Citim și învățăm

Milionarul de lângă tine – Thomas J. Stanley & William D. Danko- ce e bogatia

Ce e bogatia

 

Bogatia –

Este o concepție greșită frecventă în rândul multor oameni că cei care stiu ce e bogatia. Poartă haine de designer, conduc mașini scumpe și se bucură de stilul de viață luxos, cel puțin nu toți dintre ei.

Această carte The Millionaire Next Door dezvăluie acel mit și ne arată adevăratul sens de a fi milionar; stilul tău de viață nu definește cât de bogat ești, ci mai degrabă bogatia pe care ai acumulat-o.

„Dacă vrei să fii bogat nu mai acționa așa”. – Thomas J. Stanley

Prin intermediul acestei cărți, Thomas J. Stanley și William D. Danko ne împărtășesc obiceiurile cheie ale milionarilor care le-au permis să-și construiască bogatia pe care au făcut-o și, de asemenea, ne învață cum să folosim în mod eficient resursa noastră valoroasă de timp, energie și bani. Cei care sunt cu adevărat bogați s-ar putea să nu apară tot timpul. Pentru a fi cu adevărat bogat, trebuie să fii diferit la baza lor în ceea ce privește atitudinea.

P.S. Milionarul de lângă ușă va schimba modul în care îi priviți pe cei bogați și vă va aprofunda înțelegerea către adunarea bogăției.

Există multe cărți despre bani. Mulți își propun să ne învețe cum să ne gestionăm mai bine banii. Oferă noi sfaturi conceptuale și strategii pentru a obține succesul, respectiv bogatia.

Personal, cea mai bună carte de bani pe care am citit-o vreodată m-a învățat despre perspectivă. Citind această carte, m-am trezit cu o mentalitate complet nouă .Și, ca urmare, întreaga mea viață a început să evolueze.

Cartea a fost „The Millionaire Next Door”, de Thomas J. Stanley și William D. Danko.

Este o analiză a milionarilor de zi cu zi din America care nu fac titluri, adâncindu-se în modul în care își câștigă, își păstrează și își cresc banii.

A fost publicat inițial în 1996 și, deși a fost actualizat de câteva ori de atunci, este la fel de relevant și astăzi.

Foarte puține cărți rezonează cu mine la fel de mult ca „Milionarul de lângă ușă”.

A fost unul dintre principalii catalizatori pentru modul în care mă ocup în prezent cu banii și practic cumpătarea.

„The Millionaire Next Door” este o carte care explică complexitatea milionarilor de astăzi. Oamenii pe care ai fi surprinși să îi găsești bogați și obiceiurile și deciziile care i-au adus la acel nivel de bogăție.

Dar, este mai mult decât o carte despre bogăție și sfaturi pentru a ajunge acolo. Este o carte despre schimbările de mentalitate și de obiceiuri pe care le putem face cu toții.

Am învățat câteva lecții valoroase din prima carte de finanțe personale pe care am citit-o vreodată și care mi-a schimbat literal viața.

Iată ce am învățat din cea mai bună carte pe care am citit-o vreodată despre bani, „Milionarul de lângă tine”:

  1. A fi datori este ceva standard pentru mulți milionari

S-ar putea să credem că și cei bogați au datorii la fel ca noi. Dar, conform cărții, mulți milionari nu dobândesc datorii. În schimb, cei bogați caută să-și crească averea investind devreme și contribuind des.

Datoria, spune cartea, se află mai ales în clasele inferioare până la cele medii. În principal, oamenii care se străduiesc să obțină statutul și acceptarea de către prietenii lor sunt cei care se îndatorează încercând să pară că sunt bogați.

  1. Majoritatea milionarilor nu provin din avere sau moștenesc bani

Contrar credinței populare, majoritatea milionarilor de astăzi au muncit din greu pentru a ajunge acolo. Potrivit cărții, 70% dintre milionari nu și-au moștenit milioanele și nici nu s-au născut ca moștenitori sau moștenitoare,  ci au muncit pentru bogatia lor.

De fapt, mulți dintre milionarii de astăzi lucrau obișnuiți cu guler albastru sau alb sau aveau o afacere mică. Nu suma veniturilor le-a adus bogăție, ci mentalitatea lor de a economisi bani și de a fi în concordanță cu obiceiurile lor despre bani le-a adus la avere.

  1. Milionarii (și miliardarii) sunt, în general, cumpătați

Da, cumpătarea este răspândită în rândul milionarilor.

Știu că banii sunt un instrument și, cu cât sunt mai capabili să economisească bani, cu atât mai mult îi pot investi și își pot crește averea. Nu le este rușine să fie cumpătați în public, deoarece știu că aceasta este cheia acumulării, păstrării și construirii averii. Când puteți economisi bani în viața de zi cu zi, puteți folosi banii economisiți pentru a lucra pentru dvs.

Când ne uităm chiar la miliardari precum Warren Buffett sau Mark Zuckerberg, de obicei nu îi vedem în mașini fastuoase, îmbrăcăminte de lux sau accesorii de lux. În schimb, sunt relativ modesti. Warren Buffett locuiește în aceeași casă pe care a cumpărat-o inițial când s-a căsătorit. Mark Zuckerberg poartă în fiecare zi tricouri și blugi.

Este un concept simplu, dar înainte de a citi această carte, m-am uitat întotdeauna la cumpătare așa cum făceau oamenii când nu aveau mulți bani. Acest lucru a fost atât de deschis pentru mine. Ceea ce m-a determinat să mă convertesc definitiv la cumpătare. Acest lucru îți poate schimba literalmente viața.

  1. Micile obiceiuri zilnice fac diferența

Milionarii nu au ajuns acolo peste noapte. A fost nevoie de răbdare, disciplină și mici alegeri zilnice pentru a ajunge la acest statut.

Înglobează alegeri bune în stilul lor de viață. Din când în când nu se risipesc cu neesențiale. Nu folosesc cumpărăturile cu amănuntul ca terapie. Și cu siguranță nu cumpără lucruri pe care nu le pot permite pe un card de credit cu dobândă mare, așa cum fac mulți dintre noi.

În schimb, aceștia încorporează mici obiceiuri zilnice care fac diferența. Își pregătesc cafeaua acasă, își cumpără pantofi numai atunci când perechea lor actuală se uzează și caută cea mai bună valoare (nu vânzările) din toate.

Observați, căutarea celei mai bune valori este inerent modestă, în timp ce căutarea vânzărilor nu este.

Milionarii din carte sunt adesea descriși ca cântărind deprecierea articolului, scopul și funcționalitatea pe care le oferă pentru viața lor și durata de viață generală a articolului.

Prețul, deși, desigur, este luat în considerare, nu se află în prim plan.

Folosirea acelei mentalități cumpătate pentru micile alegeri zilnice îi ajută să acumuleze în mod natural, economisind mai mulți bani pe termen lung, atingand astfel bogatia!

  1. Unii milionari folosesc cupoane ca oamenii obișnuiți

Am fost șocat când am auzit că Warren Buffett, un magnat al investițiilor și unul dintre cei mai bogați oameni din lume, folosește cupoane. Ei bine, pentru a fi mai exact, soția lui decupează cupoane.

Când am citit acest lucru, m-a făcut să realizez că nu ești niciodată prea bogat pentru a economisi bani. Cineva care are miliarde în numele său nu-i este rușine să folosească cupoane! Decuparea cupoanelor nu este o practică a persoanelor care au nevoie de bani – este practica oamenilor care își prețuiesc banii.

Această parte a cărții mi-a transformat mentalitatea mai mult decât orice. Imaginați-vă, o persoană normală, care face un salariu mediu, rușinat să economisească bani, dar unul dintre cei mai bogați, nerușinat!

Această carte a fost atât de deschisă. Mi-a schimbat perspectiva asupra modului în care ar trebui să-mi gestionez banii. A scos rușinea cumpătaării și a economisirii de bani.

Cuvintele din carte spuneau mai mult decât o poveste despre acești milionari. A descris modul în care acești milionari au ajuns la acest statut și mi-a trasat o foaie de parcurs a modului în care aș putea ajunge și eu.

Te sfătuiesc să o citești, te va impresiona cum niște lucruri atât de simple, te pot duce atât de departe.

Pe mine m-a impresionat si de ceva timp aplic multe învățăminte din carte, aplic obiceiuri ale oamenilor care au ajuns acolo unde își doresc… și sunt convins că voi ajunge și eu… și tu.. și oricine e dispus să urmeze aceiași pași.

 

 

 

Previzualizează(se deschide într-o filă nouă)

 

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button