Mind

Gandire pozitiva – 7 sfaturi practice pentru a o menține

7 sfaturi practice

Gandire pozitiva – „Puterea gândirii pozitive” este un concept popular și uneori un mic clișeu. Dar beneficiile fizice și mentale de a avea o  gandire pozitiva au fost demonstrate de multiple studii științifice. O mentalitate pozitivă îți poate oferi mai multă încredere, îți poate îmbunătăți starea de spirit și chiar reduce probabilitatea de a dezvolta afecțiuni precum hipertensiunea arterială, depresia și alte tulburări legate de stres.

Toate acestea sună grozav.

Ce înseamnă cu adevărat sa ai o gandire pozitiva?

 

Poți defini gândirea pozitivă ca imagine pozitivă, auto-conversare pozitivă sau optimism general, dar toate acestea sunt încă concepte generale, ambigue. Dacă vrei să fii eficient în a gândi și a fi mai pozitiv, vei avea nevoie de exemple concrete care să te ajute pe parcursul procesului.

  1. Începe ziua cu o afirmație pozitivă.

Modul în care începi dimineața dă tonul pentru restul zilei. Te-ai trezit vreodată târziu, ai intrat în panică și apoi ai simțit că nimic bun nu s-a întâmplat în restul zilei? Acest lucru se datorează probabil că ai început ziua cu o emoție negativă și o viziune pesimistă, care s-au implicat în orice alt eveniment pe care l-ai experimentat. În loc să lași asta să te domine, începe-ți ziua cu afirmații pozitive. Vorbește cu tine în oglindă, chiar dacă te simți prost, cu afirmații precum „Azi va fi o zi bună” sau „Voi fi minunat astăzi”. Vei fi uimit de cât de mult se îmbunătățește ziua ta.

  1. Concentrează-te pe lucrurile bune, oricât de mici.

Aproape invariabil, vei întâmpina obstacole pe parcursul zilei – nu există o zi fără obstacole. Când întâmpini o astfel de provocare, concentrează-te pe beneficii, oricât de puține sau neimportante par ele. De exemplu, dacă rămâi blocat în trafic, gândește-te cum ai acum timp să asculți restul podcast-ului tău preferat. Dacă magazinul nu mai are mâncarea pe care dorești să o pregătești, gândește-te la fiorul de a încerca ceva nou.

  1. Găsește umorul în situații proaste.

Permite-ți să experimentezi umorul chiar și în cele mai întunecate sau mai dificile situații. Amintește-ți că această situație va face probabil o poveste bună mai târziu și încercă să faci o glumă despre ea. Spune-ți că sunteți concediat; imaginează-ți cel mai absurd mod în care ai putea să-ți petreci ultima zi sau cea mai ridicolă slujbă pe care ai putea să o urmărești.

  1. Transformă eșecurile în lecții.

Nu esti perfect. Vei face greșeli și vei experimenta eșecuri în mai multe contexte, la mai multe locuri de muncă și cu mai mulți oameni. În loc să te concentrezi asupra modului în care ai eșuat, gândește-te la ce vei face data viitoare – transformă-ți eșecul într-o lecție. Conceptualizează acest lucru în reguli concrete. De exemplu, ai putea veni cu trei reguli noi pentru gestionarea proiectelor ca rezultat.

  1. Transformă vorbirea de sine negativă în discuție de sine pozitivă.

gandire pozitiva

Vorbirea de sine negativă se poate strecura cu ușurință și este adesea greu de observat. Ai putea crede că sunt atât de prost la asta sau nu ar fi trebuit să încerc asta.

Dar aceste gânduri se transformă în sentimente interiorizate și s-ar putea să-ți cimenteze concepțiile despre tine. Când te surprinzi că faci asta, oprește-te și înlocuiește acele mesaje negative cu o gandire pozitiva. De exemplu, sunt atât de prost la asta.

Odată ce voi obține mai multă practică, voi fi mult mai bun la asta. N-ar fi trebuit să încerc să devină. Asta nu a ieșit așa cum era planificat – poate data viitoare.

  1. Concentrează-te pe prezent.

Vorbesc despre prezent – ​​nu astăzi, nu această oră, doar acest moment exact. S-ar putea să fii deranjat de șeful tău, dar ce se întâmplă exact în acest moment care este atât de rău?

Uită de comentariul pe care l-a făcut acum cinci minute. Uită ce ar putea spune peste cinci minute. Concentrează-te pe acest moment individual.

În majoritatea situațiilor, vei descoperi că nu este atât de rău pe cât îți imaginezi că este.

Majoritatea surselor de negativitate provin din amintirea unui eveniment recent sau din imaginația exagerată a unui potențial eveniment viitor. Rămâi în momentul prezent.

  1. Găsește prieteni, mentori și colegi pozitivi.

Când te înconjori de oameni pozitivi, vei auzi perspective pozitive, povești pozitive și afirmații pozitive. Cuvintele lor pozitive se vor absorbi și îți vor afecta propria linie de gândire, care apoi îți afectează cuvintele și contribuie în mod similar la grup. Găsirea unor oameni pozitivi care să-ți umple viața poate fi dificilă, dar trebuie să elimini negativitatea din viața ta înainte ca aceasta să te consume. Fă tot ce poți pentru a îmbunătăți pozitivitatea celorlalți și lasă pozitivitatea lor să te afecteze în același mod.

Aproape oricine, în orice situație, poate aplica aceste lecții în propria viață și își poate crește atitudinea pozitivă. După cum îți poți imagina, gândirea pozitivă oferă profituri combinate, așa că, cu cât o practici mai des, cu atât vei obține beneficii mai mari.

 

 

Previzualizează(se deschide într-o filă nouă)

 

 

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also
Close
Back to top button