Mind

Comunitatea – de ce e importanta pentru viața noastră

Comunitatea – oamenii sunt ființe sociale. Poate că nu toți iubim grupurile mari de oameni, dar suntem legați prin conexiuni sociale. Pentru unii, asta înseamnă o rețea mare de prieteni și familie, în timp ce alții au nevoie de mai puține relații. Indiferent cum arată comunitatea pentru tine, există multe motive pentru care legăturile sociale sunt importante.

Am pregătit mai jos câteva care ne-au părut mai interesante :

#1. Comunitatea validează interesele și identitățile

Multe comunități se bazează pe un interes comun, cum ar fi o emisiune TV, un sport sau un alt hobby. Comunitățile se bazează, de asemenea, pe identități, cum ar fi faptul de a fi părinte sau persoană adoptată. De ce este important acest lucru? Împărtășirea unui interes sau a unei identități cu un grup de persoane este validantă. Atunci când oamenii îi găsesc pe alții ca ei, se poate dezvolta un sentiment puternic de siguranță și înțelegere.

#2. Comunitatea pozitivă susține o bună sănătate mintală

 

Comunitățile vin în multe forme, dar ele sunt întotdeauna despre oameni care se conectează. Studiile arată o legătură între comunitățile sănătoase, de sprijin și ratele mai mici de singurătate.

Apartenența, sprijinul și scopul sunt importante pentru o bună sănătate mintală.

#3. Comunitatea îți poate îmbunătăți sănătatea inimii

La nivel mondial, bolile de inimă sunt principala cauză de deces. Faptul de a avea o comunitate puternică ar putea oferi protecție. Ani de cercetări dezvăluie o legătură între legăturile sociale puternice și o inimă mai sănătoasă. Potrivit unui articol publicat de Harvard Medical School Publishing, supraviețuitorii unui atac de cord care au un scor ridicat la testele de izolare socială și de stres au de patru ori mai multe șanse să moară în decurs de trei ani decât supraviețuitorii cu mai puțin stres și legături sociale mai puternice. Așadar, dacă ne dorim să trăim mai mult și sănătos, să fim înconjurați de oameni ne face chiar bine…

#4. Comunitatea îți poate îmbunătăți sănătatea creierului

Cercetările arată că legăturile sociale puternice ar putea îmbunătăți sănătatea creierului. Alte studii susțin că singurătatea este un factor de risc pentru demență. Cu toate acestea, cei cu rețele sociale puternice au mai puține șanse să primească un diagnostic. Încă un motiv pentru care este mai mult decât indicat să avem relații sociale.

#5. Comunitatea îți poate prelungi viața

 

Atunci când adulții în vârstă au legături puternice cu comunitatea, au mai multe șanse să trăiască mai mult decât cei care nu le au. Studiile din acest domeniu au dovedit că procentele pot ajunge la 45 % șanse de a trăi mai mult dacă ești activ dpdv social.

#6. Comunitatea influențează comportamentele de sănătate

Comportamentul este unul dintre marile motive pentru care sănătatea, durata de viață și legăturile sociale sunt legate.

Dacă faci parte dintr-o comunitate care apreciază exercițiile fizice, dietele sănătoase și alte activități pozitive, este mai probabil să participi la aceste comportamente sănătoase, care prelungesc viața.

#7. Comunitatea stimulează fericirea

comunitatea

Fericirea este un concept complex și greu de măsurat. Ideea de fericire a unei persoane poate fi foarte diferită de cea a altcuiva. Cu toate acestea, cercetările sugerează că legătura socială este esențială. Într-un studiu cu 1.200 de oameni, participanții la studiu și-au identificat satisfacția vieții pe o scară de la 0 la 10. Apoi au scris idei pentru a-și menține sau crește fericirea. Unii participanți au scris despre conexiunile sociale, cum ar fi să petreacă mai mult timp cu prietenii sau familia. Alții au avut obiective mai axate pe individ, cum ar fi obținerea unui loc de muncă mai bun. Un an mai târziu, cercetătorii au descoperit că participanții care au scris despre îmbunătățirea conexiunilor sociale au devenit mai mulțumiți de viața lor decât cei care au ales obiective mai individuale.

#8. Comunitățile se sprijină reciproc din punct de vedere financiar

Comunitatea nu vine doar cu o sănătate mai bună sau cu beneficii emoționale. Pot exista și unele financiare. Să spunem că o persoană deschide o brutărie. Proprietarul este bine cunoscut și apreciat în orașul său, ceea ce îi aduce mulți clienți în magazin. Chiar și persoanele care nu cumpără în mod obișnuit produse de panificație cumpără pentru ei înșiși sau pentru alți prieteni. De ce? Oamenii vor să îl susțină pe proprietarul brutăriei pentru că este un membru al comunității. De asemenea, comunitățile bine unite sunt mai predispuse să se ajute reciproc în perioade de criză financiară.

#9. Comunitatea are și câteva dezavantaje

Am vorbit pe larg despre beneficiile comunității, dar este important să știm că pot exista și părți negative.

Cercetătorii au descoperit că “interacțiunile sociale tensionate și conflictuale” au un impact negativ. De exemplu, tinerii adulți sunt influențați de colegii lor atunci când vine vorba de consumul de alcool. Dacă o comunitate are comportamente negative în legătură cu alcoolul, este mai probabil ca oamenii să își urmeze colegii, ceea ce ar avea un impact negativ asupra sănătății.

Comunitatea poate fi o sabie cu două tăișuri. De aceea trebuie să fim foarte atenți la aceste aspecte, delimitarea poate fi destul de mică.

Este drept că fericirea stă în fiecare din noi, dar nu înseamnă că trebuie să trăim singuri, izolați de alți oameni.

Mie unul îmi place foarte mult să fiu înconjurat de oameni, să îi ascult, să aflu cât mai multe lucruri… mă simt foarte în largul meu și simt că îmi face foarte bine.

Nu ezita să îți programezi o întâlnire cu mine, dacă simți că ai nevoie de ajutor, îndrumare sau vreun sfat, îți suntem la un call de tine 🙂

https://bit.ly/FiiTu

 

 

 

 

 

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also
Close
Back to top button