Citim și învățăm

Cum să nu vă mai faceți griji și să începeți să trăiți – Dale Carnegie – o carte despre fericire

Despre fericire – Este în mod clar o carte despre fericire. Îngrijorarea este opusul a fi fericit și a învăța cum să depășești îngrijorarea înseamnă a învăța cum să fii fericit.

De mult știam de cărțile lui Dale Carnegie, am decis să o citesc și pe aceasta,mi-a plăcut foarte mult.

Cartea este împărțită în opt părți cu mai multe capitole în fiecare. Nu pot acoperi toate aceste capitole din această recenzie, așa că voi scrie doar unele care rezonează în mod deosebit cu mine.

Prima parte: Fapte fundamentale pe care ar trebui să le cunoașteți despre îngrijorare

 1. Trăiește în „Compartimente de zi”

Adesea ne facem griji pentru că luăm astăzi povara trecutului și a viitorului. Asta face ca situația să pară mult mai dificilă. Ceea ce ar trebui să facem este să ne concentrăm doar pe astăzi.

Îmi place acest sfat. Uneori încă mai port povara trecutului și îmi fac griji pentru viitor, dar acest capitol arată clar că ceea ce este important este astăzi. Dacă fac tot posibilul astăzi, viitorul se va îngriji de el însuși.

 1. O formulă magică pentru rezolvarea situațiilor de îngrijorare

Pentru a rezolva situațiile de îngrijorare, trebuie să faceți trei pași.

În primul rând, întrebați-vă „care este cel mai rău care s-ar putea întâmpla?”.

Apoi, fii dispus să accepți cel mai rău dacă este necesar.

Nu în ultimul rand, încearcă cu calm să remediezi situația pe care ai acceptat-o.

Este nevoie de practică pentru a aplica acest sfat, în special al doilea pas, dar ne ajută să ne recâștigăm calmul. Ne putem gândi apoi cum să rezolvăm situația.

Partea a doua: Tehnici de bază în analiza îngrijorării

 1. Cum se analizează și se rezolvă problemele de îngrijorare

Pentru a depăși îngrijorarea, ar trebui să știți cum să analizați și să rezolvați problemele de îngrijorare. Puteți face acest lucru găsind și colectând toate faptele, analizând acele fapte, luând o decizie și acționați în baza acesteia.

Acest sfat este bun pentru că, de obicei, ne facem griji cu privire la ceva despre care nu suntem siguri. Odată ce avem totul clar, putem vedea ce ar trebui să facem în legătură cu asta.

Partea a treia: Cum să rupi obiceiul îngrijorării înainte să te rupă

 1. Cum să-ți aglomerezi grija din mintea ta

Există o modalitate simplă de a-ți face griji din mintea ta: ține-te ocupat.

Când mintea noastră este ocupată cu munca, nu vom avea timp să ne îngrijorăm.

Cred că se aplică nu numai îngrijorării, ci și la tot felul de gânduri negative. Le vom reduce foarte mult influența dacă suntem ocupați să facem ceva constructiv, de exemplu sa ne gandim la mai multe variante despre fericire.

 1. Cooperează cu Inevitabilul

Adesea nu suntem fericiți pentru că încercăm să schimbăm lucruri pe care nu le putem schimba. Ar trebui să învățăm să identificăm acele lucruri și să le acceptăm.

Acest lucru îl aplic personal. Ori de câte ori întâlnesc o problemă, evaluez rapid dacă pot sau nu să fac ceva în legătură cu aceasta. Dacă răspunsul este nu, o voi uita și voi trece la altceva.

Partea a patra: Șapte moduri de a cultiva o atitudine mentală care vă va aduce pace și fericire

 1. Ați lua un milion de dolari pentru ceea ce aveți?

Dacă vrem să fim fericiți, ar trebui să ne concentrăm asupra lucrurilor de 90% care funcționează bine în viața noastră și să uităm de 10% care nu.

Dimpotrivă, dacă vrem să ne îngrijorăm, ar trebui să ne concentrăm asupra celor 10% care nu funcționează bine și să uităm de 90% care funcționează. Pe care o alegi?

 1. Cum să vindeci depresia în paisprezece zile

Există o modalitate „magică” de a vindeca depresia: faceți-i fericiți pe ceilalți. Dacă vă concentrați asupra modului de a-i face pe ceilalți fericiți, vă veți face inevitabil fericiți. Cu cât te gândești mai puțin la tine, cu atât vei fi mai fericit.

Partea a cincea: Calea perfectă de a cuceri îngrijorarea

 1. Cum au cucerit mama și tatăl meu Îngrijorarea

Puteți găsi puncte forte în spiritualitate pentru a depăși îngrijorarea chiar și pentru probleme aparent de netrecut. Carnegie a spus că spiritualitatea este modalitatea perfectă de a depăși îngrijorarea și sunt de acord cu el.

Partea a șasea: Cum să nu vă faceți griji cu privire la critici

 1. Faceți acest lucru – iar criticile nu vă pot răni

Faceți-vă munca cât mai bine posibil și apoi deschideți umbrela, astfel încât ploaia de critici să nu vă atingă.

Nu ar trebui să-mi fac griji nu cu privire la ceea ce spun alții, ci cu privire la faptul dacă am făcut sau nu tot ce am putut. Odată ce am făcut tot ce pot, pot fi fericit indiferent de ceea ce spun oamenii.

 1. Lucruri prostești pe care le-am făcut

Unul dintre cei mai buni profesori este propria experiență. Puteți învăța din aceasta luând notițe despre lucrurile proaste pe care le-ați făcut și criticați-vă. Dacă faci în mod constant acest lucru, te vei îmbunătăți constant.

Partea a șaptea: șase moduri de a preveni oboseala și îngrijorarea și de a vă menține energia și spiritele ridicate

 1. Cum să adăugați o oră pe zi la viața voastră de veghe

Deși poate părea contraintuitiv, una dintre cele mai bune modalități de a vă crește productivitatea este să vă odihniți regulat. Odihniți-vă înainte de a vă simți obosit. Făcând acest lucru simplu, vă veți energiza pe tot parcursul zilei și vă va permite să realizați mai mult.

Managementul energiei este un subiect care mă interesează acum, deoarece acest lucru ar trebui să învăț să îl fac mai bine.

 1. Cum să alungeți plictiseala care produce oboseală, îngrijorare și resentimente

Învățarea de a alunga plictiseala este esențială pentru fericire. O modalitate eficientă de a face acest lucru este făcând ceea ce faci interesant. Chiar și lucrurile care par plictisitoare pot fi făcute interesante dacă ești creativ. De exemplu, îți poți transforma munca într-un concurs fie pentru tine, fie pentru colegii tăi.

În timp ce încerc să-mi urmez pasiunile, trebuie să fac întotdeauna niște lucruri „plictisitoare”. Dacă pot învăța să le fac interesante, pot realiza mult mai multe în viața mea.

Partea a opta: „Cum am cucerit îngrijorarea”

Această parte conține multe povești despre indivizi care au aplicat principiile prezentate în părțile anterioare. Există, de asemenea, câteva sfaturi noi care nu au fost acoperite până acum.

Unul dintre ele este citirea istoriei. Citirea istoriei vă ajută să obțineți o perspectivă mai largă asupra lumii, astfel încât să puteți vedea cât de mică este de fapt problema dvs.

Concluzie

Această carte este plină de sfaturi utile despre fericire. Vă oferă sfaturi care acoperă practic toate aspectele la care vă puteți gândi despre îngrijorare. Mai mult decât sfaturi teoretice, acestea sunt sfaturi dovedite care au fost aplicate de mulți oameni de-a lungul istoriei. Cartea în sine este plină de povești care descriu modul în care oamenii aplică aceste sfaturi în viața lor.

Citirea cărții „Cum să nu te mai îngrijorezi și să începi să trăiești’ este ca și cum ai citi înțelepciunea secolelor într-o singură carte.

Asadar, dacă vrei sa afli mai multe despre fericire, este cartea perfecta.

Mai multe detalii pe: https://lglconsulting.eu/

Previzualizează(se deschide într-o filă nouă)

 

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button