Mind

Cum să nu-ți mai pese de gandirea oamenilor despre tine

Ce gandesc altii despre tine e treaba lor, nu a ta!

Gandirea nu este ceva ce poti schimba peste noapte.

Nu este ușor să schimbi complet modul în care ți-ai petrecut întreaga viață gândind, suntem programați să dorim să ajutăm, să fim atenți și să obținem validarea de la alții. A înceta să-ți pese de ceea ce cred oamenii despre tine înseamnă să mergi împotriva unor ani de pregătire evolutivă și educație socială.

De ce ne pasă de gandirea celorlalti despre noi?

Există multe motive pentru care ne pasă de gandirea celorlalti despre noi, dar voi începe cu elementele de bază:  – Biologia.

Suntem programați să căutăm validarea, aprobarea și includerea în triburile noastre. Este un instinct de supraviețuire. Oamenii sunt animale de povară, vânăm și trăim împreună pentru supraviețuire. Dar pe măsură ce societățile noastre au devenit mai complexe și triburile noastre au fost mult mai mari, cu abilități de comunicare mai bune, astfel încât să putem schimba triburile relativ în siguranță, a devenit o chestiune de mândrie, ego și validare socială. A devenit mai puțin legat de evitarea morții și mai mult despre obținerea statutului pentru un stil de viață mai bun.

Cu cât suntem mai populari, cu atât avem mai multe șanse să reușim, deoarece oamenii sunt mai dispuși să ne ajute în călătoriile noastre. Acest lucru se aplică popularității pozitive și negative, puteți inspira prin frică sau prin bunătate și ajunge la același rezultat.

Deci, cum să nu-ți mai pese de gandirea oamenilor în bine? Deoarece este atât de greu conectat la noi, cum ne oprim?

 Nu este o decizie să ne oprim și apoi POOF, nu ne mai pasă de gandirea lor. Nu este doar un singur pas „Oh, nu mai gândiți”, ci este un proces de reprogramare a minții.

       1. Gandirea celorlalti despre tine este o reflecție asupra lor și nu asupra ta

 Cu toții vedem lumea prin propria noastră perspectivă și percepții.

Ați auzit vreodată povestea „oamenii în mod normal urăsc în ceilalți ceea ce urăsc în ei înșiși”, acest lucru nu ar putea fi mai adevărat. De exemplu, dacă ar fi să arunci o judecată negativă asupra cuiva pentru că îi plăcea să mintă și să spună povești exagerate grandioase.

Această judecată este o reflecție asupra nemulțumirii tale pentru minciună decât o reflectare asupra persoanei care spune povestea. Povestea ar putea fi ușor percepută ca distractivă pentru altcineva, doar o percepeți negativ pe baza propriei perspective. La fel, acest lucru este răsturnat.

Dacă cineva nu vă place pentru calitatea pe care o aveți, aceasta este o reflecție asupra lor. De exemplu, dacă cineva te judecă negativ pentru că îți place să cumperi ceasuri scumpe.

Aceasta este mai degrabă o reflecție asupra mentalității lor și a setului de valori decât pe tine. Când oamenii te judecă negativ, spun mai multe despre ei înșiși decât despre tine.

De cele mai multe ori, nici măcar nu este vorba de dvs., ci de redirecționarea agresiunii dintr-o altă zonă a vieții lor și se întâmplă doar să fiți o priză.

 1. Nu poți mulțumi pe toată lumea

Cu cât suntem mai populari, cu atât ne simțim mai în siguranță într-o comunitate.

Ne temem de respingere ca o trăsătură evolutivă… Deoarece a fi respins de trib înseamnă a fi exclus și a muri din mâna elementelor și a leilor.

Dar am evoluat mult de atunci și oamenii au devenit mai complexi cu fiecare generație care trece.

Oamenii sunt atât de diverși și plăcuți absolut tuturor, încât  este o imposibilitate.

 1. Fii Sinele tău autentic

Întrucât nu contează ce cred oamenii despre tine… Deoarece este o reflectare a ceea ce gândesc ei și nu despre tine și nu poți să faci pe plac tuturor, s-ar putea să fii și Sinele tău autentic.

Auzim acea frază aruncată foarte mult în ultima vreme… Sinele tău autentic este persoana care vrei să fii dacă nu ai avea pe cine să-ți placă sau să-l impresioneze.

Sinele tău autentic este persoana care își spune adevărul, nu adevărul doctorat pentru a păstra pacea, spune lucrurile în care crezi și crezi cu adevărat.

Este persoana în care te ascunzi de lume pentru că ți-e frică de moarte că te vor respinge . Dacă îți îmbrățișezi sinele autentic și începi să apari ca în fiecare zi, oamenii vor respinge, oamenii nu te vor plăcea.

Dar oamenii te vor iubi la fel ca  și pe ei, pot fi oameni noi și diferiți, dar te vor iubi și, cel mai important, te vor iubi pentru că îți trăiești adevărul.

 1. Oamenii chiar îți acordă atenție?

 Oamenii sunt egoiști, petrecem mult timp îngrijorați de ce cred oamenii despre noi, dar de cele mai multe ori, ei gândesc ceva, uită de el și merg mai departe. Abia dacă sunt atenți la motivele pentru care se gândesc asta, darămite la judecata mică pe care tocmai au făcut-o.

Majoritatea oamenilor sunt compuși din idei reciclate pe care le-au învățat de la oameni pe care i-au respectat în creștere, părinții lor, profesorii, copiii reci de la școală.

Luați un moment pentru a lua în considerare faptul că sunteți cea mai importantă persoană din viața voastră, nu din a lor.

 1. Ascultă Judecățile Tale

Cred că unul dintre principalele motive pentru care suntem cu toții atât de preocupați de ceea ce cred oamenii despre noi este că suntem înconjurați de mass-media negativă care obiectează și critică mereu orice și pe oricine.

Nimeni și nimic nu sunt feriți de cruzimea neîncetată a presei.

Ca rezultat, suntem programați să facem judecăți similare, deoarece este principala informație din viața noastră și vrem să mergem cu mulțimea și nimic nu țipă în conformitate cu societatea, precum știrile.

Pentru că facem aceste judecăți interne crude  pe care le aplicăm oamenilor, presupunem că alți oameni fac la fel, și, ca urmare, ne comparăm cu standardul imposibil. Ne simțim nenorociți, deprimați și nevrednici, deoarece credem că toată lumea crede că nu suntem suficient de buni, dar problema începe de la noi.

De asemenea, credem în gandirea altor oameni, pentru a începe procesul de schimbare, trebuie să opriți judecățile inutile asupra altor oameni. Corpurile lor, alegerile lor, accesoriile lor de modă.

Asumați-vă responsabilitatea pentru gandirea dvs. internă și atunci când o judecată negativă pre-programată de genul –  „Oh, acea persoană este atât de grasă, ar trebui să meargă la sală”, vă corectați pentru că …

 1. Gandirea altora Nu este treaba ta.

Vedeți lumea prin propriile percepții, dar percepțiile voastre nu sunt adevărate.

Ele sunt adevărul tău, dar nu sunt adevărul tuturor. Puteți vedea o persoană mai plinuță pe stradă, dar asta nu înseamnă că nu merge la sală.

Această judecată ar putea fi o reflectare a nesiguranței tale cu privire la lipsa de timp pe care o petreci în sala de sport.

Oamenii sunt curioși și îndrăznesc să spună asta…

Suntem nebuni și trebuie să ne păstrăm nasul în propria noastră afacere, sortându-ne propriile mentalități… Mai degrabă decât să intrăm cu fericire în afacerile altor oameni și să le spunem să își trăiască viața.

 1. Aceasta este Viața Ta, a Ta!

Nimeni nu a mers în pantofii tăi, nimeni nu a văzut ce ai văzut tu. Nu sunteți comparabili cu nimeni, așa că încetați să vă comparați cu ceilalți.

Dacă te gândești, „oh, această persoană este mai bună decât mine sau această persoană a suferit mai mult decât mine… Așa că ar trebui să fiu altceva” STOP. Nu trebuie să fii altceva decât tine și nimeni nu se compară cu tine. Când te găsești comparând, amintește-ți că nu compari.

 1. Concentrează-te asupra nevoilor tale

Eliminând toată negativitatea internă, aveți ocazia să începeți să vă concentrați asupra nevoilor voastre – Cine sunteți și ce aveți nevoie și conectându-vă cu sinele autentic.

Pentru a începe să vă concentrați asupra nevoilor dvs., preluați controlul asupra vieții voastre. A fi trăit viața pentru a mulțumi oamenii nu este vina ta. Suntem crescuți dorind să ne mulțumim părinților, așa că am primit recompense. Oamenii plăcuți îți oferă recompense sub formă de dragoste, complimente, jucării și mâncare.

Dar acum, este timpul să vă concentrați asupra recompenselor pe care le doriți de la viață și nu le puteți găsi la o altă persoană. Tu ești cel care trebuie să-ți ofere dragostea pentru tine, să te complimentezi, să-ți cumperi lucruri frumoase. Să te hrănești cu alimente bune. Vrem mereu să fim îngrijiți pentru că este sigur, dar este timpul să vă îngrijiți acum. Te asigur, odată ce te vei obișnui, te vei simți în siguranță.

Începeți prin a vă concentra asupra a ceea ce aveți nevoie în viața voastră. Acest lucru nu înseamnă doar ceea ce aveți nevoie din punct de vedere emoțional, ci și spiritual, financiar, casă decorativ.

La ce trebuie să lucrați pentru a vă face să vă simțiți în siguranță și complet?

Începeți să lucrați la nevoile dvs. Voi începe cu 5 lucruri pe care le puteți face pentru a începe să aflați care sunt nevoile dvs.:

 1. Ce lucruri apreciați cel mai mult în viața voastră? Este o familie? Este onestitate? Este succesul? Găsiți ceea ce apreciați, faceți o listă de top 5, astfel încât să știți pe ce doriți să vă concentrați în viață.
 2. Petrece timp cu oameni cărora le place sinele tău autentic.

Oamenii care știu cine ești și ce vrei cu adevărat, pot oferi reflecții gratuite de judecată.

Îndepărtează pe oricine din viața ta care te face să te simți ugh. Nu trebuie să fii în preajma lor și te face doar să te prăbușești. În ceea ce privește șefii și colegii… Vă rog să vă gândiți de mai multe ori înainte de a lua o decizie .

 1. Goliți-vă mediul.

Așa cum am menționat mai devreme cu bombardamentul mediatic al negativității, contribuția ta în viața ta te afectează foarte mult.

Tăiați negativitatea sau orice vă face să vă simțiți lipsiți de valoare. Înconjurați-vă cu lucruri care vă fac să vă simțiți în siguranță și abundenți. Aruncați toată  dezordinea care vă dă jos. Blocați-i pe toți acei negativi de pe facebook… Sau pe acei oameni care vă declanșează nesiguranțele și se concentrează asupra dvs.

 1. Renunțați la social media pentru o clipă.    gandirea Ne petrecem toată ziua  derulând, uitându-ne la realizările uimitoare ale altor persoane și, în capul nostru, presupunem că toată lumea se descurcă mai bine decât noi. Până când vă simțiți puțin mai sigur, opriți trenul de comparație la sursă și ridicați o carte .  
                                                                                               
  Când vă simțiți gata să reveniți… Ștergeți toți oamenii care vă doboară sau vă determină să vă simțiți nesiguri. Asigurați-vă că fluxurile dvs. nu sunt pline decât de pozitivitate și productivitate. A te pune jos este o pierdere de timp a tuturor.

 2. Oprește gandirea internă că nu ești suficient de bun.  


  Dacă vă luptați cu ea, trebuie să găsiți o modalitate de a vă corecta, să învățați cum să faceți față acestor tip de gânduri.

  Puteți încerca afirmații, meditații sau una dintre numeroasele opțiuni disponibile dacă ați luat doar o clipă să vă uitați, în loc să derulați pe Instagram, comparându-vă cu modelele photoshopate sau cu antreprenorii de succes.

Gânduri finale

Viața este prea scurtă pentru a o petrece în mod constant, lăsându-ți propriul interior să vorbească și judecățile negative ale altora să te doboare.

Nu poți controla gandirea oamenilor, dar poți controla reacțiile tale față de acestea. Negativitatea pe care ți-o pui în cap și modul în care vorbești cu tine însuți și despre ceilalți pe plan intern.

Așa cum am spus la început, nu există un răspuns ușor… Este un proces de învățare a unui nou mod de gândire care vă provoacă biologia, educația și psihicul mental. Dar dacă te angajezi să te schimbi, vei descoperi că viața ta va cădea rapid la loc pentru că vei fi fără rușine.

 

 

 

 

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also
Close
Back to top button