Mind

Bunatatea – Despre a fi bun

Despre a fi bun

Bunatatea și “amabilitatea” sunt adesea considerate interschimbabile, dar bunătatea este mai profundă.

Straturile sale includ generozitatea, compasiunea și empatia. Atunci când este provocată de o lume adesea crudă, bunatatea necesită, de asemenea, un efort semnificativ și putere emoțională. Este o alegere care poate lua multe forme.

De ce este importantă? Iată câteva motive:

#1 Bunatatea este asociată cu bunăstarea

Cercetătorii au studiat bunatatea și efectele acesteia timp de mulți ani. Studiile arată în mod constant că bunatatea este legată de o sănătate mai bună și de un sentiment sporit de bunăstare.

#2 Bunatatea  reduce stresul

Când vorbim despre stres, trebuie să vorbim despre cortizol. Acesta este cunoscut sub numele de “hormonul stresului” . În situațiile cu adevărat stresante, este necesar. Acesta ne pregătește corpul pentru supraviețuire sub forma de fugă sau luptă.

Cu toate acestea, atunci când ne aflăm în mod constant în situații stresante și nu putem pleca, acel hormon al stresului are efecte negative. S-a demonstrat că bunatatea ajută la reducerea nivelului de cortizol și readuce corpul nostru la o stare mai echilibrată și mai relaxată.

#3 Bunatatea stimulează stima de sine

bunatatea

Atunci când oamenii dau dovadă de bunătate față de ceilalți, există un efect de revenire. Acesta este adesea numit “înălțimea celui care ajută”. A fi amabil cu oamenii te inundă cu sentimente pozitive și fericite despre tine însuți.

Acest lucru îți crește stima de sine, care este o parte importantă pentru a rămâne optimist și productiv în viață. Studiile arată că bunatatea față de străini are un efect mai mare asupra stimei de sine decât bunătatea față de prieteni și familie.

#4 Bunatatea stimulează productivitatea

Apropo de a fi productiv, mediile de lucru în care bunatatea este o prioritate obțin mai multă muncă! Acest lucru contravine ideii comune conform căreia oamenii au nevoie de “dragoste dură” pentru a atinge succesul.

De prea multe ori, “dragostea dură” este doar un cod pentru un mediu toxic, dominator.

Având în vedere modul în care bunatatea îmbunătățește starea de bine a unei persoane, este logic că aceasta ar avea un impact pozitiv asupra mediului de lucru.

#5 Bunătatea creează lideri mai buni

Nu trebuie să cauți prea departe pentru a găsi cercetări care să susțină bunătatea și empatia ca trăsături esențiale pentru un bun lider. Liderii buni au conexiuni sociale puternice și o bună înțelegere a emoțiilor oamenilor. Ei știu, de asemenea, cât de important este să trateze oamenii cu demnitate și respect. La rândul lor, oamenii au încredere și îi respectă și le vor rămâne loiali.

#6 Bunătatea îi ajută pe copii să se descurce mai bine la școală

 

La fel cum bunatatea îmbunătățește un mediu de lucru, bunatatea are efecte pozitive și asupra școlilor. Atunci când adulții dintr-o școală încurajează trăsături precum empatia și generozitatea, se poate combate prezența bullying-ului. De asemenea, copiii se simt mai în siguranță, mai încrezători și mai bine echipați pentru a forma conexiuni sociale importante.

#7 Bunatatea îi pregătește pe copii pentru un viitor bun

bunatatea

Ceea ce se întâmplă cu copiii în anii de tinerețe are un efect uriaș asupra viitorului lor. Atunci când copiii cresc în medii în care bunătatea este obișnuită, este mai probabil să evite probleme precum consumul de droguri și închisoarea mai târziu în viață.

Atunci când copiii dau dovadă de bunătate, se bucură de multe beneficii, cum ar fi reducerea agresivității și mai puține comportamente antisociale. Cercetările arată că, dacă un copil își concentrează bunătatea mai ales asupra prietenilor, nu observă un impact pozitiv la fel de mare ca atunci când este mai mult de ajutor familiei și străinilor.

#8 Bunatatea este contagioasă

În cele din urmă, bunatatea este importantă pentru că este contagioasă. Atunci când o persoană se angajează în comportamente prosociale, este probabil ca persoanele care beneficiază de ele să se întoarcă și să “plătească mai departe”. Acest lucru creează un efect de undă în care devine din ce în ce mai frecventă manifestarea bunăvoinței. Este, în esență, o formă pozitivă de presiune de la egal la egal.

Această “înălțime a ajutorului” încurajează, de asemenea, oamenii să continue să fie amabili.

Atunci când ceva se simte bine, oamenii vor să repete comportamentul.

 

Nu ezita să îți programezi o întâlnire cu mine, dacă simți că ai nevoie de ajutor, îndrumare sau vreun sfat, îți suntem la un call de tine .

https://bit.ly/FiiTu

 

 

 

 

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also
Close
Back to top button