Mind

Gandurile negative – Cum să le oprești

Cum să le oprești

Gandurile negative sunt ca niște nori întunecați care ascund soarele și cerul, făcând ziua să pară mohorâtă și amenințătoare.

Ai puterea de a împrăștia norii în mintea ta și de a aduce înapoi soarele și cerul albastru în viața ta.

Este în puterea noastră să alungăm norii și să ne facem ziua frumoasă, strălucitoare și plină de lumină.

Cât permitem ca gandurile negative să ne preia viața?

Cu cât permitem ca gandurile negative să ne ocupe mintea, cu atât viața devine mai negativă și, în timp, negativitatea devine un obicei.

Aceasta înseamnă că, cu cât mai repede alungi gandurile negative, cu atât mai repede vei restabili fericirea și armonia în viața ta.

În anumite cazuri, dacă gândirea negativă este prea adânc pusă la punct, s-ar putea să fie nevoie de ajutor profesional. Cu toate acestea, în majoritatea cazurilor, unele lucrări interioare din partea noastră sunt ceea ce avem nevoie, iar acest lucru poate face mari schimbări pozitive în viața noastră.

Cum să oprești gândirea negativă – 10 sfaturi

Cum să oprești gândirea negativă? Acest lucru se poate face, iar în acest articol aș dori să sugerez câteva sfaturi simple.

  1. Zâmbește mai des

Zâmbetul poate fi dificil, dacă ești furios, nefericit sau deprimat. Cu toate acestea, chiar dacă forțezi un zâmbet, are efect. Faptul de a zâmbi trimite sânge și oxigen pe față și acest lucru îmbunătățește modul în care te simți.

Încearcă să zâmbești mai des. Dacă încerci să găsești latura amuzantă în fiecare situație, vei avea mai multe motive să zâmbești.

Dacă ți se pare incomod să zâmbești atunci când nu ai chef să zâmbești, atunci forțează-te să zâmbești în fața oglinzii când ești singur. Acest lucru te va ajuta să îți schimbi starea de spirit și să ușurezi stresul.

  1. Caută compania oamenilor pozitivi

Când ești blocat într-o dispoziție negativă, apelează sau întâlnește un prieten pozitiv, care este de obicei plin de energie, fericit și pozitiv. Vorbește despre orice vrei, cu excepția problemelor tale. Nu trebuie să îi transferi problemele și dispozițiile către el sau ea.

Fii receptiv la oameni orientați pozitiv, lăsând starea de spirit și energia să te afecteze.

Încearcă să acționezi și să te comporti, așa cum o fac prietenii tăi pozitivi, pentru a deveni mai pozitivi.

  1. Ascultă muzică

gandurile negative

Ascultă muzică atunci când te simți deprimat și când mintea începe să curgă de gândire negativă.

Muzica romantică, muzica relaxantă, muzica de dans sau muzica de meditație ar ajuta la schimbarea modului în care simți, gândești și te comporti.

  1. Abține-te a vorbi despre problemele tale.

Nimănui nu-i place să asculte probleme. Dacă continui să faci acest lucru, oamenii vor evita compania ta și acest lucru ar putea duce la mai multă nefericire.

Vorbind despre problemele tale de mai multe ori, în cele din urmă, se dezvoltă obiceiul de a rămâne negativ de cele mai multe ori. Cu cât vorbești mai mult despre experiențele tale negative, cu atât mentalitatea ta devine mai negativă.

  1. Evită repetarea gândurilor negative

Evită, pe cât posibil, repetarea în minte a gândurilor negative. Când se întâmplă acest lucru, implică-te într-o anumită activitate care îți place, care necesită activitate fizică. Acest lucru te va ajuta să îți îndreptați atenția spre alte aspecte. Mergi la plimbare, înoată sau mergi la sală, gătește, coace sau mergi la dans sau repară ceva acasă.

  1. Nu acționa și nu te comporta ca o victimă

Nu te purta ca o victimă, ci ocupă-te de situație.

Nu trebuie să alegi să fii răniți, să simți lipsă de stimă de sine sau slăbiciune.

Nimeni nu te poate micșora, decât dacă le permiți. Nimeni nu te face să te simți victimă, decât dacă permiți asta.

Ridică-te și afirmă-te. Ai dreptul la fericire, stima de sine, fericire și succes, la fel ca toți ceilalți.

  1. Fii drăguț cu oamenii

Fii drăguț și bun cu oamenii. Salută oamenii pe care îi întâlnești și discută cu ei câteva clipe. Acest lucru ți-ar alunga gândurile negative, pentru o vreme și, uneori, pentru mult mai mult timp.

A acționa cu amabilitate și a fi atent îi va face pe oameni să te trateze în același mod, iar acest lucru ar duce la sentimente bune și fericire și, prin urmare, la a deveni mai pozitivi.

  1. Folosește mai rar cuvinte precum „nu poate”, „imposibil”, „dificil” și cuvinte similare

 

Fii puțin mai conștient de cuvintele pe care le folosești în conversațiile tale interioare și atunci când vorbești cu oamenii. Evită cât de mult poți folosirea cuvintelor care exprimă slăbiciune, lipsă și absența stimei de sine.

  1. Urmărește filme amuzante

Urmărirea unui film amuzant îți abate mintea de la problemele și gândurile negative la ceva amuzant și distractiv.

Dacă te obișnuiești să preferi filme amuzante decât alte tipuri de filme, gândirea ta negativă va face loc treptat gândirii mai pozitive.

În timp ce vizionezi filmul, concentrează-te pe el și bucură-te de el, renunțând la orice te deranjează.

  1. Citește citate inspiratoare

Citirea unor citate inspiratoare schimbă întotdeauna starea de spirit. Citatele inspiră, motivează și lărgesc mintea.

Ar fi o idee bună să citești câteva citate dimineața și seara și chiar să porți câteva cu tine pe o bucată de hârtie sau pe telefonul  mobil.

Sper că aceste câteva sfaturi te vor ajuta, chiar dacă doar într-o oarecare măsură, să oprești gândirea negativă.

Când știi cum oprești gândirea negativă și începi să lucrezi la ea, câștigi puterea de a împrăștia norii în mintea ta și de a aduce înapoi soarele și cerul albastru în viața ta.

gandurile negative

Previzualizează(se deschide într-o filă nouă)

 

 

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also
Close
Back to top button