Mind

Compromisuri – Cum să trăiești o viață plină -Fără a face compromisuri în ceea ce contează cu adevărat

Cum să trăiești o viață plină

Compromisuri – Cei mai mulți dintre noi jonglează între muncă și viață, iar a învăța cum să trăiești o viață plină nu este o sarcină ușoară. De ce?

Cum să trăiești o viață plină

Pentru unii dintre noi, nu este nevoie să fie o viață lungă, atâta timp cât a fost o viață plină de realizări, fericire și fără regrete. Dar, câți dintre noi ajung să experimenteze în întregime acest lucru? Uneori sună mai degrabă ca un vis imaginar – o fantezie mai degrabă decât o realitate.

Este o concepție greșită comună că trebuie să faci compromisuri mari în anumite părți ale vieții tale pentru a le împlini pe celelalte – de la muncă, la sănătate, la relații.

Poate că te simți copleșit de toate cerințele zilnice. Poate că simți că nu ai suficient timp și energie. Sau poate că pur și simplu nu ți-ai exploatat forțele și potențialul pentru a realiza tot ceea ce îți dorești în viață. Așa că, în momentele de adversitate, renunți pur și simplu să mai încerci să le echilibrezi pe toate – faci compromisuri.

Și atunci vei primi și comentarii din partea unora.

Acestea spun că o “viață împlinită” este posibilă doar dacă ești atât de bogat încât nu trebuie să te preocupe munca. Sau plata facturilor sau asigurarea familiei. Deși există o parte de adevăr în această afirmație, mă bucur să spun că libertatea financiară nu este singurul răspuns pentru a trăi o viață împlinită. Poti ajunge la o viata fericita fara aceste compromisuri care nu te fac fericit.

Dar iată care este adevărul:

Nu ne putem permite să continuăm să tranzacționăm o parte importantă a vieții noastre pentru a realiza o alta. Nimeni nu poate atinge fericirea adevărată în acest fel.

Realitatea este că diferitele aspecte ale vieții tale sunt legate între ele și interdependente. Totul le influențează pe celelalte. De exemplu, o viață de familie proastă îți poate duce în jos cariera, iar o sănătate precară poate duce totul în jos.

Ceea ce nu realizezi este că vei plăti consecințe mari mai târziu dacă vei renunța la un lucru pentru a obține altul chiar acum. Iar aceste consecințe sunt aproape ireversibile.De aceea nu recomand aceste mari compromisuri.

Secretul este nu doar să echilibrezi toate domeniile vieții tale – ci și să excelezi în ele.

Ce este o viață plină?

Pentru a trăi o viață deplină, există șase aspecte ale vieții de care trebuie să ai grijă.

Neglijarea oricăruia dintre ele nu va face decât să regreți mai târziu.

  1. Sănătatea fizică

Imaginează-ți cât de multe ai putea realiza în viață dacă ai avea tone de energie și dinamică. Lucruri simple, cum ar fi îmbunătățirea dietei, efectuarea mai multor exerciții fizice sau învățarea meditației. Acestea ar putea duce la câștiguri mari în ceea ce privește sănătatea ta fizică și mentală. Iar acest lucru ar duce inevitabil la câștiguri în TOATE domeniile vieții tale.

  1. Împlinirea în familie și în relații

Relațiile noastre sunt esențiale pentru succesul și bunăstarea noastră. Acolo unde este posibil. Ar trebui să limitezi timpul pe care îl petreci cu persoane negative. Și să crești timpul pe care îl petreci cu persoane creative, entuziaste și care te sprijină.

  1. Prosperitatea la locul de muncă și în carieră

Atunci când te concentrezi pe progresul carierei, vei avea obiective spre care să tinzi. Mai mult, cercetările au arătat că străduința pentru atingerea obiectivelor îi face pe oameni mai fericiți.

compromisuri

  1. Satisfacția legată de bogăție și bani

În ciuda a ceea ce poate ai auzit, banii nu sunt rădăcina tuturor relelor. Aceasta este dragostea pentru bani! Ar trebui să te concentrezi pe oferirea unui serviciu lumii. Dacă este ceva de care oamenii au nevoie, atunci ar trebui să percepi un preț corect pentru asta. Și să te bucuri de recompense.

  1. Bunăstarea spirituală

Deși sunt predominant o persoană logică, nu cred că fiecare decizie și acțiune trebuie să se bazeze pe fapte și cifre. Uneori trebuie să ne urmăm intuiția și inima. Indiferent dacă crezi sau nu că există o putere mai mare decât noi, practicile spirituale, cum ar fi contemplația, exercițiile de respirație și cântatul, te pot ajuta să te conectezi la o lume dincolo de logică.

  1. Forța mentală

Este ușor să recunoști pe cineva cu o minte slabă. Nu se concentrează, nu au disciplină și le lipsește impulsul și convingerea. Pe de altă parte, cineva cu o minte puternică este și el ușor de reperat. Pot fi dinamici, hotărâți și angajați. De asemenea, te vor impresiona ca fiind cineva care poate “face lucrurile să meargă”.

Recomandarea mea este să îți acorzi ceva timp pentru a studia și a te gândi la aceste șase aspecte ale vieții.

Caută zonele pe care ar trebui să le limitezi și zonele pe care ar trebui să le extinzi.

Odată ce ai reușit să echilibrezi cu succes cele șase Aspecte ale vieții – vei fi pus în practică “a lucra mai inteligent”.

 

compromisuri

 

Nu ezita să îți programezi o întâlnire cu mine, dacă simți că ai nevoie de ajutor, îndrumare sau vreun sfat, îți suntem la un call de tine .

 

 

 

 

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also
Close
Back to top button