Citim și învățăm

Călugărul care și-a vândut Ferrari-ul – Robin Sharma- despre implinirea viselor

 

Implinirea viselor

Călugărul care și-a vândut Ferrariul

O fabulă care vorbeste despre implinirea viselor și atingerea destinului tău, de Robin Sharma.

Este o carte interesantă – așa cum sugerează subtitlul, este o fabulă și este una care te va face cu siguranță să te gândești la viața ta , obiectivele tale, visele tale și modul în care obiceiurile tale zilnice te ajută să le atingi.

Autorul este un expert în leadership și autor și umple cartea cu o combinație de strategii de viață.

Cartea ia forma unei fabule despre Julian Mantle, un avocat cu un profil înalt, cu un program nebun și un set de priorități care se axează pe bani, putere și prestigiu.

Ca atare, Mantle reprezintă valorile societății noastre. Povestea este spusă din perspectiva unuia dintre asociații săi, care admiră marele succes al lui Mantle și aspiră să fie ca el.

Dar când Mantle are un atac de cord, el renunță la joc și dispare.

El își vinde toate bunurile și merge în India pentru a căuta o existență mai semnificativă. Când se întoarce, este un om schimbat. Într-adevăr, este ca și cum ar fi o persoană complet diferită. A învățat de la niște guru mitici din Himalaya care îi dau sfaturi mistice și totuși practice. Sfaturi pe care le împărtășește cu fostul său asociat (și cu cititorul).

Nucleul cărții este Șapte virtuți ale învățării iluminate, pe care Mantle le dezvăluie unul câte unul. Acum, deși cartea le prezintă drept Virtuți reale învățate de la guru din Himalaya, este important să ne amintim în timp ce citim că acestea sunt alcătuite de autor. De fapt, le-a tras din alte surse și le-a pus împreună:

  • stăpânește-ți mintea
  • urmează-ți scopul
  • practică bunătatea
  • trăiește cu disciplină
  • respectă-ți timpul
  • slujește în mod altruist pe ceilalți
  • îmbrățișează prezentul

Fiecare dintre aceste Virtuți este discutată în detaliu în capitole separate, fiecare dintre ele având o serie de concepte și obiceiuri de dezvoltat.

Cele mai multe dintre ele sunt foarte inspirate și potențial foarte utile.

După ce am citit cartea, am încorporat mai multe dintre ele în viața mea, inclusiv cele care implică gândirea pozitivă, vizualizarea obiectivelor și multe altele. Din nou, acestea nu sunt concepte noi și au fost discutate în multe alte cărți, dar cartea prezintă o colecție excelentă de concepte utile pe care ai putea dori să le încerci.

Adevărul este că fiecare dintre cele Șapte Virtuți cuprinde o grămadă de obiceiuri zilnice, iar încorporarea lor pe toate în viața ta ar fi greoaie.

Ca exemplu al numărului mare de obiceiuri în fiecare virtute, iată cele pe care le-am enumerat pentru prima virtute, Stăpânește-ți mintea:

  • găsește pozitiv în orice circumstanță; nu judeca evenimentele ca „bune” sau „rele”, ci experimentează-le, sărbătorește-le și învață de la ele.
  • 10 minute de reflecție în ziua ta și cum să îți îmbunătățești ziua următoare.
  • Gândire de opoziție – ia fiecare gând negativ care îți vine în minte și transformă-l într-unul pozitiv. În primul rând, fii conștient de gândurile tale. În al doilea rând, apreciază că oricât de ușor intră gândurile negative, ele pot fi înlocuite cu cele pozitive. Deci, gândește-te la opusul celor negative. În loc să fii sumbru, concentrează-te să fii fericit și energic.
Și asta este doar cu prima virtute.

Dacă ai încerca să încorporezi toate obiceiurile din carte, ziua ta ar fi într-adevăr foarte ocupată. De asemenea, aș recomanda să încerci să adoptați unul câte unul – exact cum am mai scris și în alte articole… începem cu primul pas

Ofer acestei cărți o recomandare de cumpărare pentru oricine este interesat să încorporeze rutine și obiceiuri care le pot transforma viețile, îi pot ajuta să atinga implinirea viselor.

Da, este un amestec de multe idei, dar poți alege, iar ideile conținute în ele sunt potențial foarte puternice.

În plus, este o lectură ușoară și distractivă.

Asadar, daca vrei sa afli mai multe despre implinirea viselor, te invit sa citesti aceasta carte.

Mai multe detalii pe: https://lglconsulting.eu/

Previzualizează(se deschide într-o filă nouă)

 

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button