lucruri pe care nimeni nu le spune despre lucrul de acasă (împreună cu câteva sfaturi utile pentru a lucra la distanță):

Distracțiile online sunt mai grave decât cele fizice.

 

Este blestemul erei informației. Dacă vrei o distragere a atenției, ai totul la îndemână pentru a crea una.

Chiar dacă încercați să vă concentrați, este nevoie doar de o notificare prin e-mail sau de un mesaj text care să treacă prin concentrarea pe care ați lucrat atât de mult să o construiți.

 În cele din urmă, concentrarea este o alegere. Dar puteți face mult mai ușor să vă concentrați urmând câteva sfaturi simple:

Opriți toate notificările – multe computere au o capacitate de „Nu deranja” care dezactivează toate alertele. De asemenea, poate fi util dacă îi anunțați pe colegii dvs. că încercați să vă concentrați. În acest fel, nu vor fi la fel de dornici să vă trimită un mesaj aleatoriu, cu excepția cazului în care este important.

Puneți telefonul într-o altă cameră– dacă telefonul tău te împiedică să îndeplinești sarcini importante, pune-l în altă parte în timp ce te concentrezi pe muncă. Puneți-l în modul avion sau opriți-l complet dacă trebuie.

Folosiți metoda Pomodoro

În loc să încercați să vă concentrați ore în șir, lucrați doar la a vă concentra pentru pași de 25 de minute. La sfârșitul fiecărui set de 25 de minute, acordați-vă o pauză de 5-10 minute. În această pauză, puteți răspunde la orice mesaje importante și puteți respira adânc, astfel încât să vă puteți concentra din nou.

Pomodorotimer.com este o resursă gratuită dacă doriți să o încercați.

Ascultați pentru concentrare muzică sau zgomot alb- Brain.fm funcționează pentru mulți oameni, dar puteți găsi, de asemenea, liste de redare cu muzică focus pe YouTube.

Oamenii îți vor sta în cale dacă îi lași.

lucrul de acasa

Dintre toate sfaturile pentru lucrul de acasa, acesta este cel mai greu de digerat. Niciunul dintre noi nu vrea să alunge oamenii care contează pentru noi.

Dar dacă aveți colegi de cameră sau familie în aceeași locație ca dvs., poate fi din ce în ce mai dificil să păstrați concentrarea de care aveți atât de mare nevoie pentru un stil de viață la distanță.

Vorbește cu oamenii din jurul tău despre nevoia ta de a te concentra. Anunțați-i că nu doriți să vorbiți cu ei; trebuie doar să vă concentrați mai întâi pe muncă. Explicați-le că le veți acorda toată atenția cât mai curând posibil.

Setați un „spațiu de lucru” desemnat, unde colegii dvs. de cameră sau familia să știe să nu vă deranjeze. Fie că este vorba de un birou complet sau doar de un birou într-un colț al sufrageriei, vă poate îmbunătăți concentrarea dacă toată lumea știe să nu vă pună o întrebare când vă aflați în acel spațiu.

Vin-o cu un fel de „cod”. Poate cereți oamenilor să nu vă deranjeze atunci când purtați căști. Sau atârni un semn pe ușă sau în camera ta sau pui un mic bibelou pe birou, care înseamnă „nu te apropia de mine”. Acesta poate fi un mod distractiv de a comunica fără a fi nevoie să spui un cuvânt.

Găsiți o locație care vă place departe de casă.

Poate că este un parc umbrit în apropiere, un magazin de cafea în cartierul tău sau un CoWork.

Dacă pur și simplu nu poți bloca persoanele din jurul tău, este întotdeauna o idee bună să ai o locație de rezervă unde să știi că te poți concentra.

De fapt, este mai greu să ai echilibru între viața profesională și viața personală atunci când lucrezi de acasă. Oricine a încercat să lucreze la distanță înțelege.

Când nu aveți intervalul 9-5 tradițional, este ușor să amânați lucrurile, pentru că pot să o fac în seara asta. În mod normal, când auziți despre sfaturi pentru a lucra de la distanță, nu vă vor spune cât de greu este să lăsați deoparte munca dacă vă aflați în mijlocul a ceva – mult mai greu decât să vă încheiați ziua la birou.

Dacă nu sunteți atent, veți întâlni problema de a lucra întotdeauna. Și acesta este unul dintre motivele pentru care ai vrut să lucrezi de la distanță în primul rând. Iată cum să vă asigurați că acest lucru nu se întâmplă.

Aveți o activitate programată care vă face să ieșiți din casă. Poate că mergi la sala de sport în fiecare zi la o anumită oră sau programezi o oră de pictură o dată pe săptămână. Oricum, asigurați-vă că vă trageți la răspundere pentru această activitate. Profitați de avantajele de a lucra de la distanță.

Luați-vă o dimineață liberă și faceți o drumeție. Invitați prietenii la cină (acum că vă puteți petrece timpul gătind în loc să faceți naveta).

Orice pentru a vă asigura că nu vă lăsați prins într-o rutină.

Aveți o oră stabilită pentru a vă dezactiva offline în fiecare zi. Și rămâneți la ea. Dacă spuneți că veți deconecta munca la ora 18:00. în fiecare zi, nu rămâneți online mai târziu decât dacă este absolut necesar. Acordați atenție momentului în care lucrați cel mai bine și salvați-vă munca cea mai grea pentru acel moment al zilei.

Îți place dimineața devreme? Atunci fă-ți munca de concentrare. Ți se potrivește munca de noapte? Lucrează la proiectul tău mai greu noaptea, atunci. Oricum ar fi, vă ajută să știți când lucrați cel mai bine și să profitați de acest timp.

Dacă nu ai grijă de corpul tău, vei suferi.

Nu există nicio modalitate de a sta sănătos în aceeași poziție aplecat peste computer toată ziua.

Ca să nu mai vorbim că vei deveni mult mai puțin productiv dacă corpul tău nu este sănătos. Când lucrezi de la distanță, este și mai important să ai grijă de corpul tău. Confortul propriei case poate ajunge să vă facă să aveți mai puțin randament dacă sunteți inactiv fizic. Puterea creierului tău este direct afectată de starea ta fizică. A rămâne în formă, a primi aer proaspăt și a păstra o postură excelentă vă va ajuta întotdeauna să lucrați mai eficient. În plus, vei rămâne mai fericit dacă vei continua să te miști.

Află cele mai bune întinderi. Exersează-le des. Spatele și umerii tăi poartă atât de multă tensiune cât stai la un birou. Dacă poți ușura în mod intenționat acești mușchi, vei putea să te relaxezi și să te concentrezi mai mult. Faceți masaj regulat sau lucrări chiropractice.

Chiar dacă este doar o dată la fiecare două luni, un masaj bun poate face minuni pentru spatele care suferă din cauza aplecării asupra computerului. Și o mică zi de îngrijire personală crește din când în când chiar și productivitatea.

Stabiliți o rutină bună de exerciții.

Poate că nu vei fi niciodată persoana care merge la sală timp de 2 ore în fiecare zi. Însă exercițiul suficient este important pentru sănătatea ta pe măsură ce te adaptezi la munca la distanță.

Petrecerea a cel puțin 30 de minute pe zi de exerciții vă va ajuta să deveniți un lucrător la distanță mult mai eficient. Investiți într-un mediu de lucru care vă ajută postura. Pentru unii, poate cumpărarea unui birou în picioare ajută. Alții, s-ar putea să obțină un scaun de birou mai bun.

Altora, este posibil să cumpere un covor de yoga și să ia pauze de 10 minute pentru a se întinde. Orice înseamnă această investiție pentru dvs., cu siguranță merită.

Energia mentală este cea mai mare cheie a succesului tău.

Cea mai mare extensie a sănătății fizice este capacitatea ta mentală. Creierul tău transportă partea principală a sarcinii de lucru la distanță, deci este important să te simți clar, concentrat și puternic mental în orice moment.

Sfaturile pentru menținerea concentrării și menținerea în formă vor face un drum lung pentru a vă menține în formă mentală pentru muncă. Iată însă câteva sfaturi specifice pentru lucrul de acasa:

Dacă nu faceți altceva, faceți cel puțin o plimbare de 10 minute în fiecare zi.

Doar această rutină vă poate ajuta să vă lăsați mintea și să rămâneți concentrat pentru restul zilei.

Consumați alimente sănătoase pentru creier, cum ar fi nuci sau fructe de pădure, pentru gustări. Deși poate fi mai ușor să luați o gustare cu zahăr, mâncarea dvs. are un impact direct asupra cât de bine vă puteți concentra.

Și ceva cu o cantitate mare de zahăr procesat vă va încetini creierul pe termen lung. Investiți în dvs. și în munca dvs. consumând gustări sănătoase.

 

Bea multa apa.

Ești acasă toată ziua; nu există nicio scuză pentru a nu bea suficientă apă. Ați fi surprins cât de mult  apa vă poate ajuta claritatea.

Fii intenționat în privința stresului.

Ce te ajută să te relaxezi? Este o baie și un pahar de vin? Citind o carte bună? Petrecând timpul cu prietenii? Eliberarea stresului la locul de muncă este esențială pentru menținerea energiei mentale, deci faceți-o o prioritate.

 

Stabiliți o rutină de dimineață.

Dacă această rutină durează 5 minute sau 1 oră depinde de tine. Oricum ar fi, este extrem de sănătos să faci același lucru în fiecare dimineață. Chiar și doar să te ridici și să-ți faci patul primul lucru te ajută să te simți bine.

Alocați-vă timp pentru a obține o prezentare generală a zilei.

Poate că îți iei 5 minute în fiecare dimineață pentru a-ți planifica ziua sau în fiecare seară pentru a-ți analiza sarcinile pentru ziua următoare.

Indiferent de modul în care o faceți, este important să vă pregătiți pentru ceea ce vă așteaptă, astfel încât să puteți fi cât mai productivi posibil.

Luați ceva timp în fiecare weekend pentru a vă extinde săptămâna viitoare. Doar 30 de minute de previzualizare vă pot ajuta să vă planificați în avans, în loc să vă simțiți pierdut pe parcursul săptămânii.

Ia o pauză de masă.

O data cu lucrul de acasa, este tentant să săriți peste ora prânzului și să vă continuați munca. Dar a lua o masă bună înainte de a termina îndatoririle după-amiezii poate fi crucial pentru a vă ajuta să rămâneți alert restul zilei.

Dacă nu știi cum să comunici bine, s-a terminat.

Comunicarea este o problemă importantă, indiferent de ce, dar când lucrezi de la distanță, este o problemă și mai mare. Dacă aveți vreodată dubii, comunicați prea mult.

Dar comunicarea nu înseamnă doar ca șeful tău să știe ce faci, pentru a nu avea probleme.

Este vorba despre menținerea încrederii colegului tău în tine.

De a rămâne în contact cu prietenii pe care îi iubești.

A petrece timp de calitate conectându-vă la familia dvs. și la ceilalți care contează pentru dvs.

Dacă nu sunteți sigur că puteți face ceva, nu vă angajați în asta.

Nu știți timpul necesar pentru a întreprinde un proiect, nu spuneți că îl veți realiza până nu veți înțelege ce implică acesta.

Fiți deschis cu privire la ceea ce nu puteți face.

Dacă dintr-un anumit motiv nu puteți îndeplini un termen, anunțați-i pe toți cei implicați cât mai curând posibil. Fii sincer cu privire la problemele pe care le-ai întâmpinat și nu acoperi sau încearcă să ascunzi faptul că nu ai reușit să termini la timp.

Onestitatea este întotdeauna cea mai bună politică.

Verificați-vă colegii de muncă în afara serviciului. Chiar și un simplu „Cum e viața?” poate stabili relații excelente cu oamenii cu care lucrați.

Puneți multe întrebări. Este mai bine să știi tot ce poți despre un nou proiect înainte de timp, decât să ai probleme, pentru că nu ți-ai dat seama de tot. Asigurați-vă că luați note bune în timpul fiecărei conversații, astfel încât să vă puteți aminti orice detalii importante ulterior.

Sfaturi finale pentru a lucra de la distanță

În cele din urmă, munca la distanță este o modalitate împlinită de a obține cele mai bune lucrări și viață. Dacă vă faceți timp pentru a construi o bază bună, veți fi pe drumul spre succes.

Mai presus de toate, fă ce poți pentru a te bucura de munca ta. Cariera este o porțiune imensă din toată viața noastră și, dacă nu te distrezi în timp ce lucrezi, pierzi.

Deci, orice trebuie să faceți pentru a face munca distractivă, faceți-o. Dacă faci pauze pentru a cânta la chitară sau îți iei o zi liberă ici și colo, fii atent la nevoile tale.

Având în vedere aceste sfaturi, ar trebui să fii un rockstar atunci când vine vorba de lucrul de acasa.

 

 

 

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also
Close
Back to top button