Mind

7 moduri de a depăși credintele limitative

Credintele limitative

Credintele limitative – Lucrul bun despre acestea este că aveți puterea de a le schimba oricând. Acest lucru nu înseamnă că va fi un proces ușor, dar angajamentul și un nivel mai mare de conștientizare de sine îl pot face posibil.

Sugestiile de mai jos vă pot ajuta să depășiți cu succes credintele limitative pe care o aveți.

  1. Organizează-ți mediul

Credeți sau nu, mediul dvs. poate avea un efect asupra credintelor limitative. A avea un mediu bine organizat și spațios vă poate îmbunătăți sănătatea mintală și vă poate încuraja gândirea pozitivă.

Când mediul dvs. este ordonat, acesta vă oferă spațiul pentru a gândi și a obține mai multă claritate. Pentru a crea un mediu mai bun, scapă de orice dezordine pe care ai acumulat-o acasă.

Puteți merge chiar și până la reproiectarea spațiului pentru a îmbunătăți fluxul. Puteți chiar să luați în considerare utilizarea practicilor feng shui.

Premisa de bază este de a canaliza fluxul de energie prin plasarea obiectelor într-un anumit mod. Este o modalitate bună de a menține energia pozitivă care curge prin casa ta… Și de a scăpa de cele negative.

Sperăm că acest lucru vă va influența mentalitatea și vă va ajuta să vă concentrați asupra gândurilor și credințelor pozitive.

 

  1. Încercați minimalismul

Îmbrățișarea minimalismului vă poate ajuta să scăpați de credintele limitative false care vă împiedică. Bazele minimalismului sunt claritatea, onestitatea și detașarea de lucrurile materiale.

De exemplu, dacă descoperi că ești dependent de a-ți aglomera garderoba cu articole de îmbrăcăminte noi…Ar putea fi din cauza convingerilor limitative despre aspectul tău fizic.

Un exemplu de astfel de credință ar fi „Nu sunt atrăgător decât dacă port ultima modă”.

Văzând că minimalismul ține de mentalitatea ta și de a rezista presiunii colegilor… Te-ar putea ajuta să inversezi convingerile limitative și să îmbrățișezi un stil de viață mai semnificativ.

  1. Explorează mai multe

Așa cum am menționat mai devreme, limitarea convingerilor poate fi rezultatul unei gândiri închise. Pentru a vă deschide mintea, învățați să lăsați curiozitatea să vă conducă.

Când renunți la curiozitate, este mai probabil să explorezi lumea din jurul tău și să ieși din zona ta de confort.

Ceea ce poate face acest lucru este să vă ajute să vă extindeți mintea și să vă facă să vă provocați credințele.

Curiozitatea îți creează, de asemenea, oportunități de a afla despre convingerile altor persoane și de a observa idei noi.

Unele modalități de a explora ar fi să purtați conversații cu persoane care au medii diferite decât dvs.

Călătoria este o altă metodă eficientă de încercat. Deoarece vă oferă șansa de a vă angaja cu diferite culturi și moduri de viață.

  1. Consiliere

Dacă te străduiești să-ți schimbi singur credintele limitative, ai putea beneficia de ajutorul unui terapeut sau consilier.

În cazul în care convingerile tale limitative declanșează alte condiții, cum ar fi anxietatea sau depresia, este posibil să ai și mai multă nevoie de ajutor profesional.

Acest lucru se datorează faptului că consilierii și terapeuții au resursele și cunoștințele necesare pentru a vă ajuta să depășiți provocările și să trăiți o viață mai satisfăcătoare.

De asemenea, vă pot ajuta să urmăriți convingerile limitative și să vă oferiți instrumentele de care aveți nevoie pentru a le depăși.

Tehnologia a facilitat mult obținerea de servicii de consiliere și de sănătate.

Acest lucru se datorează faptului că puteți descărca aplicații legate de sănătate și puteți contacta terapeutul sau consilierul dvs. din confortul telefonului dvs. mobil.

Există, de asemenea, urmăritori de sănătate mintală care pot fi utilizați pentru a urmări declanșatoarele de anxietate, stările emoționale și progresul dvs. în timp. Toate acestea fac să nu fii singur în călătoria ta către eliminarea convingerilor limitative.

  1. Meditație

 

Credintele limitative provin adesea din gândurile altora care își transformă căile în ale noastre, așa că abordarea propriilor gânduri te-ar putea ajuta să schimbi convingerile negative.

Pentru a avea mai mult control asupra gândurilor, luați câteva minute pe zi pentru a medita. Când meditați, vă eliberați mintea de gânduri și idei negative sau nedorite.

Scopul meditației ar trebui să fie să lași gândurile să treacă prin mintea ta fără să te angajezi în ele.

Cu timpul, aceste convingeri le-ar putea înlocui pe cele negative. Înainte de a-ți da seama, mintea ta va fi plină de credințe pozitive care te vor ajuta să devii cea mai bună versiune a ta.

  1. Dezvoltarea personală

Dacă doriți convingeri mai bune care să vă ghideze gândirea și alegerile, trebuie să lucrați asupra dvs. Aceasta înseamnă căutarea activă a oportunităților de dezvoltare și creștere în toate aspectele vieții tale.

Îmbunătățirea de sine este importantă, deoarece poate crește conștiința de sine și vă poate ajuta să depășiți punctele slabe. Deoarece necesită acțiuni, ești forțat să faci ceva în legătură cu convingerile tale limitative, spre deosebire de speranța că vor dispărea în mod magic.

Modalitățile de a te dezvolta includ:

Citirea cărților de la autori care împărtășesc tipul de credințe pe care sperați să le aveți.

Podcast-urile sunt, de asemenea, o modalitate excelentă de a consuma informații care te-ar putea îmbunătăți.

Stabiliți obiective practice, astfel încât să vă puteți măsura creșterea.

Jurnalul vă poate ajuta să vă monitorizați progresul, mai ales când vine vorba de gândurile și convingerile voastre.

  1. Afirmații pozitive

credintele limitative

Dacă te lupți cu stima de sine scăzută, poate fi greu să stabiliți credințe pozitive. Cu toate acestea, afirmațiile pozitive sunt o modalitate excelentă de a vă ajuta să vă îmbunătățiți stima de sine. Te obligă să vorbești despre tine într-un mod pozitiv și, sperăm, cu timpul, vei începe să crezi afirmațiile tale.

Dacă ai convingeri limitative despre cât de iubitor ești, ți-ar putea limita capacitatea de a atrage oameni iubitori și amabili în viața ta.

Pentru a ajuta la schimbarea acestei convingeri, ați putea scrie o afirmație care spune „Sunt valoros, uimitor și iubitor”. A spune asta în fiecare zi ar putea ajuta la construirea stimei de sine în timp.

Afirmațiile voastre pozitive ar trebui să vă celebreze și punctele forte. Folosește-ți succesele și punctele forte pentru a scrie afirmații care îți amintesc cât de incredibil ești.

Acest lucru vă poate oferi, de asemenea, curajul de care aveți nevoie pentru a vă împinge și a realiza mai mult.

Gânduri finale

Lumea este plină de credințe și, atâta timp cât există diferite tipuri de oameni, acest lucru nu se va schimba. Cu toate acestea, trebuie să vă dați seama care credințe vă ajută să trăiți viața la care ați visat întotdeauna.

Toate credințele care te împiedică să trăiești viața pe care ți-o dorești sunt limitative și ar trebui să scapi de ele.

Procedând astfel, vă oferiți șansa de a crea o viață care vă înlocuiește așteptările, scapati de credintele limitative care va opresc din drum.

 

Previzualizează(se deschide într-o filă nouă)

 

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also
Close
Back to top button