Alege sa fii fericit – „Omul nebun caută fericirea în depărtare; înțeleptul o crește sub picioarele lui ”. – James Openheim
Acesta este unul dintre citatele mele preferate despre fericire. Îmi amintește că fericirea este o abilitate.
În timp ce unii oameni par să se nască fericiți, alții trebuie să lucreze la asta. Unii trebuie să lucreze mai mult decât alții. În loc să muncim mai mult, putem lucra mai inteligent.
Iată câteva sfaturi de a alege sa fii fericit.
-
Suntem slabi la ce ne face fericiți.
Acest lucru este valabil mai ales atunci când încercăm să facem predicții din experiența noastră din trecut. Lucrurile nu sunt aproape niciodată atât de bune sau de rele pe cât ne așteptăm să fie. Memoria noastră este un dispozitiv de înregistrare defectuos. Ne amintim mai bine începutul și sfârșitul decât mijlocul lung.
-
Îmbunătățește-ți vorbirea de sine. Poate să te ridice sau să te doboare.
Practică un dialog intern pozitiv. O altă modalitate de a spune acest lucru este să fii antrenorul tău, nu criticul tău.
-
Găsește activități antrenante.
Concentrează-te pe activități dinamice, surprinzătoare și care necesită toată atenția ta. Acesta este un mod de a-ți găsi fluxul în activitățile tale de zi cu zi.
-
Simte întreaga gamă de emoții.
Nu te teme de emoțiile tale negative. Observă-le, dar nu le lăsa să te copleșească sau să te controleze. Amintește-ți că ceea ce rezistă persistă. Alege sa fii fericit.
-
Practică atenția.
Nu te lupta cu emoțiile tale negative. Lasă-le să fie acolo fără să te lupți împotriva lor. Fii deschis și curios față de sentimentele tale, mai degrabă decât să faci judecăți.
-
Lucrează spre obiective.
Nu fă din fericire un obiectiv. Bucură-te de urmărire. Progresul și urmărirea sunt cheia fericirii. Asigură-te că te oprești și miroși trandafirii.
-
Fii generos.
Împărtășește mai mult din tine. Indiferent dacă este timpul, experiența sau bogăția ta, oferirea este cheia obținerii adevăratei bucurii.
-
Fii atent cu cine stai.
Grupul tău de colegi poate avea o influență mare asupra modului în care te simți și care sunt așteptările tale. Cu cât împărtășești mai multe valori, cu atât te vei bucura mai mult.
-
Limitează-ți alegerile.
Deși mai multe opțiuni sună bine, de fapt poate duce la frustrare. Îți faci griji mai mult dacă faci alegeri greșite sau te stresezi asupra oportunităților pierdute. Bucură-te de alegerile pe care le faci.
-
Construiește relații.
Fă din construirea de relații personale puternice o prioritate. Relațiile tale se pot estompa sau scădea. Investește-ți timpul și energia în relațiile tale, mai degrabă decât să le iei de la sine.
-
Evaluează-ți bunăstarea atât la nivel macro, cât și la nivel micro.
Fă un pas înapoi și aruncă o privire asupra vieții tale. Ceea ce te face fericit zi de zi, poate nu este ceea ce te face fericit în ultimii 10 ani. Folosește diferite intervale de timp pentru a-ți găsi tendințele personale în ceea ce te face fericit și pentru a câștiga perspectivă.
Dacă nu ești o persoană strălucitoare și fericită, nu te preface că ești. În schimb, profită de stilul tău natural pentru a fi mai eficient. De exemplu, poate îți poți transforma stresul într-o performanță mai bună.
Cred că temele cheie se rezumă la modul în care vorbim cu noi înșine, modul în care răspundem la lucruri, modul în care ne dăm sens, cu cine petrecem timpul și modul în care profităm la maximum de ceea ce avem.
Celălalt lucru cheie este că fericirea este dinamică și nu este o stare statică. Este vorba de a trăi, de a învăța și de a crește.
Alege sa fii fericit.
Previzualizează(se deschide într-o filă nouă)