Mind

Care e definitia succesului?

Ce e succesul?

 

Definitia succesului – „Nu lăsați teama de a pierde sa fie mai mare decât entuziasmul de a câștiga.” – Robert Kiyosaki

Care este definitia succesului in opinia ta?

O măsurați prin fericire, bogăție, realizare, sănătate sau familie? Fiecare persoană are un răspuns diferit, în funcție de locul în care se află în viață și de ceea ce își dorește.

Una dintre cele mai bune definiții pe care le-am auzit când vine vorba de succes este de Earl Nightingale, care a spus :

Succesul nu este altceva decât realizarea progresivă a unui ideal demn.

Aceasta înseamnă că orice persoană care știe ce face și unde se îndreaptă este un succes. Orice persoană cu un scop spre care lucrează este o persoană de succes.

Succesul poate fi definit în atât de multe moduri.

Vreau să vă împărtășesc câteva definiții ale succesului din diferite domenii ale vieții, inclusiv munca, sănătatea și realizările personale.

Succesul este să ai un plan

 

Când vine vorba de succes, unii oameni cred că a câștiga o anumită sumă de bani este un indicator. Dacă câștigă jumătate de milion de dolari, atunci vor avea succes. Sau o definesc ca atingând o anumită etapă.

Cumpărându-și casa de vis, dobândind slujba de vis.

Eu privesc altfel succesul. Definiția mea a succesului este să am un plan prestabilit și să-l execut cu succes pe o perioadă lungă de timp.

Și cel mai important, să mă distrezi făcând asta. Este atât de simplu.

Să presupunem că vrei să slăbești.

Aveți 100 kg și ținta dvs. este de 80 de kg. Deci, aveți  un plan prestabilit pentru a merge la sală, pentru a vă antrena și pentru a urma o dietă. Peste șase luni până la doi ani mai târziu, pierdeți în greutate treptat până ajungeți la 80 de kilograme.

Și te-ai distrat făcând asta. Ți-a plăcut să mergi la sală, să îți schimbi alegerile alimentare și să primești laude de la prieteni și familie. Ești mândru de noul tău look. A fost nevoie de timp pentru a executa planul cu succes, dar v-ați distrat, iar în opinia mea, acesta este un succes.

Iată un alt exemplu. Ești un părinte singur care crește un copil, îl duci la școală și îl înveți principiile de viață. Ani mai târziu, el devine o inspirație pentru colegii săi de clasă. A fi un părinte singur pentru acest copil este un succes.

Succesul nu este despre bani

 

Nu are absolut nimic de-a face cu banii. Cumpărarea unei mașini, o casă sau plecarea într-o vacanță sau chiar câștigarea a milioane de dolari nu este un succes.

Vă voi da un exemplu perfect.

O cunoștință deține o mulțime de francize diferite. Este foarte bogat și are o colecție de mașini și alte jucării. Dar problema este că a fost divorțat de trei ori. Copiii nu vor să vorbească cu el și el este alcoolic la limită. Zilnic este stresat. Tot ce vorbește despre el este să deschidă următoarea locație de franciză și să câștige X suma de bani. Și la sfârșitul zilei, se duce acasă la o casă goală.

Este un succes? În opinia mea, acesta nu este deloc un succes. Cred că e un eșec. Un eșec foarte mare. Deci, cred că banii nu te fac să ai succes.

Banii sunt doar un mod de măsurare a valorii pe care o oferiți pe piață.

Gânduri finale privind definirea succesului

Oamenii, în special tinerii, definesc câștigarea unei sume definite de bani drept succes, dar nu are nimic de-a face cu asta. Succesul este un plan predeterminat pe care îl puteți executa pe o perioadă lungă de timp.

Înseamnă să ai o viziune pe termen lung și apoi să te distrezi mult făcând planul. Aceasta este definitia succesului in opinia mea. Nu este o destinație. Este calitatea călătoriei tale.

Înainte de final, vreau să vă las un citat de Jim Rohn, pe care îl ador.

 „Succesul nu este ceva pe care îl urmărești, succesul este ceva pe care îl atragi către persoana care vrei să devii.”

 

 

Previzualizează(se deschide într-o filă nouă)

 

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also
Close
Back to top button