Mind

Obiceiuri proaste și blocaje mentale care vă împiedică să reușiți?

Ce te impiedică sa reusesti?

Blocaje mentale?

Obiceiuri proaste?

Toată lumea are obiceiuri rele, blocaje mentale, dar cum te împiedică ele să reușești? Vă întrebați adesea dacă există o modalitate de a vă recalibra creierul sau de a vă schimba în bine obiceiurile proaste?

Obiceiurile tale sunt totul. Diferența dintre obiceiurile bune sau rele poate însemna diferența dintre o viață bună sau rea. Obiceiurile proaste creează obstacole în viața de zi cu zi care vă împiedică capacitatea de a vă atinge obiectivele. Dacă nu vă recalificați creierul, aceste obiceiuri proaste și blocaje mentale vor fi întotdeauna acolo, împiedicându-vă să reușiți.

Cum îți poți atinge cel mai mare potențial atunci când ai atâtea obiceiuri proaste, blocaje mentale și credințe autolimitate?

Obiceiurile proaste, cum ar fi amânarea, perfecționismul și lenea, pot împiedica succesul, dar și blocajele mentale.

Ai avut vreodată una dintre acele zile în care te uiți doar pe fereastră cu un blocaj mental? Și îți tot pui întrebări precum „De ce nu pot fi pur și simplu productiv și să mă concentrez asupra obiectivelor mele zilnice?”

Sau „Cum se face că alți oameni sunt capabili să facă atât de multe lucruri într-o singură zi?”

Ceea ce trebuie să știți este că mintea dvs. este un instrument incredibil dacă este instruit corespunzător. Problema este că majoritatea oamenilor nu  întâlnesc niciodată pe deplin potențialul lor sau nu încearcă suficient de mult pentru a găsi puterea.

De aceea se produc blocaje mentale, iar obiceiurile rele sunt dezvoltate de propria noastră conștiință.

Acum, vreau să vă adresați această întrebare simplă: „Ce ar fi cu adevărat nevoie pentru a avea succes?”

Adresați-vă această întrebare, apoi observați-vă propriile gânduri. În profunzime, probabil că ai deja răspunsurile și probabil știi deja ce trebuie să schimbi la tine pentru a avea succes.

Probabil știi deja ce obiceiuri proaste te împiedică.

„Ceea ce mintea omului poate concepe și crede, poate realiza” – Napoleon Hill

Deci, cum îți poți recalifica mintea, să scapi de obiceiurile tale proaste și să experimentezi mai puține blocaje mentale? Înainte de a intra în acest aspect, permiteți-mi să vă împărtășesc cele mai frecvente obiceiuri proaste și blocaje mentale care îi împiedică pe cei mai mulți oameni să aibă succes:

A vorbi despre tot cu toată lumea este unul dintre obiceiurile rele care te vor reține în viață

blocaje mentale

Ești practicant sau vorbitor? Vorbiți doar despre toate planurile și ideile dvs. de afaceri, dar nu luați niciodată măsuri? Dacă nu sunteți hotărât să obțineți rezultate sau să vă atingeți obiectivele, este puțin probabil să gustați succesul. Oamenii cu prostul obicei de a vorbi cu toții tind să vorbească despre lucruri fără să ia nicio măsură. Aceasta este ceea ce uneori numesc N.A.T.O (No Action Talk Only). Sunt sigur că avem pe cineva care are acest obicei prost.

Deci, de ce vorbesc atât de mulți oameni? De ce este unul dintre obiceiurile rele pe care le vedem cel mai des?

Mulți oameni doresc să aibă gloria de a avea succes, dar nu vor să plătească prețul făcând efectiv munca sau luând măsuri. Dar cum veți obține rezultate dacă nu luați nicio măsură? Cum vă așteptați să obțineți succes dacă nu sunteți dispus să depuneți efortul? Vorbirea nu te duce nicăieri, dar acțiunea te duce peste tot. Trebuie să vă recalificați mintea.

Vorbirea, planificarea și brainstorming-ul sunt importante pentru stabilirea obiectivelor, dar eșecul de a acționa nu vă va aduce un centimetru mai aproape de succes.

În viață, succesul nu cade doar din cer și aterizează în poala ta. Trebuie să lucrezi pentru ceea ce vrei. Majorității oamenilor care nu au reușit le place să vorbească mult și au o mulțime de opinii.

Se plâng mult și discută cât de dură este lumea afacerilor. Dar rareori fac ceva pentru a-și schimba viața.

A vorbi despre obiectivele, visele sau veniturile dorite nu se va întâmpla dacă nu implementați nicio acțiune pentru a vă atinge aceste obiective.

Nu vă mai gândiți că veți eșua înainte de a începe chiar.

 

De ce te gândești că eșuezi când nu ai început încă? Ți-e frică să nu dai greș? Dacă da, trebuie să lucrați la încrederea în sine.

Dar trebuie să lucrați și la atitudinea dvs. față de eșec, deoarece eșecul poate fi un lucru foarte bun dacă învățați ceva important din eșec.

În general, încercați să dezvoltați o perspectivă mai pozitivă și să fiți mai puțin cinici. Veți manifesta eșecul dacă păstrați această mentalitate negativă. Acest tip de negativitate este unul dintre cele mai proaste obiceiuri proaste pe care îl puteți avea.

„Doar cei care îndrăznesc să eșueze foarte mult pot realiza foarte mult.” – Robert F. Kennedy

Trebuie să eliminați aceste obiceiuri proaste de negativitate și îndoială de sine pentru a avea succes în viață sau în afaceri. Vedeți, oamenii de succes nu se tem de eșec. Oamenii de succes înțeleg că eșecul este o modalitate excelentă de a învăța, de a îmbunătăți și de a deveni mai buni. Eșecul este necesar pentru succes.

Thomas Edison nu a reușit de 1.000 de ori inventând becul.

Henry Ford a eșuat de cinci ori înainte să reușească.

Van Gogh a vândut un singur tablou în timpul vieții sale. Și l-a vândut doar surorii unuia dintre prietenii săi pentru 400 de franci (aproximativ 50 de dolari).

Dar acest eșec nu l-a împiedicat pe Van Gogh să termine peste 800 de picturi.

Așa cum am spus, a avea gânduri negative despre eșec este unul dintre cele mai proaste obiceiuri proaste pe care le poate avea cineva. Mai ales dacă sunteți antreprenor sau proprietar de afaceri. Amintiți-vă că greșelile pot fi un avantaj imens în afaceri și în viață.

De aceea eșecul nu este ceva de care să vă fie frică.

Ego-uri mari și respingerea oportunităților de auto-îmbunătățire

 

Încrederea este o trăsătură foarte valoroasă, dar a avea un ego mare este unul dintre cele mai dăunătoare obiceiuri proaste pe care le poate avea oricine. Dacă aveți o idee despre „Oh, nu am nevoie de educație suplimentară” sau „Sunt suficient de bun, nu am nevoie de un mentor” ce spune asta despre tine?

Se spune că aveți un punct de vedere nerealist asupra afacerilor și un ego mare. Un ego mare te poate determina să îți calculezi greșit alegerile cu privire la ceea ce trebuie să faci în continuare pentru a obține un succes mai mare.

Vedeți, aproape toți milionarii auto-realizați și-au perfecționat continuu abilitățile și au căutat în mod constant mai multă educație, mai multe cunoștințe și mai multe resurse. Majoritatea milionarilor auto-realizați sunt încrezători, dar știu că se pot îmbunătăți oricând.

Deci, pentru a obține un succes mai mare, trebuie să investești mai mult timp în creșterea personală.

Distrugeți-vă EGO-ul înainte de a vă distruge pe voi și succesul dvs.

Când te gândești la îmbunătățirea de sine, la ce te gândești? Aceasta nu înseamnă doar că primești ajutor de la un mentor sau un antrenor, ci înseamnă și lucruri precum citirea mai multor cărți, urmarea unor cursuri online și dezvoltarea abilităților tale.

Citind cărți, de exemplu, schimbi modul în care îți funcționează mintea, înțelegând percepții diferite. Mai mult decât atât, citirea vă ajută să înțelegeți ce se întâmplă în lume și vă ține la curent cu cele mai recente tendințe în afaceri.

Veți putea învăța lucruri pe care majoritatea oamenilor nu vor să le învețe. Ați fi surprins cât de mulți oameni nu se deranjează să citească sau să își extindă cunoștințele.

Citind mai multe cărți, veți avea cu siguranță un avantaj competitiv în lumea afacerilor.

Oferind în mod constant scuze și plângându-te

 

Vrei să te schimbi, dar te simți epuizat, deprimat, pierdut, anxios și fără speranță. Ghici ce? O mulțime de oameni sunt obosiți, epuizați, anxioși – lista continuă. Dar nu puteți continua să vă oferiți scuze pentru a vă menține obiceiurile proaste.

Din păcate, există mulți oameni care se simt blocați în viață, dar nu fac nimic în acest sens. Vor să aibă succes, dar vin cu scuze, în loc să ia măsuri.

Să ne prefacem că tocmai mi-ai spus „ Știu că ceea ce spun sunt doar scuze, dar nu mă plâng”.

Huh? Ce vrei sa spui? Ce înseamnă faptul că știi că este o scuză, dar nu te plângi?

Adevărul este că ești conștient că oferi scuze. Dar ce faci în legătură cu asta? Îți poți asuma o anumită responsabilitate? Ai făcut ceva pentru a face o schimbare sau ai încercat să îți schimbi unele dintre obiceiurile proaste? Să iesi din aceste blocaje mentale? Sau, cauți, în mod constant tot mai multe scuze?

Nu este necesară nicio explicație. Nimănui nu-i pasă de scuzele tale. Care sunt acțiunile pe care urmează să le faceți pentru a le schimba? De asta le pasă oamenii.

Nimănui nu îi pasă cu adevărat de motivul pentru care ai întârziat, de ce ai uitat, de ce ai amânat. Vor fi doar enervați de scuzele tale.

Așteptând întotdeauna momentul potrivit

 

Dacă nu este acum, atunci când? Dacă vă gândiți întotdeauna să așteptați momentul potrivit pentru a vă schimba sau așteptați până când sunteți „gata” de schimbare, veți pierde nenumărate oportunități.

Nu există un moment potrivit pentru schimbare. În general, oamenilor nu le place să se schimbe, așa că vor spune întotdeauna că nu sunt pregătiți. Când sunteți pregătiți mental sau fizic, sau chiar dacă nu sunteți, pur și simplu puneți-vă în minte și cuceriți-vă obiectivul.

Nu este nevoie să aștepți ca stelele să se alinieze perfect pentru a profita la maximum de viața ta.

Fiecare minut și fiecare oră contează. Mai ales când urmărești succesul. Nu poți aștepta momentul potrivit și acel obicei de „așteptare” este unul dintre obiceiurile rele pe care trebuie să le rupi.

Dacă îți spui „încă nu sunt pregătit”, creezi doar blocuri mentale și îți ucizi visul de a deveni o persoană de succes.

 

 

Previzualizează(se deschide într-o filă nouă)

 

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also
Close
Back to top button