Mind

Integritatea – 5 motive pentru care te face să reușești în viață

5 motive pentru care te face să reușești în viață

Integritatea – în aceste momente de incertitudine fără precedent create de izbucnirea pandemiei de Coronavirus, război la granița țării noastre, mulți dintre noi stăm și ne întrebăm când se va termina totul?

Care este impactul prelungit asupra vieții noastre, asupra copiilor noștri și ce ne va rezerva viitorul.

Iată veștile bune!

În calitate de ființe umane, suntem dotați cu instrumente puternice. Unul dintre ele este capacitatea de a ne adapta, de a ne schimba și de a găsi soluții la provocările care ne sunt prezentate.

Dar, ceea ce ne pune în dificultate pe majoritatea dintre noi și companii este să știm cum să aplicăm cu integritate aceste abilități date de Dumnezeu. 

De ce?

Pentru că nu poți falsifica integritatea! Construirea unei reputații de integritate durează ani de zile. Dar este nevoie de doar o secundă pentru a o pierde.  Odată cu trecerea timpului, oamenii nu-și mai amintesc succesele sau eșecurile tale. Sau ce ai făcut sau nu ai făcut pentru ei. Își vor aminti de tine după cât de bine te-ai purtat cu ei și cum i-ai făcut să se simtă.

Am discuții frecvente cu clienții mei,  succesul vine și pleacă. Construirea unei reputații de integritate este ceea ce schimbă. Salvează și transformă viața ta în bine și pentru totdeauna. Este înțelept să nu-ți permiți niciodată să faci ceva care ți-ar putea afecta onestitatea, deoarece creează o karma negativă care distruge rezultatele întregii munci pe care poate ai depus-o toată viața ta.

Necinstea ta este ceea ce rupe parteneriatele care îți pot transforma viața și îți deteriorează toate relațiile. În special cea pe care o ai cu corpul, mintea, inima și sufletul tău.

Consecințele lipsei tale de integritate sunt de anvergură. Ele se vor manifesta în viața ta sub forma unor probleme de sănătate fizică, eșecuri în afaceri, singurătate, respingere. Lipsa unei relații semnificative, despărțirea de oamenii care te-au ajutat să ajungi unde ești… Probleme financiare, conflicte în relații și faptul că ești văzut ca fiind fals.

Cinci comportamente pe care le-am descoperit de-a lungul anilor

care sunt garantate să vă afecteze integritatea și să vă altereze realizările pe termen lung și succesul în viață:

 

 1. Minciunile pentru a masca nesiguranța, intențiile și comportamentele toxice.
 2. Depășirea limitelor personale, profesionale și de afaceri. Manipularea celorlalți pentru a obține ceea ce se dorește.
 3. Tăcerea atunci când nu se respectă promisiunile și acordurile contractuale.
 4. Ignorarea mesajelor, a apelurilor și a responsabilităților personale sau profesionale ale oamenilor.
 5. Se vorbește, dar nu se face ceea ce trebuie.

Ce înseamnă integritatea.

Integritatea provine din cuvântul latin “integer”, care înseamnă întreg și complet. Așadar, integritatea presupune ca tu să dezvolți un sentiment interior de “integralitate” și consecvență a caracterului.

Atunci când ești “întreg” și consecvent, nu există decât unul singur pe care îl arăți lumii. Adu același tu oriunde te afli, indiferent de circumstanțe.

Nu îți pui o mască pentru a-ți hrăni personalitățile lipsite de putere pe care este posibil să le fi dezvoltat încă din copilărie… Nu ai un “tu de la întâlniri”, un “tu de la familie”, un “tu social” și un “tu de la serviciu”. Ești TU AUTENTICUL TĂU INCONTESTABIL tot timpul.

integritatea

Având în vedere adevărata definiție a integrității, s-ar putea să îți dai seama că este o provocare să fii în onestitate 100% din timp.

Șase motive pentru care integritatea te poate schimba, salva și te poate face să reușești în afaceri, în viața personală și profesională. 

 

 1. Personajele tale mascate pot da peste cap toate domeniile critice ale vieții tale, justificându-ți acțiunile și comportamentele folosind scuza “îmi onorez valorile”. Dar ființa ta adevărată și autentică aspiră în mod implicit să fie în integritate cu ceea ce tu și ceilalți apreciați. Ea depune toate eforturile pentru a comunica în valorile celorlalți și pentru a crea situații avantajoase pentru toate părțile implicate.
 2. Este un fapt științific faptul că emoțiile iau tot ce e mai bun din tine. Pot provoca boli fizice, emoționale și mentale. A fi integru cu tine însuți te ajută să îți stăpânești emoțiile și să “integrezi” cu adevărat diferitele părți ale tale într-o SINGURĂ persoană COMPLETĂ, completă, pe care o arăți lumii.
 3. Indiferent dacă ești o persoană care lucrează pentru o companie, un solopreneur, un proprietar de afacere sau un lider al unei țări, oamenii nu colaborează.  Nu se implică și nu au încredere în cei care nu sunt integri. Faptul că te prezinți cu integritate în mod constant în momentele de criză și de binecuvântare va duce la faptul că vei fi cunoscut ca o persoană pe care se pot baza.  
 4. Modul în care te privesc ceilalți, poți închide multe uși sau deschide multe oportunități.Una este să te gândești la cum crezi că ești perceput. Dar cu totul altceva este să știi cu siguranță.                                   
 5. Fă o prioritate în viața ta zilnică să trăiești cu integritate și este ceea ce oamenii vor lua în considerare în modul în care te privesc.
 6. A trăi cu integritate îți îmbunătățește capacitatea de a trăi și de a conduce în mod autentic. Cât de oneste sau precise sunt comportamentele, activitățile și cuvintele tale cu alte persoane cu care interacționezi sau pe care le influențezi depind de intenționalitatea și gândirea ta?

Integritatea înseamnă să fii același, indiferent de situație. 

Dacă starea ta de spirit se schimbă în funcție de zi și iei decizii pripite în anumite zile… Dar ești calm și angajant în alte zile…Atunci ești inconsecvent cu acțiunile, valorile și rezultatele tale.

A rămâne integru este o alegere conștientă. Ești capabil să o faci în fiecare zi, chiar și atunci când situația sau mediul nu este grozav. Sau, mai bine spus, atunci când situația nu este deloc cum ți-ai fi dorit… Când lucrurile nu merg în direcția dorită… Atunci este mai important decât oricând să păstrezi integritatea.o

Vei recunoaște o persoană integră indiferent de mediul în care se află. Fiind în familie, cu prietenii, la biserică sau într-o sală de consiliu. Vei observa consecvența în comportamentul, acțiunile și cuvintele lor.

Lucrând la trăirea unei vieți cu integritate nu numai că îți dezvoltă caracterul și integritatea. Determină și succesul pe care îl vei avea în viață. Îți poți construi integritatea prin diverse mijloace. Cititul, primirea de coaching, ascultarea sfaturilor altora, participarea la cursuri de dezvoltare personală și de leadership și reflecția zilnică asupra a ceea ce este.

Nu funcționează în toate domeniile critice ale vieții.

Cu cât trăiești mai mult cu integritate, cu atât îi înscrii și pe alții pe aceeași cale. Cu atât mai mulți alții sunt atrași de tine, cu atât mai multe oportunități atragi.

Dacă simți că ai nevoie de sprijin în această direcție, sau nu îți găsești calea, programează o întâlnire cu mine la colegii mei și îți pot oferi sprijin pe acest drum.

Nu mai pierde timpul și fă o schimbare în viața ta, nu vom mai avea o altă sansă 🙂

integritatea

 

Previzualizează(se deschide într-o filă nouă)

 

 

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also
Close
Back to top button