Mind

Focus – concentrarea, poarta spre succes în afaceri

Poarta spre succes în afaceri

Focus, sau concentrarea-  nu primește respectul pe care îl merită în lumea afacerilor. Auzim multe despre motivație, stres, emoții, leadership și cultura de echipă. Dar nu se acordă prea multă atenție rolului pe care îl joacă acest focus, concentrare, cum iti e mai usor sa ii spui, în capacitatea de a fi productiv.

Ei bine, am pregătit în cele ce urmează,câteva aspecte foarte importante legate de concentrare.

Ce înseamnă concentrarea.

Pur și simplu, concentrarea reprezintă abilitatea de a acorda atenție lucrurilor care te vor ajuta. Și de a putea evita distragerile care îți pot afecta eforturile.

De exemplu, pentru a termina un raport, trebuie să ai focus acolo. Să te concentrezi asupra informațiilor și analizelor relevante care vor compune raportul. De asemenea, trebuie să eviți distragerile tipice. Cum ar fi e-mailurile, foamea sau oboseala, sau oamenii din jurul tău. Nu poți gândi fără concentrare.

Concentrarea este atât de importantă deoarece este poarta de acces la toată gândirea. Percepție, memorie, învățare, raționament, rezolvarea problemelor și luarea deciziilor. Fără un bun focus, toate aspectele capacității tale de gândire vor avea de suferit. Fără focus, nu vei fi la fel de eficient în munca ta. Deoarece dacă nu te concentrezi asupra lucrurilor potrivite sau ești distras. Nu vei fi capabil să îți duci la bun sfârșit munca.

De asemenea, nu vei fi eficient la maximum fără un bun focus, deoarece, de fiecare dată când mintea tase abate de la muncă, pierzi timp. În cele din urmă, nu vei fi cât se poate de productiv. De ce? Deoarece rezultatul muncii tale nu va fi de cea mai bună calitate și îți va lua mai mult timp să o faci.

Dacă nu te poți concentra eficient, nu poți gândi eficient.

Și dacă nu poți gândi eficient, cu siguranță nu poți produce munca de calitatea necesară pentru a avea succes. Din această perspectivă, nu este greu de înțeles de ce a avea focus pe ceea ce faci.  Este un instrument atât de esențial pentru succesul în afaceri.

Dacă te concentrezi asupra muncii tale în mod intens, fără distragere a atenției, pentru timpul necesar, vei face munca necesară. Dacă faci munca necesară într-un mod concentrat, vei finaliza munca și vei realiza un produs de calitate în cel mai scurt timp.

Cum să te concentrezi mai bine

Întrebarea cheie este, așadar, următoarea: Cum te poți asigura că ai focus la locul de muncă, care va duce la rezultate productive și eficiente?

Am selectat câțiva pași simpli:

Ordonează-ți mintea.

 

Un lucru cu care sunt sigur că vei fi de acord este că o minte dezordonată nu se poate concentra. Dacă mintea ta este plină de lucruri, cum ar fi toate lucrurile pe care trebuie să le faci astăzi, nu te vei putea concentra bine. Așadar, treci prin sarcinile tale și stabilește-ți priorități. Dacă ești ca majoritatea oamenilor de afaceri, există elemente în calendar pe care le poți fie amâna pentru o altă zi. Fie să le delegi, fie să nu le faci deloc.

De asemenea, eliberează-ți mintea de tot ceea ce nu are legătură cu munca ta, cum ar fi lucrurile de familie (desigur, mai ușor de spus decât de făcut). Cu cât ai mai puțină dezordine în minte, cu atât te vei putea concentra mai bine.

Creează un spațiu de lucru concentrat.

 

De asemenea, nu este neobișnuit ca oamenii de afaceri să aibă birouri dezordonate. Care includ o multitudine de fotografii, cărți, bibelouri asortate, un birou plin de vechituri. Ca să nu mai vorbim de un panou plat pe perete care este mereu aprins.

Un spațiu de lucru plin de dezordine înseamnă o minte plină de distrageri. Pentru a te ajuta să te concentrezi mai bine, simplifică-ți biroul prin eliminarea dezordinii inutile. Sigur, poți păstra câteva fotografii și amintiri de familie pentru a face din biroul tău un loc primitor pentru a lucra.

În același timp, scapă de tot ceea ce nu are o funcție specifică de lucru. Și de, ei bine, prostiile care s-au acumulat pe biroul și rafturile tale de-a lungul anilor.

Concluzia: un spațiu de lucru simplu este un spațiu de lucru mai concentrat și mai puțin distras.

Stăpânește-ți tehnologia.

focus

Cel mai mare obstacol în calea concentrării în această eră digitală este tehnologia, inclusiv calculatoarele, tabletele și smartphone-urile.

Alarmele, vibrațiile și alte notificări, toate  semnalează că a sosit un mesaj vocal. un e-mail, un mesaj text sau o actualizare în social media reprezintă o sursă constantă de distragere a atenției.

Cercetările recente au arătat două lucruri despre așa-numitul multitasking.

În primul rând, oamenii care spun că sunt foarte buni în multitasking (așa cum cred majoritatea oamenilor de afaceri) sunt, de fapt, cei mai slabi în multitasking.

În al doilea rând, nu există multitasking. Cel puțin nu atunci când vine vorba de muncă. Poate că cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru a te concentra este ca, atunci când este timpul să lucrezi, să îți oprești tehnologia. Să te concentrezi pe sarcina pe care o ai de îndeplinit, fără distrageri sau întreruperi.

Concentrează-te pe cei 4 P.

Primul P este performanța.

Atunci când urmează să începi un proiect, de exemplu, un raport de vânzări, un plan strategic, o analiză de marketing sau o proiecție financiară. Întrebă-te de ce ai nevoie pentru a performa cât mai bine. Și apoi creează un mediu care să îți permită o performanță optimă.

Al doilea P este procesul

Presupune să te concentrezi în întregime asupra a ceea ce trebuie să faci pentru a finaliza un produs de înaltă calitate. Fără a te preocupa de rezultat.

Al treilea P este prezent, ceea ce înseamnă să te concentrezi pe aici și acum, mai degrabă decât pe ceea ce s-a întâmplat în trecut sau pe ceea ce s-ar putea întâmpla în viitor.

În cele din urmă, al patrulea P este productivitatea, care presupune să te concentrezi doar asupra acelor lucruri și să blochezii distragerile care îți vor permite să fii cât mai productiv.

Dacă poți prelua controlul asupra capacității tale de a te concentra și de a bloca distragerile, ți-ai oferit un instrument puternic care îți va permite să performezi la un nivel constant ridicat și să fii atât eficace, cât și eficient în eforturile tale de muncă.

Rezultatul: o muncă de mai bună calitate, mai mult succes și atingerea obiectivelor tale profesionale.

Nu ezita să îți programezi o întâlnire cu mine, dacă simți că ai nevoie de ajutor, îndrumare sau vreun sfat, îți suntem la un call de tine 🙂

https://bit.ly/FiiTu

 

Previzualizează(se deschide într-o filă nouă)

 

 

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also
Close
Back to top button