Acceptarea? Auto-acceptarea?
Îți place cine ești?
Îți place cine ai devenit?
Când adresez oamenilor aceste întrebări, primul răspuns din gura lor este, în general, „Da”.
Dar când îi întreb ce aspecte specifice din ei înșiși le plac, le pot vedea expresiile schimbându-se. Aici devine mai complicat, unde se instalează impactul întrebării, unde se pornește reacția cerbului în faruri.
Comportamentul tipic al omului se concentrează pe calitățile negative. Un răspuns rapid, la fel ca cel de mai sus, nu are considerație și înțelegere deplină. Dar acest reflex de impuls ne permite să ne adâncim în adâncurile noastre, în ceea ce ne conduce.
Ne spune cu adevărat ce vrem să simțim cu adevărat, dar permite, de asemenea, să apară îndoiala. Și odată cu mai multe îndoieli apar gânduri mai negative. Și mai multe gânduri negative pot deveni rapid realitate.
Cu toții vrem să ne simțim bine. Dar cum ne putem simți bine dacă ne inundăm constant cu răul? Am fost programați să ne fixăm asupra feedback-ului negativ pe primul diapozitiv al unei prezentări, nu pe premiile din ultimul diapozitiv. Nu știm cum să ne simțim bine chiar și atunci când trăim evenimente bune și asta este o problemă.
Iată opt moduri de a începe călătoria către acceptarea de sine:
-
Fii bun cu tine.
E timpul să accepți faptul că nimeni nu te judecă mai mult decât te judeci tu însuți. Poți să fii cel mai rău dușman al tău, dar trebuie să ieși din calea ta și să începi să dezvolți răbdare. Fii răbdător cu tine însuți și acceptă defectele tale.
-
Confruntați-vă fricile.
Cu toții avem o istorie care include ceva rău și devastator. Toți avem bagaje pentru a merge cu acea istorie proastă. Suntem oameni și suntem nevoiți să fim răniți de ceva. Dar frica de necunoscut ne ține prinși. Ne este atât de frică să experimentăm ceva neobișnuit încât ne permitem să rămânem blocați în ceea ce știm. Este important să facem pași pentru a crea schimbări. Începeți prin a face o listă despre lucruri care vă sperie. Începeți cu un lucru mic, încercați să faceți față și înțelegeți de ce nu este atât de înfricoșător. Apoi treceți la următorul lucru mic și așa mai departe.
-
Rămâneți pozitiv.
Înconjoară-te cu bunătate. Scrie-ți însemnări dulci. Închide postere cu afirmații pozitive. Descărcați o aplicație pe telefon care vă va trimite zilnic citate de inspirație. Când simțiți nesiguranța și îndoiala că se strecoară în gândurile voastre, întoarceți-vă la unul dintre lucrurile voastre bune. Spune-i acelei mici voci înfrângătoare din capul tău să tacă și că refuzi să mergi în acel loc întunecat!
-
Acceptarea imperfecțiunii tale.
Dă drumul idealului. Lasă cum crezi că arată perfecțiunea. Viața este perfecțiunea în toate imperfecțiunile ei. Nu lăsați o obsesie pentru perfecțiune să vă încetinească în atingerea obiectivelor. Bine este suficient de bun.
-
Nu o luați personal.
Dacă ceva te jignește, oprește-te și întreabă-te de ce ești jignit. Fă un efort conștient pentru a nu mai presupune că știi ce înseamnă oamenii. Nu te apuca de apărare în legătură cu ceva pe care l-ai interiorizat. Șansele sunt că oamenii nu vor să te rănească pentru început, dar s-ar putea să nu știe nici cum să comunice eficient. Lucrurile se pierd în traducere. Dacă nu sunteți clar cu privire la semnificația unui anumit comentariu, tot ce trebuie să faceți este să întrebați.
-
Iartă.
Nu poți crește fără iertare. Dar să știți că este un proces și va dura întotdeauna. Iertați-i pe alții pentru lucruri pe care nu au vrut să le facă. Iertați-i pe alții pentru lucruri pe care nu știau că le-au făcut. Iertați-vă pentru greșelile pe care credeți că le-ați făcut. Și ieratți-vă dacă lucrurile nu se schimbă suficient de repede.
-
Crede în tine.
Ești capabil să realizezi lucruri mărețe. Credeți că puteți face orice pentru că puteți. Sunteți o ființă puternică și curajoasă și puteți face față oricărei provocări care vă apar. Amintiți-vă, ați supraviețuit deja celui mai rău lucru pe care l-ați experimentat în viața voastră.
-
Nu renunța indiferent de ce!
Când cazi, trebuie să te ridici și să continui. În eșecurile noastre, nu în succesele noastre, învățăm cel mai mult despre noi înșine. Descoperă ce te motivează sărbătorind ceva la care ești rău. În aceste momente intime se învață lecțiile prețioase ale vieții.
Meritați să fiți fericiți!
Previzualizează(se deschide într-o filă nouă)