Mind

Lucrurile mici ne aduc adevarata fericire

Adevarata fericire

Adevarata fericire –

Este ceva pe care nu știm întotdeauna să o definim foarte bine. Dar pe care o dorim cu toții. Uneori chiar creăm o stare extraordinară de nefericire ca urmare a cerințelor pe care ni le punem pentru a găsi adevarata fericire, oricand apare, orice se întâmplă.

Dacă întrebăm oamenii unde se găsește adevarata fericire, vom obține de obicei răspunsuri care se referă la lucruri externe, lucruri care se estompează, care sunt în afara controlului nostru.

Dar realitatea nu este așa. Nici sănătatea, nici banii, nici dragostea nu ne fac fericiți și a crede că starea ta de bine depinde de aceste domenii ale vieții tale, este o mare greșeală, care la sfârșitul zilei te va face mai nefericit.

Unde avem tendința de a căuta adevarata fericire?

Din păcate oamenii au inventat sute de credințe iraționale. Precepte incasabile care ne marchează drumul, indiferent dacă ne place sau nu. De fapt, chestionarea lor poate crea același vertij ca și aplecarea peste o stâncă abruptă. Îi luăm ca poruncă, ne lăsăm ghidați de ei, îi facem ai noștri și chiar îi apărăm chiar dacă ei ne fac să suferim.

Credem din greșeală că, dacă avem aceste nevoi și cerințe satisfăcute, atunci vom fi fericiți și, dimpotrivă, dacă se deschide o crăpătură și nu ne îndeplinim așteptările, ne vom simți mizerabili. Acestea sunt încărcături pe care nimeni nu le poate transporta, inclusiv noi înșine.

În mod normal, aceste credințe se referă la aprobarea altora, la performanța noastră perfectă într-o sarcină importantă, la bani, la sănătate, la o relație stabilă care funcționează perfect, la a fi mamă, la a fi cineva interesant și carismatic etc. etc.

Într-adevăr, există multe tipuri de credințe și fiecare persoană are propriile ei credințe, dar practic au de-a face cu ceea ce tocmai am enumerat. „Munca îți dă demnitate”, „O să ratezi ocazia”, „Banii te fac fericiți”, „Sănătatea este cel mai important lucru pe care îl ai” …

Oamenii tind să caute fericirea în acele lucruri, ceea ce ne face să ne impunem așteptări nerealiste asupra noastră și, în cele din urmă, ne face nefericiți.

De fapt, studiile confirmă că tot mai multe dintre nevoile noastre sunt acoperite, dar  totuși suntem mai puțin fericiți decât în ​​trecut și că acest fenomen este în creștere.

Ce ne face fericiți?

 

Dacă deținem din ce în ce mai mult și trăim din ce în ce mai confortabil, cu mai multă abundență, de ce suntem mai nefericiți? Ce anume nu funcționează?

Ceea ce nu merge bine este că noi credem că lucrurile externe ne vor fac fericiți.

Este adevărat că obținerea slujbei visurilor tale, găsirea unui partener care să te iubească și să te trateze bine sau să ai bani, ne oferă plăcere, dar este pe termen scurt. Și este plăcere, nu fericire.

Oamenii se obișnuiesc repede cu ceea ce au și, așadar, au nevoie de tot mai mult. Așa că nu există nicio limită, oamenii nu sunt niciodată mulțumiți și asta are multe implicații.

Cine nu a auzit de milionari care au furat? Nu le-a ajuns? Cine nu cunoaște pe cineva care se sinucide lucrând în ciuda faptului că ar putea trăi bine lucrând la jumătate?

Când oamenii își dau seama că nu sunt fericiți, în ciuda faptului că au totul, ei cred că soluția este ceva mai mult decât ceea ce au deja. Lucrează ore mai lungi, încearcă să arate mai bine, câștigă mai mulți bani, călătoresc mai mult, caută disperați un partener … Și astfel căderea doare și mai mult.

Ceea ce acești oameni nu știu este că fericirea se găsește în ei înșiși. În atitudinea lor, în modul în care decid să se bucure de viață și cum funcționează scala lor de valoare.

Fericirea depinde de modul în care apreciați și vă bucurați de ceea ce aveți. Indiferent dacă este mult sau puțin. Sunt oameni care au foarte puțin. Și sunt mult mai fericiți decât cei care au conace și mari averi.

Ei sunt fericiți cu ei, apreciază și se bucură de fiecare moment…

Există, de asemenea, exemple de oameni care au totul și ajung să se sinucidă. După ce au dus o viață întreagă, luând tot felul de droguri psihologice.

Dacă vrei să fii fericit, începe prin a aprecia tot ceea ce te înconjoară. Și nu te mai plânge de ceea ce nu ai.

Este aproape imposibil ca toate domeniile vieții tale să fie complete simultan. Dar asta nu înseamnă că nu poți fi fericit cu ceea ce este deja în mâinile tale.

Mirosul de cafea dimineața, zâmbetul fiicei tale mici, dansul unui cântec în mijlocul sufrageriei cu partenerul tău. Alergarea după fluturi cu câinii tăi, văzând stelele, o conversație bună pe plajă simțind briza pe față… Deschiderea unei sticle de vin cu o baie fierbinte …

Acestea sunt lucrurile mici care ne dau fericire, nu crezi?

Sunt atât de multe de care putem fi fericiți, fără să ne gândim la lucruri…

Fericirea depinde de noi…

Pe tine ce te face fericit cu adevărat?

adevarata fericire

Previzualizează(se deschide într-o filă nouă)

 

 

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also
Close
Back to top button