Mind

11 competențe si aptitudini organizatorice de care are nevoie fiecare lider inteligent

Cum devii un lider inteligent

Competențe si aptitudini organizatorice 

Nerespectarea organizării va duce adesea la haos sau, cel puțin, la o creștere a nivelurilor de stres. Acest lucru se întâmplă în timp ce încercați să înțelegeți tot ceea ce vă înconjoară pentru a face viața mai ușoară. De aceea, aceste competențe si aptitudini organizatorice puternice sunt esențiale pentru a fi un lider inteligent.

Nevoia de a avea abilități organizaționale devine și mai importantă atunci când ești șef sau manager. La urma urmei, oamenii apelează la tine pentru inspirație și cu greu va fi inspirat dacă te văd speriat.

Ce sunt aceste competențe si aptitudini organizatorice și cum le puteți dezvolta?

Vă voi ghida prin 11 astfel de competențe si aptitudini organizatorice cheie pe care fiecare lider trebuie să le cunoască. Până la final, va însemna că sunteți într-o poziție mai bună pentru a fi un lider mai eficient.

 1. Managementul timpului

 

Un management slab al timpului se află la baza atâtor probleme în cadrul unei companii. În calitate de lider, este responsabilitatea dumneavoastră să vă asigurați că lucrurile funcționează ca un ceas. Acest lucru este posibil doar dacă aveți o înțelegere fermă a ceea ce înseamnă a fi organizat.

Eșecul în această zonă va duce la imposibilitatea de a rămâne în sarcina din fața ta. Dintr-o dată, abilitatea ta de a jongla cu totul dintr-o dată se diminuează în fața ta. Nu va dura mult până când totul se va prăbuși, ceea ce va face să fii văzut ca fiind destul de nesigur.

Rețineți următoarele: sarcinile de finalizare, termenele limită, cantitatea de muncă necesară și orice lucru care nu poate fi amânat sau evitat cu orice preț .

 1. Planificare

Planificarea face organizarea mai ușoară, dar deseori ne lipsește atunci când vine vorba de a putea planifica în avans. Din nou, o planificare slabă duce la dezorganizare și mai multă presiune asupra ta.

Amintiți-vă că planificarea ia diferite forme, inclusiv tratarea timpului și modul în care trebuie să se desfășoare un proiect. Cu toate acestea, un lider inteligent trebuie să facă lucrurile cu un pas mai departe pentru a face diferența.

De asemenea, trebuie să fii conștient de planurile celorlalți și de modul în care acestea se încadrează în propria ta abordare, dacă vor să facă diferența.

Acest lucru devine mai important atunci când aveți de-a face cu o echipă multidisciplinară, unde coordonarea poate fi problematică fără o planificare adecvată. O absență completă a planificării va duce numai la probleme.

 1. Programare

Chiar dacă această abilitate se suprapune cu cele menționate anterior, este totuși suficient de importantă pentru a merita propriul său punct individual.

A avea un program și a-l respecta este cunoscut a fi un instrument eficient pentru organizarea vieții tale. Programarea indică celorlalți că aveți conștientizare despre ceea ce fac.

De asemenea, arată că aveți o înțelegere fermă asupra a ceea ce se face și că nu există probleme cu echilibrarea unui număr de proiecte. Datorită programării, înțelegerea timpului necesar pentru diferite aspecte devine îmbunătățită.

Acest lucru vă ajută să păstrați controlul unui proiect, precum și să faceți față problemelor datorită înțelegerii evenimentelor. Programarea blocurilor de timp este, de asemenea, o tehnică excelentă pentru a vă ajuta să vă organizați:

Obțineți ceea ce contează prin programarea blocurilor de timp

 1. Alocarea resurselor

Este important să profitați la maximum de resursele dvs. și acest lucru necesită și organizare.

Chiar și să știți când să utilizați aceste resurse este important pentru a preveni epuizarea sau utilizarea acestora în momente incorecte. Abilitățile organizatorice, în acest sens, înseamnă a fi extrem de conștient de resursele disponibile și de cele pe care le-ai putea apela la un proiect.

Puterea dvs. ar trebui să fie, de asemenea, în legarea resursei corecte cu cerința corectă pentru a vă asigura că se potrivește propriilor abilități. Nerespectarea acestui lucru înseamnă resurse irosite, iar acest lucru nu va reflecta bine asupra dvs.

Pentru a fi sigur de organizație în acest sens, trebuie mai întâi să identificați resursele care pot fi relevante înainte de a începe un nou proiect.

Acest lucru vă împiedică să vă plimbați și să căutați ajutor atunci când aveți cel mai mult nevoie.

 1. Delegarea

 

Delegarea este o formă de artă și una dintre cele mai importante abilități organizatorice și nu toată lumea a stăpânit-o.

Un lider eficient își înțelege, de asemenea, importanța pentru ca un proiect să funcționeze fără probleme. Este imposibil să gestionați singuri fiecare aspect al unui proiect și de aceea delegarea sarcinilor membrilor echipei vă poate ajuta.

A fi conștient de cine este cel mai bun pentru o anumită sarcină previne sentimentele de copleșire, ceea ce vă va elibera să supravegheați fiecare aspect al proiectului.

Un lider organizat își va cunoaște echipa și va fi conștient de punctele sale forte și punctele slabe.  A fi conștient în avans înseamnă că nu vă veți stresa atunci când apare o problemă, deoarece știți pe cine să apelați la ajutor.

Datorită organizării, echipa dvs. va lucra mai eficient și va finaliza fiecare sarcină cu mai puțin stres pe umeri.

 1. Prioritizarea

 A fi capabil să acorde prioritate sarcinilor îți va ușura viața. Crearea unei liste de sarcini și înțelegerea termenelor care vin mai întâi duce la o mai bună planificare, precum și la mai puțin stres.

Pe măsură ce experiența ta se dezvoltă, devii mai încrezător în a ști care sunt sarcinile cele mai importante. Indivizii dezorganizați tind să facă față într-un mod întâmplător și să se ocupe de lucruri pe măsură ce apar.

Acest lucru duce la punerea energiei în zone greșite, iar cele mai importante lucruri cad de-a lungul drumului. Prioritizarea vă menține pe drumul cel bun în ordinea în care trebuie să finalizați lucrurile.

Pentru aceasta, trebuie să fiți conștienți de sarcinile la îndemână și de procesul pentru fiecare. Verificați în avans termenele și alte detalii presante pentru a vă putea organiza mai bine.

 1. Colaborare

Colaborarea este una dintre abilitățile organizaționale care facilitează viața în jur. Singura problemă este că necesită organizare din partea dvs.

Un lider organizat este conștient de acele persoane care ar putea fi cea mai bună persoană pentru o anumită sarcină.

Neorganizarea vă lasă în poziția de a căuta ajutor atunci când ar trebui să fie o navigație simplă. Este vorba despre mai mult decât o simplă delegare. În schimb, abilitatea este de a cunoaște în prealabil pe cine poți apela pentru ca un proiect să se desfășoare cât mai lin.

Acest lucru poate implica și alți lideri ai diferitelor departamente, astfel încât lucrul la unison este esențial. Cu această abilitate, trebuie să devii conștient de cine ai putea avea nevoie să colaborezi înainte să apară nevoia. Faceți-vă cercetările și știți pe cine să apelați în orice moment.

Aceasta vă permite să faceți față oricărei probleme într-un mod rece și eficient.

 1. Stabilirea obiectivelor

 

Un individ organizat va găsi mai ușor să-și stabilească și să atingă obiective.

Un lider inteligent este capabil să le arate altora că își poate stabili obiective pe termen scurt și lung, poate lucra pentru ei și, în cele din urmă, le poate atinge.

Singurul mod în care se realizează acest lucru este prin abilități organizaționale solide. Va fi imposibil să atingi o țintă dacă nu ești conștient de calea de urmat.

Trebuie să înțelegeți acțiunile și obiectivele, altfel nu veți realiza nimic. Abilitățile de organizare vă ajută de asemenea să identificați fiecare pas și orice problemă legată de acesta.

Aici, trebuie să identificați ținta sau obiectivul cât mai curând posibil și apoi să prezentați celelalte abilități organizaționale pe care le-am menționat.

 1. Menținerea eficienței

Organizarea și eficiența merg mână în mână.

Eficiența duce la necesitatea planificării, deoarece cu cât funcționează ceva mai lin, cu atât mai puține probleme întâmpinați. A fi eficient vă permite, de asemenea, să știți unde vă aflați într-un proiect în orice moment.

Acest lucru se datorează faptului că ați organizat lucrurile într-o asemenea măsură încât puteți contracara problemele înainte ca acestea să apară.

Amintiți-vă că eficiența și capacitatea dvs. de a identifica problemele funcționează la unison. Dacă nu reușești să fii organizat, atunci este imposibil ca acest lucru să se întâmple.

Pentru a învăța această abilitate, trebuie să alocați timp pentru fiecare proiect și să îl împărțiți în segmente individuale. Înțelegeți cum trebuie să progreseze fiecare pas și cine va fi responsabil pentru fiecare parte.

Identificați problemele și cum să le rezolvați pentru a permite în așa fel încât totul să funcționeze ca un mecanism de ceas.

Eficiența este o abilitate care se dezvoltă în timp, deci continuați să lucrați la ea și cum să îmbunătățiți zonele cu probleme pentru a deveni un lider mai puternic.

 1. Comunicare clară

 Un lider puternic trebuie să poată comunica clar în orice moment.

Cu abilitățile dvs. organizatorice, veți descoperi că acest lucru este mai ușor de făcut. Datorită acestor abilități, știi întotdeauna ce se întâmplă și poți clarifica orice problemă.

De asemenea, puteți comunica exact ceea ce aveți nevoie doar pentru că sunteți organizat și cunoașteți status quo-ul în acel moment. Veți găsi mai ușor să începeți lucrurile datorită capacității dvs. de a transmite lucrurile în mod clar și concis .

Pentru a avea o comunicare bună, trebuie să fii încrezător în propriile abilități de lider.

Dacă folosești diferitele abilități discutate mai sus, vei observa o încredere mai mare în vocea ta. Care are apoi o influență pozitivă asupra restului echipei.

 1. Îngrijirea de sine

Nimic din cele menționate mai sus nu este posibil dacă nu ești organizat în propria ta viață… Atât profesional, cât și personal.

Capacitatea de a avea grijă de tine este lipiciul care ține laolaltă toate celelalte. Trebuie să mănânci și să dormi bine, împreună cu grija pentru sănătatea ta generală.

Organizarea în fiecare aspect al vieții dvs. este esențială pentru a vă asigura un echilibru sănătos. A te simți sub vreme, obosit, stresat sau orice altceva negativ va avea un impact profund asupra abilităților tale de lider.

Uită-te la ce se așteaptă oamenii de la tine în fiecare parte a vieții tale și adoptă aceleași strategii pentru fiecare aspect.

Vă puteți aștepta apoi să existe o anumită sinergie între diferitele zone, permițându-le să lucreze cu o anumită fluiditate.

 Aceste 11 competențe si aptitudini organizatorice sunt esențiale pentru orice lider inteligent care dorește să fie mai organizat în tot ceea ce face.

Îmbunătățindu-vă în această direcție, va duce nu numai la un sentiment mai mare de încredere în voi înșivă, ci și la cei care vă privesc atât pentru îndrumare, cât și pentru inspirație.

 

competențe si aptitudini organizatorice

 

 

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also
Close
Back to top button